Discussion on Classic Theme - Simple Clean Minimalist WordPress

195 comments found

and another bug:

although my script/cache folder has set chmod 777, thumbnails aren’t being displayed. They are being created and they are put there, but if I try to display them via right-click ‘show image” they display as series of image’s raw code ie. :

Malformed header from CGI script: file -C -m magicfiles Try `file—help’ for more information. X-Powered-By: PHP /5.2.6 Content-Type: image/jpeg Accept-Ranges: bytes Last-Modified: Tue, 02 Mar 2010 19:54:10 GMT Content-Length: 40958 Cache-Control: max-age=9999, must-revalidate Etag: 5ac050d44e6476acecf88969950cf3a2 Expires: Tue, 02 Mar 2010 23:11:19GMT ?????JFIF?????????bĨ,??#ÄUÚn­i´????].é?? ?G?? ??S?î?M???=?ä?Ô?? ??c?eÚ6?3ÁÚ??O%?M?í???R?L?I?w;I????2?q?C|=?Ý?Ä14G???I V#t$á???!BIv?°?r?´?? [...]

HELP PLEASE !

templatesquare

Hello,

Please send me a message via my profile with all the questions…. please also include your site url.

Thanks,

Stephen

Hi

The jquery version (1.3.2) used by default throwing a lot of exceptions, and cpu goes to 100% in firefox. I’ve updated jquery to the latest 1.4.2 version at seems to be fine after this. Maybe my zip downloaded from this website was somehow corrupted. I don’t know…

templatesquare

There is no issue with the 1.3.2 version, but will check again about this, thanks for the info…

i followed your instructions on your help file and i have an issue with instruction number 9. i set up the include ids and it is still including all of the ids not just the ones i specified. Also, i would like to remove the slideshow from the blog template. Thanks!

templatesquare

What’s your site url? I will check… thanks

yolo209 Purchased

For the Portfolio theme, is there any custom field to embed a video, for example from you tube instead of just “image”?

templatesquare

Hello,

Currently the theme doesn’t support custom field to embed video… maybe you can download plugin for post video in the post and show the video as blog post instead of portfolio….

thanks

I am having the same problem as Stachu with the menu. I can’t use the accordian child menu on the home page, but it will work on the home page.

Is there a fix? Hope so, it’s a great theme.

Default-user

www.stgeorgeartacademy.com

yes, the slider is there, although, for now we are only using one picture.

Default-user

Actually, looking around, this is only a problem in FireFox. Although, with the Demo it is not a problem in Firefox.

templatesquare

I could not open your url…

Have you make any changes to the original code?

I am looking at purchasing this theme but I need to use the portfolio section for video, not just still images. I saw on the HTML version of this theme that you suggested utilizing jQuery prettyPhoto to solve this issue – is this able to be applied to the wordpress theme as well? I absolutely love the design, but video is necessary for my website.

Thanks!

templatesquare

Yes, it should be able to applied to wp theme, but you need more knowledge in wp theme programming….

dwebb21 Purchased

I have purchased and uploaded to my themes folder on my server. For some reason, it is not displaying the icon image on the themes page. I am able to activate the theme but it doesn’t apply any formatting. It displays like there is no theme at all. I have re-uploaded and nothing. Any suggestions?

Hi – have you had a chance to see my emails yet? Thanks…if not I can re-send.

templatesquare

The issue fixed… please check your email… thanks

Default-user

Thank you! It looks to be working – do you mind explaining what you did just incase I run into this again in the future? It doesn’t look like the gallery links to each individual image so I’m just wondering if you can provide insight to what you changed to make it work successfully and how I continue to add images to make sure they work.

templatesquare

Hello,

You shouldn’t link galley page to each individual image, but link to the categories of the images.

The ‘category-include’ value is not the individual images, but the categories of the images.

Please re-read again the help file..

Do not hesitate to contact me if you still have an issue :)

thanks

Respondo Purchased

I created a page (services), set it to be visible in the menu, and then created child page (colors) and also set it to be visible in the menu.

The child page is listed below the parent page as it should be, but it’s not the accordion menu. It’s just a static page in the menu.

What do I need to be doing differently to get the accordion style to work?

templatesquare

The accordion menu is just default wordpress page. You only need create the child page in wordpress and it automatically used as accordion menu.

Respondo
Respondo Purchased

I create the parent page, set ‘menu’ to yes and then created the child page, and tried setting the menu to yes, as well as leaving it out. Both options don’t make a difference.

templatesquare

What you did is correct and it should work.

Please send me a message via my profile about this issue and include the wp admin login info. I will check on Monday.

Thanks,

Hi. I just downloaded the theme a couple of days ago, uploaded to my hosting site via FTP . But when trying to activate my theme on Wordpress, it says that the stylesheet is missing.

Do you have any idea why or how? I tried downloading again, and reuploading – still no luck. I’d appreciate your propt reply.

Thank you so much.

templatesquare

I believe you uploaded the wrong folder, please see this info for more details: http://themeforest.net/forums/thread/how-to-fix-broken-themestylesheet-missing-wordpress-theme-issues/23755

thanks

Wow, thank you for your extremely prompt response. It worked great! I was wondering why there were so many different folders included in the dl packpage. Really appreciate the help!

I’m having an issue where only every 3rd or so it load below the header. Also, if there is no menu-detail specified the page doesn’t load below the header either. Is there any way to not have any menu-detail?

viewable at: http://www.adirondackfolkschool.org/index.php (make sure to include index.php)

dwebb21 Purchased

I have the newest version of wordpress installed. When I apply the theme, everything looks great. As soon as I customize the permalinks to / postname /, the theme breaks. Is there something that I need to change in the theme or in wordpress to get this to work correctly? Thanks in advance for any assistance.

templatesquare

What’s your site url?

Whoops, Realized that my last comment was riddled with error. Here’s what I meant to say:

I’m having an issue where when I load a page it doesn’t load below the header. I have to reload it 2-4 times. Also, if there is no menu-detail specified the page doesn’t load below the header either. Is there any way to not have any menu-detail? viewable at: http://www.adirondackfolkschool.org/index.php (make sure to include index.php)

templatesquare

Hello,

I don’t understand what you mean….

What doesn’t load below the header? The slider?

And if no menu-detail, what doesn’t load?

Please explain… please send me a message via my theme profile…

thanks

Default-user

I’m not sure why it did it, but i found a work around. For whatever reason, it couldn’t load menu.php and would just die there. What I did was copy the contents of menu.php and put it in index.php, page.php, etc. Now it works fine. I thought that not having any meny detail was killing the page, but it was just that previous problem.

Any thoughts as to why it couldn’t load menu.php unless refreshing several times?

templatesquare

hmm… it strange… but maybe its permission issue… you can check the permission of menu.php ….

skoorey Purchased

Fantastic theme!

How do I get the contact page to work properly? I cannot receive emails. I set the email address in the Theme Options for the contact page, but am not getting the emails when I test it out. Is there another change that has to happen, perhaps to the php files?

Many thanks, Stefani

skoorey Purchased

NEVERMIND ! It just took a while to get to me through gmail. All works fine for me now except the portfolio. I still cannot figure out who to make it function properly.

For instance, can I use the portfolio with text too? Or is this simply for image links? I would like to add a book image and text as to its content here. If I need to add this type of information to an alternate text page, then that answers that.

Thanks in advance, Stefani

templatesquare

Hello,

The default portfolio page is only show image and title, there is no text placeholder… but you can put the text place holder under the image… you can change the code in the template_portfolio.php .

If you need help, please send me a message via my profile page…

Thanks,

Stephen

Respondo Purchased

Any way to have multiple images in a post for the gallery.

For example, when you click on Image 1 in the gallery, it opens up and shows the rest of the images in that post, rather than going to the next post?

Thanks.

templatesquare

If you want to show more than one images in the post, you can add insert images into a post… thanks

Again, thanks for the awesome theme. You’re really helping to make our wedding website look a lot better than iWeb that’s for sure.

A few last questions.

1) Is there any way to show more than 4 images per page for a portfolio page? OR is there a way so the Lighbox continues on to the images on the next page in the gallery when someone clicks “next”?

2) How do I change the text on the page after a contact is submitted? Current you have something like “I check my email all the time, so I should be in touch soon.”

Thank you again.

Default-user

Awesome fix on the pictures!

However, I’ve changed the contact-form.js and uploaded to my ftp, replacing the previous contact-form file….it still didn’t change. What do you think I’m doing wrong. Can this be edited from the wordpress admin? Thanks again.

templatesquare

Strange… it should works…. please try to refresh the web, maybe cache issue… or try to open with another browser… thanks

Default-user

Works! Lol…there are a lot of js folders. I’m new to all of this…..THANK YOU SO MUCH for a great theme. A fantastic overall experience!

Awesome theme! Thanks for making this.

One question. I too cannot get my thumbs to appear – all permissions to the cache folder have been set to 777

any help from anyone will be appreciated! love this theme. thanks so much

templatesquare

Please try to change the permission of ‘scripts/cache/’ folder to 755, some host permission work different… if you still have an issue please ask your host about the correct permission for files and folder.

Default-user

Thanks so much for the quick reply! I found out that I put the folder in the wrong place. I was wracking my brain for this one…simple mistake. Again, appreciate the help!

cheers!

templatesquare

great that you have fixed the issue, thanks :)

Hello, again,

My site is almost about finished, but I’ve came across another problem – changes to CSS seems unresponsive on Safari (menu won’t change fonts). Can’t change link color, heading specifics, etc (on both IE and Safari).

But main problem is with the slider. I changed the opacity of the text box to 00, so it seemingly doesn’t exist. On IE, it looks great, but on Safari, the entire image just isn’t showing up.

Please help? Really apprecaite it.

- Lois www.loispaula.com

by
by
by
by
by
by