1127 posts
  • Became a Top 20 Author of the Month
  • Had an item that was trending
  • Had an item that became a weekly top seller
  • Achieved the monthly Community Superstar Award
+18 more
3alisha
says

Hi !

I am having quite a hard time with google chrome after i installed “Helvetica Neue” font family for design purposes. The font simply crept into all of my browsers ! (Mozilla, ie9, and the latest chrome).

After uninstalling ALL HELVETICA families from my PC (im running windows7), the fonts are back to normal in Firefox and ie9, but not in my Chrome.. And i really miss it after trying to adapt to FireFox.

https://www.dropbox.com/s/um386bv1mmelqnb/problem1.png

The font rendering is plain bizzare, on most of the websites.. Arial is replaced by this weird helveitca Neue that i have successfully uninstalled form my computer, and the sites (even the envato sites) insist on somehow finding it and replacing the default site font.

https://www.dropbox.com/s/rt03hpc9fzk4ohg/problem2.png

Help fellow authors :(

905 posts
  • Has sold $1,000+ on Envato Market
  • Has referred 1+ members
  • Has collected 10+ items on Envato Market
  • Has been part of the Envato Community for over 4 years
+4 more
infuse01
says

Have you tried to restart your PC?

1127 posts
  • Became a Top 20 Author of the Month
  • Had an item that was trending
  • Had an item that became a weekly top seller
  • Achieved the monthly Community Superstar Award
+18 more
3alisha
says

Have you tried to restart your PC?

Sure i did :)

1905 posts YOU TOUCH IT YOU BUY IT
  • Had an item that became a weekly top seller
  • Became a Top 20 Author of the Month
  • Has sold $750,000+ on Envato Market
  • Won a competition
+10 more
FRESHFACE
says

Try deleting your font cache file here:

C:\Windows\System32\FNTCACHE.DAT

and then restart.

1127 posts
  • Became a Top 20 Author of the Month
  • Had an item that was trending
  • Had an item that became a weekly top seller
  • Achieved the monthly Community Superstar Award
+18 more
3alisha
says

Try deleting your font cache file here:

C:\Windows\System32\FNTCACHE.DAT

and then restart.

I thought something like this might help, but had no clue about this FNTCACHE .DAT after doing what you said.. Nothing changed :(

BUT , i have found a temporary fix for the problem.. Installed TaperMonkey for Chrome and downloaded the “Kill Helvetica” script. The pages load the helvetica for a second, then the script forces everything to default. Kind of solved the problem, but id love to know how to revert everything.

1764 posts
  • Has referred 1+ members
  • Has sold $10,000+ on Envato Market
  • Has been a beta tester for an Envato feature
  • Has collected 1+ items on Envato Market
+2 more
gbs
says

I have Helvetica Neue family and Chrome but I have never experienced this issue. However many people experienced this problem and there is a solution you may want to try ;)

Chrome has some issues when using/displaying text or glyphs in Helvetica.To fix (or rather, work around) this issue; open the custom.css file located in

USERPROFILE \AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\User StyleSheets

and add the following:

@font-face { font-family: ‘helvetica’; src: local(‘Arial’); }

@font-face { font-family: ‘helvetica neue’; src: local(‘Arial’); }

Changes should be immediately applied.
1127 posts
  • Became a Top 20 Author of the Month
  • Had an item that was trending
  • Had an item that became a weekly top seller
  • Achieved the monthly Community Superstar Award
+18 more
3alisha
says

I have Helvetica Neue family and Chrome but I have never experienced this issue. However many people experienced this problem and there is a solution you may want to try ;)
Chrome has some issues when using/displaying text or glyphs in Helvetica.To fix (or rather, work around) this issue; open the custom.css file located in

USERPROFILE \AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\User StyleSheets

and add the following:

@font-face { font-family: ‘helvetica’; src: local(‘Arial’); }

@font-face { font-family: ‘helvetica neue’; src: local(‘Arial’); }

Changes should be immediately applied.

:crying: Won’t work. WHY , not even with a restart ! (BTW, “custom.css” was an empty file)

905 posts
  • Has sold $1,000+ on Envato Market
  • Has referred 1+ members
  • Has collected 10+ items on Envato Market
  • Has been part of the Envato Community for over 4 years
+4 more
infuse01
says

I have a solution for you, but you won’t like it :reallyevil:

1127 posts
  • Became a Top 20 Author of the Month
  • Had an item that was trending
  • Had an item that became a weekly top seller
  • Achieved the monthly Community Superstar Award
+18 more
3alisha
says

I have a solution for you, but you won’t like it :reallyevil:

Ahahaha, i think i know you’ll say “get a mac” lolololol

905 posts
  • Has sold $1,000+ on Envato Market
  • Has referred 1+ members
  • Has collected 10+ items on Envato Market
  • Has been part of the Envato Community for over 4 years
+4 more
infuse01
says


I have a solution for you, but you won’t like it :reallyevil:
Ahahaha, i think i know you’ll say “get a mac” lolololol

Haha, no I wouldn’t – surprise :D

I would rather recommend to re-format and re-setup your machine. Still not ideal I guess ;)

by
by
by
by
by
by