56 posts
  • Has been part of the Envato Community for over 2 years
  • Has collected 100+ items on Envato Market
  • Located in United States
cj29 says

Hello,

I am having trouble rendering an AE project I purchased. The advice I was given by the creator was to play around with the Particle World layers. I am unfamiliar with this and would appreciate any guidance.

Thanks

2303 posts aspire to create - create to inspire
  • Elite Author: Sold more than $75,000 on Envato Market
  • Has sold $125,000+ on Envato Market
  • Made it to the Authors' Hall of Fame
  • Had an item featured on Envato Market
+9 more
Creattive says

what exactly is the problem? what do you want to achieve?

56 posts
  • Has been part of the Envato Community for over 2 years
  • Has collected 100+ items on Envato Market
  • Located in United States
cj29 says

I just want it to render normally

The video is very choppy. Never had this issue with any other AE project

757 posts
  • Has sold $10,000+ on Envato Market
  • Sells items exclusively on Envato Market
  • Has been part of the Envato Community for over 3 years
  • Has referred 1+ members
+3 more
GrizzleFX says

What file is it?

56 posts
  • Has been part of the Envato Community for over 2 years
  • Has collected 100+ items on Envato Market
  • Located in United States
cj29 says

“Rush” http://videohive.net/item/rush/504238

The bubbles are supposed to flow smoothly but they are very erratic and jump all over the place

I am uploading some footage to YouTube for an example

757 posts
  • Has sold $10,000+ on Envato Market
  • Sells items exclusively on Envato Market
  • Has been part of the Envato Community for over 3 years
  • Has referred 1+ members
+3 more
GrizzleFX says

Good idea uploading it to YouTube.

I might have an idea of what the problem could be: You might want to try purging your memory while the project is open; Edit > Purge > All Memory.

I have had issues with Particular similar to the issues you’re describing where purging is cure.

56 posts
  • Has been part of the Envato Community for over 2 years
  • Has collected 100+ items on Envato Market
  • Located in United States
cj29 says
757 posts
  • Has sold $10,000+ on Envato Market
  • Sells items exclusively on Envato Market
  • Has been part of the Envato Community for over 3 years
  • Has referred 1+ members
+3 more
GrizzleFX says

Okay this looks exactly like I thought it would.

Try what I suggested in my last post and also try clearing your disk cache:

Edit > preferences > Media and Disk cache > Clean database and cache.

56 posts
  • Has been part of the Envato Community for over 2 years
  • Has collected 100+ items on Envato Market
  • Located in United States
cj29 says

Update : Purging had no effect

Trying next step

Edit: Watching the render it looks like clearing caches has fixed the issue

Will know for sure soon

Update: Worked great until about 40 seconds into the video and issue returned

56 posts
  • Has been part of the Envato Community for over 2 years
  • Has collected 100+ items on Envato Market
  • Located in United States
cj29 says

Any other ideas?

by
by
by
by
by
by