1079 comments found

  • Has been a member for 5-6 years
  • Bought between 50 and 99 items

Hey MNKY. How do I go about using the horizontal menu? instead of the vertical one? I added the custom menu widget to the header section, but I am still seeing the vertical one.

MNKY
MNKY Author

Hi,

You can set empty menu es primary navigation.

Thanks!

Default-user

great thanks. that did it!

Default-user

question MNKY. for some reason the menu doesn’t show on the mobile phone.

  • Has been a member for 5-6 years
  • Bought between 50 and 99 items

MNKY, I have 2 questions: 1) for some reason the menu doesn’t show on the mobile phone when using the horizontal menu option technique. 2) When viewing on mobile I see blue question marks in the background of the site.

MNKY
MNKY Author

Hi,

Oh, when youuse this method it won’t work with responsive devices. Here is how to make it work. Put your menu back and add this to the end of the style.css

#navigation-block {display:none;}

Then in mobile-style.css add this after line 21 before }

#navigation-block {display:block;}

Question marks show that something is not supported or loaded.

Thanks!

Default-user

That worked for the mobile version! Thanks MNKY.

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 2-3 years
  • United Kingdom

Hi MNKY, great theme thank you.

One question – when in mobile view the images on the blog roll do not scale and overflow so that they are not really visible.

Here’s the site: http://shitlondon.co.uk

Cheers,

Joe

MNKY
MNKY Author

Hi, add this to the the style.css

img {max-width:100% !important;}

Thanks!

Default-user

Hi, thanks but this didn’t fix it. It is like the frame around the image is being cut off! The titles and post body content are responsive, it is just the images and captions.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years

Hi, are there mobile version avaible about this theme ( bigcity ) ? Have i configure something to show it in mobile when user look at the theme in a smartphone ?

Thanks

MNKY
MNKY Author

Hi,

Theme is responsive. You can enable it in theme options/mobile devices.

Thanks!

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
hatem10 Purchased

Hi MNKY,

I’ve just bought the theme and I’m new to blogging.

I tried creating a menu in wordpress but it doesn’t show on my site.

I went to menu under appearence and created and saved my menu but it doesn’t appear.

I also don’t understand how to make it horizontal rather than verticle. I did read your earlier reply but didn’t quite understand! Sorry for been a noob :)

MNKY
MNKY Author

Hello,

Thank you for your purchase!

After creating menu you have to set it as primary navigation in apeearance->menus. You can see user manual for screenshorts.

For vercital menu use custom menu widget and move it to top widget area in appearance->widgets. If you want to remove left menu after, you have to open style.css and add this to the end
#navigation-block {display:none;}
Then in mobile-style.css add this after line 21 before }
#navigation-block {display:block;}

Thanks!

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
hatem10 Purchased

Hey,

Had a look at user manual but still not getting it on.

I’ve done some screenshots so it’s easier for you to see the issue.

http://i38.photobucket.com/albums/e117/AlbertoLuque/Screenshot_zps354d000c.png

The first image from WP over me creating the menu, the second of my site showing it not visable.

Hope that helps.

Thanks

MNKY
MNKY Author

Hey,

As you can see on the left there is a primary navigation box. Choose this menu you created as primary.

Thanks!

Default-user
hatem10 Purchased

Yeah I’ve tried that. It still doesn’t show.

Thanks.

MNKY
MNKY Author

have you saved it? It is empty in the screenshot.

Default-user
hatem10 Purchased

Yeah I know. I’ve saved it. I’ve been messing about with it. In the screenshot it is blank but I assure you I’ve added the menu before and since and still it doesn’t show.

It was showing at one point when I first bought the theme but for some reason now it isn’t.

Thanks

MNKY
MNKY Author

If you haveupdated the theme, press realod xml in theme options. Also check, if it is not caused by one of your plugins.

thanks!

Default-user
hatem10 Purchased

The only plugin I’d installed was ‘AnyFont’. I’ve now deleted that.

The other 2 plugins are ‘Askimet’ and ‘Hello Dolly’ which were already on, however neither of them are active.

I reloaded xml and I’ve checked the menu is saved in Primary Navigation.

Is there any of the other settings I could have changed that might be effecting this?

Cheers mate.

MNKY
MNKY Author

Maybe a px value not added after size in theme options or maybe some content you have placed in page. But something must have changed, if it was working before.

Default-user
hatem10 Purchased

What if I delete the theme then re-install? I’ve only just started so not bothered about the changes I’ve made.

MNKY
MNKY Author

You can try doing this, also you can reimport theme options:

Open bigcity/option-tree/theme_options_data and download two files you find there to your computer or find them in downloaded package. Now delete them from the folder.

Go to your dashboard and refresh, you will see Settings tab tor theme options. Go to Setings->Import and copy all the content form .txt (not xml just txt) file you downloaded to the Theme Options Data field and click Import data.

Thanks!

Default-user
hatem10 Purchased

I reset it.

I think it was because even though I’d created the menu I hadn’t selected a page to go within it. Would that prevent it from showing?

Anyway it’s up now. It is down the left though whereas I want it central (horizontal). I know you replied earlier but I think you thought I wanted it verticle.

http://i38.photobucket.com/albums/e117/AlbertoLuque/Screenshot2-2_zpsc85f8fa7.png

Secondly from the screenshot you can see at the top ‘Habitzone.net’. If I click it it just goes back to the homepage, but I don’t want it to be there. However, the position of ‘Habitzone.net’ is exactly where I want my menus.

I’ve got a question about my logo but I’ll leave that till this has been sorted haha!

Thanks for your time and help. I don’t really have a clue what I’m doing so need all the help I can get!

Thanks.

MNKY
MNKY Author

In header php files you have to change

<a href="<?php bloginfo('url'); ?>"><img src="<?php get_option_tree('logo', '', true); ?>" alt="<?php bloginfo('name'); ?>" /></a>

to

<img src="<?php get_option_tree('logo', '', true); ?>" alt="<?php bloginfo('name'); ?>" />

These were instructions for horizontal menu, so follow them :)

Thanks!

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
hatem10 Purchased

Is this right?

http://i38.photobucket.com/albums/e117/AlbertoLuque/Screenshot3_zpse5251050.png

Because it’s still on the left.

Thanks.

MNKY
MNKY Author

This is to remove link from logo as you asked, maybe I misunderstood you. You can fully remove the logo div then.

Instructions for menu are in previous comments.

Thanks!

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
hatem10 Purchased

I’m getting closer :)

The link from logo has gone.

I’ve got the ‘Habitzone.net’ menu at the top as I wanted.

http://i38.photobucket.com/albums/e117/AlbertoLuque/Screenshot5_zpsf98b97dd.png

The menu is also on the left aswell which I don’t want. I followed your instructions above in trying to remove that like this.

http://i38.photobucket.com/albums/e117/AlbertoLuque/Screenshot4_zps8114bf2e.png

But it still remains.

Cheers.

MNKY
MNKY Author

Try this in style.css

#navigation-block {display:none !important;}

P.S. Also, just reply to this comment, instead of adding new one, it will be better :)

Default-user
hatem10 Purchased

Edited, but remains on the left. I put it right at the bottom of the page, is that right?

Thanks.

MNKY
MNKY Author

Yes, it is right, but is the menu set as primary in appearance->menus? It must be so in order to work.

Thanks!

MNKY
MNKY Author

You can contact us privately with WP data, we will do it for you :)

  • Has been a member for 5-6 years
  • Bought between 50 and 99 items
miceman18 Purchased

Question. How do i enable the share buttons under the blog post?

MNKY
MNKY Author

Hi,

This is Add This social sharing plugin.

Thanks!

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 2-3 years

Hello there, just a quick question. Is it possible to include a Calendar as widjet ? The client asked for a calendar and I was wondering if it’s possible to include the calendar on the right. Thanks.

Michele

MNKY
MNKY Author

Hello,

Yes, there is default calendar widget. You can use it.

Thanks!

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
Cameron-J Purchased

Hello there. I have a few additional items I’m struggling with and would appreciate your help.

- I’m using the header widget for the social icons but would like to align all the social media buttons ton the right (align above the right edge of the header image). How do I set the alignment for the header widget?

- on this page (www.rjruud.com/blog), I’m including the ‘submit’ button within the subscribe by email widget in the right column. The button looks great on a pc, but changes shape and color on an ipad and is missaligned. Anything I can do to fix the button image for ipad / mobile?

- When I look at the site on my ipad in horizontal view, the footer is fine and flows all the way across the page. However, when I look at the site in vertical view on the ipad, the footer ends at 2/3 of the page, leaving a large white space. How do I eliminate this?

Thanks again for your help!!

MNKY
MNKY Author

Hi,

1. In style.css change decrease right: value for #header-widget-area

2. What exactly is changed on Ipad?

3. In all header php files try changing
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1">
to 
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=0">
Thanks!
Default-user
Cameron-J Purchased

Thanks!

1. The header update worked perfectly! Exactly what I needed.

2. All buttons change from dar, square edges on the PC to round edges with a light pink gradient on the ipad. Within the widget area I have the following for the button: <input type=”submit” value=”Subscribe” style=”float:right” margin-bottom=”-10px”/> Looks great on the PC, but doesn’t carry the style on the ipad. Not sure how we’re lost in translation?

3. The update to all header php files did not work however, the entire website changed (ie: size of header shrunk, fonts got smaller, background color changed to gray). I have reverted the header.php files back to the initial setting. Could this be from the ‘top control’ or the ‘logo’? They both are placed in that lower right corner and I can see the code still there in chrome developer tool.

Thanks again for the help!

MNKY
MNKY Author

You can add some style for your input, like border:none, maybe it will help.

Will look into this Till then maybe you want to enable responsive layout.

Thanks!

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
Cameron-J Purchased

Sorry and one last question. I don’t see any of the shortcodes under appearance -> shortcodes in the WP admin. Looking at the readme text within the shortcodes-ultimate folder, it states I’m supposed to unzip the plugin files and upload to my directory. However, I don’t see any plugin files in that folder (or any zipped files for that matter). Am I missing something with the shortcodes?

Thanks for your help!

MNKY
MNKY Author

Hello,

You do not have to install anything for shortcodes. Just see user manual for shortcode usage instructions.

Thanks!

P.S. Will answer previous questions later, when back to computer.

Default-user
Cameron-J Purchased

Thanks, I see that I can add the shortcodes from the edit panel. I was looking for the options and usage examples that are supposed to be in Settings>shortcodes, but I don’t see these in the settings or apperance menus?

MNKY
MNKY Author

We have removed that list from dashboard, because we have modified version of shortcodes in theme, but forgot to remove the tab, sorry for confusion.

Thanks!

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 3-4 years
MaryG Purchased

Is there an update for this theme for the new version of Wordpress?

MNKY
MNKY Author

Hello,

You can freely update to latest WP version. Theme is 3.5 ready.

Thanks!

  • Has been a member for 5-6 years
  • Bought between 50 and 99 items
miceman18 Purchased

Hey MNKY.

Is there a way of disabling the “title” attribute on links? I can’t find an option for that anywhere. For some reason all inks are added with a “title” attribute.

Thanks

MNKY
MNKY Author

Hello,

Open html mode and editor and delete title= attribute.

Thanks!

Default-user
miceman18 Purchased

Sorry MNKY. Where exactly?

MNKY
MNKY Author

Sorry, I meant switch to html mode in your editor. You will see your links with tags and title attribute – remove it.

Thanks!

Default-user
miceman18 Purchased

Sorry MNKY. Which file am I suppose to edit?

MNKY
MNKY Author

No file, just your wordpress editor where you add content, title attribute on links is there.

Thanks!

MNKY
MNKY Author

Or you mean some other links that are not in content? Maybe I misunderstood you.

Default-user
miceman18 Purchased

Let me clarify what I mean. Every time content is added, it could be a post, img, widget box, etc… Wherever a link appears on the page and you hover over it displays the “title” attribute of the link. I removed the “alt” option for images, but for some reason it’s displaying the “title” attribute of that particular item. If you view my site: http://itsthevoiceofny.com/underdev and you hover over any link you will see what I mean. I want to remove the tooltip or attribute that pops up.

MNKY
MNKY Author

Hello,

I have just double checked and link title do not show with default links. Is it some custom widget you have with links? If yes, then title attribute is somewhere in this pluginn/widget code.

Thanks!

Default-user
miceman18 Purchased

Hey MNKY,

If you go the my site again and hover over where it says “trailer demo 10”, which happens to be the title of the blog post, you will see the “Title” attribute pop up like it if were an “alt” tag. When you hover, it displays: “permalink to trailer demo 10”. This is what I want to remove or hide. I don’t have any other plugin active. Everything is turned off.

MNKY
MNKY Author

Now I finally see what you mean :D

In loop.php on line 18 remove title attribute.

Thanks!

Default-user
miceman18 Purchased

Ok. Almost there. that only removed the “Title” attribute for the post Title. I need all “title” attributes removed for all links.

MNKY
MNKY Author

It is not there by deafult for links in content. But, if is present in other places, you have to go throughh files and strip it out.

Thanks!

Default-user
miceman18 Purchased

ok. Thanks

Default-user
miceman18 Purchased

MNKY. I could really use your help. Maybe using javascript or something. I would pay you.

MNKY
MNKY Author

Did a quick search and found what you need, no need to pay hehe :)

Open footer.php and add this before < / body >

<script>
window.onload = function(){
    for(var i=0;i<document.all.length;i++) {
        document.all[i].removeAttribute("title");
    }
}
</script> 

Cheers!

Default-user
miceman18 Purchased

You are the best! Nice! It works on all browsers except Firefox. Do you know why?

MNKY
MNKY Author

Try this code, it should work in ff too :) :

<script>
var titled = document.querySelectorAll('[title]'); // gets all elements with a 'title' attribute, as long as the browser supports the css attribute-selector
var numTitled = titled.length;

for (i=0; i<numTitled; i++){
    titled[i].setAttribute('data-title',titled[i].title); // copies from 'title' to 'data-title' attribute
    titled[i].removeAttribute('title'); // removes the 'title' attribute
}
</script> 
Default-user
miceman18 Purchased

MNKY. NIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIICEEEEEEE ! THANKS SO MUCH! WORKS EVERYWHERE!

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years

Hi MNKY -

I’m having trouble with the Upload Logo feature in Theme Options > General.

I click on Upload, select my image from the Gallery, and then click on Insert into Post. The pop-up/dialog box I am in goes completely blank – there is no confirmation message or anything. All I can do is click the “X” close button in the top right.

When I do, I’m back on the Theme Options page, but nothing has changed – no logo is indicated in Theme Options and when I look on my website no logo is displayed.

Can you help me place the logo successfully?

Thank you very much!

MNKY
MNKY Author

Hello,

Please check, if there is no conflicting plugin. Also you can just post image url in logo field and save options.

Thanks!

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years
5against4 Purchased

Hi – long time since i’ve had any problems, but i’ve noticed this morning that the menu isn’t working properly. i have an entry on there called “The Lists” which should have several pages within it, but they’re not appearing now when the mouse hovers over “The Lists”.

http://5against4.com/

Any idea what would stop this working? i’ve not made any changes to the layout recently, & this is happening in all browsers.

MNKY
MNKY Author

Hi,

Is it possible it is related to one of the plugins?

Thanks!

5against4
5against4 Purchased

Yes, i’ve managed to track down the problem. It’s with Wordpress’s own Jetpack plug-in – if the Gravatar Hovercards option is turned on, then the menu stops working! i don’t need the hovercards so i’ve switched that off, but it looks like there’s a conflict between the Jetpack Gravatar option & the Big City theme.

Thanks for your help!

By the way, i haven’t upgraded to the latest version of Big City as i’m worried it will mess up my site. Do i need to be worried?? i’ve made a few amendments to some of the pages, but i’ve kept a list of the changes – presumably i would just need to make them again after upgrading?

5against4
5against4 Purchased

Oh, & one additional question – is there a highlight text shortcode? [highlight] seems to do something but it’s not listed in the documentation so i don’t know how to change the colour. Thanks!

EDIT: Okay, [highlight color=”#ff0000”] will change the TEXT colour, but how to change the background colour? “bgcolor” doesn’t work…

5against4
5against4 Purchased

Done it! bg=”#......” for the background!

You really should put that information somewhere, i had to look in the shortcode.php file to discover it…!!

MNKY
MNKY Author

Yes, after update you will have to make the changes again. Also, hopefully it will fix the problem.

You can set all parameters in shortcode builder.

Thanks!

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years

Greetings! I love this theme and have just launched a new non-profit org site using it at http://futureofhighered.org. I am having one problem I for the life of me can’t figure out; when you post the link to Facebook it is pulling up the raw host url (like the temp url you get before a domain propagates) instead of the actual live URL.

Do you have any tips on what could cause this? All links on the site, images, etc. point to http://futureofhighered.org. Thanks!

MNKY
MNKY Author

Hi,

Try postting link from our live demo to see, if it works fine.

Thanks!

Default-user

MNKY, I posted http://bigcity.mnkystudio.com/ and it pulled the proper URL. Any other thoughts? :/

MNKY
MNKY Author

Not sure what to suggest here, maybe google search will help here. Might be some server domain settings.

Thanks!

  • Has been a member for 5-6 years
  • Bought between 50 and 99 items
miceman18 Purchased

Hi MNKY,

How do I go about setting the time of a post to show up next to the date of the post?

MNKY
MNKY Author

Hi,

In settings->general, set a custom time format, for example:

F j, Y, g:i a

Thanks!

  • Bought between 100 and 499 items
  • Germany
  • Has been a member for 7-8 years

hi bigcity is not responsive on iPad in landscape modus. Is there a fix?

MNKY
MNKY Author

Hi,

It is made on purpose. But, if you wish you can change screen size in mobile css to cover landscape mode.

Thanks!

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 4-5 years
  • Italy

Hi, i purchased the theme and I want to congratulate you for the good job. I would like to add the thumbnail in the shortcode “posts with excerpt”. Can you help me?

Also, i’ve updated the theme, the wp to 3.5.1 and i’ve replaced functions.php & functions/shortcodes-ultimate folder but the twitter widget doesn’t appears in the admin panel.

Thanks

Best Regards

Roberto

MNKY
MNKY Author

Hi,

In functions/shortcodes/lib/shortcodes.php on line 165 add:

<div class="my-thumbnail">'.get_the_post_thumbnail().'</div>

right after

$return .= '<h2><a href="'.get_permalink().'">'.the_title("","",false).'</a></h2>

Then add style for .my-thumbnail in style.css like this:

.my-thumbnail img { your style here }

For twitter use – Simple Twitter Widget.

Thanks!

maniacstudio

Hi, thanks for the quick response. The thumbnail appears in the shortcode. The path that i have is: “shortcodes-ultimate/lib/shortcodes.php” and not “functions/shortcodes/lib/shortcodes.php” it’s correct?

I installed the plugin “Simple Twitter Widget” but appears empty in the frontend. Any ideas?

thanks

Roberto

MNKY
MNKY Author

Yes, thisis right path.

Hmm, it works for us. Maybe try another twitter plugin.

Thanks!

by
by
by
by
by
by