2582 comments found

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 3-4 years
  • Netherlands
LammertD Purchased

Hi, looks like something goes wrong when upgrading to WP 3.5. Luckily its on my test server.

The problem: I now see my content twice on the homepage. Using the Home Page template, under page attributes.

unisphere

Hi, I’ve just updated my test Breeze installation and can’t see any problems, all frontend pages, posts and admin panels look and behave the same.

Could it be some plugin you have installed that isn’t compatible with WP 3.5 yet?

Best regards

Default-user
LammertD Purchased

The problem was indeed a plugin: “WPML Multilingual CMS”.

Thanks for the super quick reply! And sorry for insinuating that the theme was the problem!

unisphere

No problem, glad I could help :)

Best regards

Default-user
LammertD Purchased

That will have to wait for monday…

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 3-4 years
  • Netherlands
LammertD Purchased

I was testing some more and when I switch to a default theme the double content disappears.

Someone from WPML.org (the language plugin in question) thinks the problem is with the theme.

unisphere

Hi, I installed the WPML plugin (an older version I think) and couldn’t see any duplicate content. Could you email me admin credentials to your site so that I can take a look?

Best regards

Default-user
LammertD Purchased

this is what the people at wpml are talking about: http://wpml.org/forums/topic/unresolved-double-content-loop-no-matter-what/#post-90173

and im sorry to say i cannot give you any login for the site.

unisphere

Hi, I’ll keep looking at that topic and see if someone comes up with a solution.

One question though, does it only happen in the homepage? I understand your can’t provide login credentials, but could you post a link to the site?

Best regards

Default-user
LammertD Purchased

unfortunately no, it runs locally on a virtual machine.

and i see it only on the homepage. not in blog(-pages) or other pages.

unisphere

This is very strange, I installed the latest version of the WPML plugin, WordPress 3.5 and Breeze and can’t replicate the duplicate content, it appears normal… The topic you linked earlier today doesn’t have any news either…

You say that you have the site running locally on a VM. Are you able to forward port 80 in your router to that VM IP so that I can access it outside? With this I could access your site and just need the domain you use to view the site on the VM and your public IP.

Best regards

Default-user
LammertD Purchased

That will have to wait for monday…

unisphere

No problem, let me know when you are ready :)

Have a great weekend!

Default-user
LammertD Purchased

Someone from WPML is checking my VM now. (i am Diddo in the WPML forum)

But I am going on holliday tomorrow until the 27th. I will keep the VM online. So the guy from WPML can look for a solution.

I’ll be checking in on the 27th again… and I will get in touch again that day.

Thank you for the great support!

  • Bought between 10 and 49 items
  • Canada
  • Has been a member for 3-4 years
orcawest Purchased

I’m not sure if this is a theme issue or Wordpress issue but since the 3.5 update, I can’t insert galleries anymore.

unisphere

Hi, I just tested adding a gallery in Breeze with WP 3.5 and had no problems, see screenshot: http://www.diigo.com/item/image/280x/q9x0

Could it be that you have a plugin installed that isn’t compatible with WP 3.5 yet and it’s causing the issue?

Best regards

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years

I was wondering if you can change the background color and have it transparent similar to the dark transparent and extra dark transparent. Instead of having it a grey or black can you make it a blue color or something to that nature? and can you use your own background image as well? thanks!

unisphere

Hi, you can set the body background image to an image of your own but the transparent container backgrounds on the dark templates are fixed (not customizable). The option you have though is to use one of the transparent dark templates and replace the transparent png image with one you create for example.

Best regards

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years

So youre saying that it is possible to replace the transparent container background with one that i make myself? Also, how does it translate or work on a mobile device? is it choppy or does it work well? Or maybe this template might not work for me?

unisphere

Hi, replied by email.

Best regards

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 3-4 years

Hi,

I want to change portfolio items URL to be:

www.website.com/tutorial/test

Instead the URL is:

www.website.com/?portfolio=test

How can i go about this?

Thanks.

unisphere

Hi, changing the portfolio permalink structure is possible but requires a change to a file, edit the file /library/post-types.php and replace:

register_post_type( 'portfolio' , 
    array(
        'label' => 'Portfolio',
        'singular_label' => 'Portfolio',
        'public' => true,
        'show_ui' => true,
        'capability_type' => 'post',
        'hierarchical' => false,
        'rewrite' => false,
        'supports' => array('title', 'editor', 'thumbnail', 'excerpt', 'custom-fields', 'comments', 'revisions')
    )
);

with:

register_post_type( 'portfolio' , 
    array(
        'label' => 'Portfolio',
        'singular_label' => 'Portfolio',
        'public' => true,
        'show_ui' => true,
        'capability_type' => 'post',
        'hierarchical' => false,
        'rewrite' => array('slug' => 'tutorial', 'with_front' => false),
        'supports' => array('title', 'editor', 'thumbnail', 'excerpt', 'custom-fields', 'comments', 'revisions')
    )
);

After doing this make sure you go to “Settings » Permalinks” and you click “Save Changes” so that the permalink cache is re-built.

Best regards

  • Bought between 10 and 49 items
  • Germany
  • Has been a member for 3-4 years

Hi unisphere,

I have a problem with a plugin called Datepicker. This is an addon for the well-know Contact Form 7. It is adding a drop-down calendar in the forms. But it is not showing up when I am using it in my form: http://digitalfotografieren.com/event-melden/

Usually a calendar should pop up in the fields “Start” and “Ende” where the user can choose a date. I posted this issue on the developer page. Here there is the answer: https://github.com/relu/contact-form-7-datepicker/issues/28

Could you help me here?

Thanks, Andreas

unisphere

Hi Andreas,

edit the file /library/scripts.php and replace the following line:

wp_register_script( 'jquery', ("http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.4/jquery.min.js"), false, '');

With:

wp_register_script( 'jquery', ("http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1/jquery.min.js"), false, '');

Best regards

apachelance

Perfect…it is working now.

Thanks.

  • Bought between 100 and 499 items
  • Has been a member for 3-4 years

Hi is it possible to have the option of turning off and on the sidebars in posts. The option is there for pages but not posts i have some that need to be off and on. Would apreciate your help if there is a plugin that will do this thats also fine. thanks

unisphere

Hi, unfortunately no although you can hide the sidebar in all posts by adding the following code to the Custom CSS field in the Breeze admin panel:

.single #secondary { display: none; } 
.single #primary { width: 100%; }

Best regards

  • Bought between 50 and 99 items
  • Exclusive Author
  • Germany
  • Has been a member for 4-5 years

Hi there unisphere, will you update this theme to be responsive any time soon?

Best Regards

unisphere

Hi, unfortunately I don’t have plans to make the theme responsive anywhere in the near future I’m afraid.

Best regards

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years

Im trying to install Breeze themeforest-118824-breeze-professional-corporate-and-portfolio-wp.zip on a Wordpress 3.5 and i keep getting a failed install. It sais something about syle.css missing!? Anyone have any advice? Thanks

unisphere

Hi, please follow the video screencast on this page as it explains how to fix that issue: http://support.envato.com/index.php?/Knowledgebase/Article/View/269/0/my-wordpress-theme-isnt-working-what-should-i-do

Best regards

  • Bought between 50 and 99 items
  • Has been a member for 4-5 years

I just downloaded and updated the the theme to but in the site dashboard it still says “There is a new version of the Breeze theme available. You have version 2.5 installed. Update to version 2.6.” And also the twitter feed still isn’t working. Is what I downloaded from here the new 2.6 version?

unisphere

Hi, yes the file you can currently download from ThemeForest is version 2.6. Make sure that you’ve correctly updated the files because from your description it appears that the theme wasn’t updated correctly.

Best regards

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years

Hi unisphere! Whats the plugin you use to display google maps because im trying diferent ones and they dont seem to work .

Thankyou

unisphere

Hi, it’s not a plugin, it’s actually a shortcode that is already included in the theme. The shortcode is called [map] and you can see examples of it here: http://breeze.unispheredesign.com/styles/maps/

Best regards

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years

Hello Unisphere!

Is there a way to use images in the navigation instead of the regular buttons?

thankyou

unisphere

Hi, unfortunately no I’m afraid.

Best regards

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years

Hi, Im trying to get the tall slider to work with random transitions but only the normal slider works, the others sliders only do fade transitions. Anyone else have thia problem?

unisphere

Hi, only the normal slider supports choosing different transition effects from the admin panel I’m afraid.

Best regards

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 4-5 years

Hello Uni, I’am using the Cufon function in Breeze. How can I use special Characters in headings? I have to use the é (é) a lot, but Cufon does not support such characters. What can I do? And I want to use cufon because of the nice fonts. Thanks.

unisphere

Hey there, that happens because some fonts just don’t support certain characters. I’ve included a Cufon font in the theme that supports those characters I believe. The font is called “Comfortaa” so go to the Breeze admin panel, choose this font and see if it works.

Best regards

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 3-4 years
ignite7 Purchased

My drop downs on my home page header is not coming down anymore. They were fine yesterday and now the sub menus wont show up. I checked in the menu appearances and they are where they are suppose to be. Please Help!

unisphere

Hi, the problem is that the latest version of jQuery 1.9.0 removed a deprecated function that the dropdown needs. To fix it, edit the file /library/scripts and replace the following line:

wp_register_script( 'jquery', ("http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1/jquery.min.js"), false, '');

With:

wp_register_script( 'jquery', ("http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.8.3/jquery.min.js"), false, '');

Best regards

  • Bought between 10 and 49 items
  • Germany
  • Has been a member for 3-4 years

Hi unisphere,

The slider on my page stopped working. I already disabled all plugins without success. Wordpress 3.5 is installed. http://digitalfotografieren.com

Any idea?

Thanks, Andreas

unisphere

Hi Andreas, I don’t see any problem with the slider, works fine. Have you fixed the issue?

Best regards

  • Bought between 10 and 49 items
  • Germany
  • Has been a member for 3-4 years

I found the problem. You gave me this fix to get the Datepicker extension for Contact Form 7 working: edit the file /library/scripts.php and replace the following line:

wp_register_script( ‘jquery’, (“http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.4/jquery.min.js”), false, ’’);

With:

wp_register_script( ‘jquery’, (“http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1/jquery.min.js”), false, ’’);

It looks like that this is now breaking the slider. And the datepicker is not working anymore: http://digitalfotografieren.com/event-melden/ One should see a pop-up calendar when clicking on Start or Ende. It was working with your fix a while ago. The modified scripts.php is currently online, so you should see the problem.

Any idea how to fix this?

Thanks, Andreas

unisphere

Hi Andreas, try changing the code to:

wp_register_script( ‘jquery’, (“http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.8.3/jquery.min.js”), false, ’’);

Best regards

apachelance

Perfect. Thanks.

  • Bought between 100 and 499 items
  • Has been a member for 3-4 years

Hi,

I’ve been using your theme for a while with absolutely no problem – now, for some reason it’s sort-of corrupted? Basically the scroller on the front and the tab boxes have stopped working – so I assume it’s a javascript issue – but I don’t know why?

the website is pwpro.co.uk and it’s all up-to-date and only running automatic Wordpress Backup, XML Sitemaps and All in one SEO plugins.

We haven’t done any work on the website for it to go like this – it did it on it’s own? :( Any ideas?

Cheers Russ

unisphere

Hi Russ, try editing the file /library/scripts.php and replace the following line:

wp_register_script( 'jquery', ("http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1/jquery.min.js"), false, '');

With:

wp_register_script( 'jquery', ("http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.8.3/jquery.min.js"), false, '');

If it doesn’t work, please post a link to your site so that I can take a look.

Best regards

Default-user

Hi, that worked perfectly – thanks for your help! Cheers, Russ

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 4-5 years
yesidoin Purchased

Hello, I have updated Wordpress and also the theme, but even if my website is still working (hopefully), I have 2 main issues.

First one is about sliders which are no longer working properly: http://www.yesidoin.com/services/les-seychelles/

Second issue is about the footer which display few times the same sections

Could you please help ?

Many thanks in advance

unisphere

Hi,

1) That is just a typo in the code produced by the shortcode manager in the theme. WP 3.2 and below ignored the typo and displayed the slider correctly but WP 3.3+ isn’t ignoring it.

The slider custom code that you add to the pages through the shortcode manager is something like:

[slider_custom size="medium" effect="random" slices="15" /]
...

When it should be like:

[slider_custom size="medium" effect="random" slices="15"]
...

Note there’s no closing slash in the end (this was the typo). Edit your pages that use the [slider_custom] shortcode, fix this typo and give it a try.

2) Regarding the footer columns repeating the widgets I’m afraid I can’t explain that, I’ll have to look at your site’s admin area. Could you email me admin credentials?

Best regards

by
by
by
by
by
by