572 comments found

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 1-2 years
  • United Kingdom
sannas Purchased

Hi – i have centered logo – the search box is still on the right as i want it, and am now trying to align the social icons to the left so i have from left to right social icons – log – search box -how do i achieve this?

i may also decide not to use social icons but put some text in a div to align – how do i code this?

thanx

e404
e404 Author

I’m sorry, but this kind of theme customizations is not a part of our standard theme support. You can hire us to help you with theme customizations – just send us an email using the contact form on our profile page.

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 1-2 years
  • United Kingdom
sannas Purchased

hi there, i have the search field on a white background so its harder to see the search field, how do i put a 1 or 2pixel border around it?

thanx

e404
e404 Author
Add the following code to the Custom CSS box (Theme Options -> Styling Options):
#search { border: 1px solid; }
  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 3-4 years

When we first setup this theme on our site we had no need for a blog and so we removed the code from the home page for the recent blog posts section at the bottom of the home screen on your demo.

We are now blogging and wish to add this feed back onto the home page. I love the way you have it laid out on your example – is there any way you could supply me with the script for this – i don’t think it is as simple as just using a shortcode?

Thanks T

e404
e404 Author

It is as simple as just using a shortcode. ;) Just add the [recent_posts_images] shortcode to your home page.

Default-user

Perfect thanks!

Sorry to be a real pain, but can I also ask for the shortcode to display recent portfolio posts in a similar fashion please? :)

Thanks again T

e404
e404 Author

You can use the [recent_works_images] shortcode.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years
giuscard Purchased
Hello when i first installed the blog it looked like the demo with menu and everything else in the homepage but now i reinstalled but i see a empty page…i also installed the sample content and tried to reset the wordpress databases but nothing.. you can see the page here http://87.76.30.173/~giuscard/
e404
e404 Author

I can see a blog on your website.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years
giuscard Purchased
hi, yes it’s your theme after i installed it but i can’t see any pictures of the ones uploaded withe the samples files..like on this page http://87.76.30.173/~giuscard/?portfolio=mountain-view
e404
e404 Author

That’s because you have installed your website in a “virtual folder” (~giuscard) and TimThumb (the image scalling script) doesn’t work with virtual folders.

  • Bought between 50 and 99 items
  • Has been a member for 3-4 years
8web Purchased

Hi, Can the [scrollable] show image titles next to the eg. 1/19 numbering?

When I built the site using Cold theme, the [galleria] code was used, but the owners of the site now want the gallery changed so that various size images can be displayed and the images should show the title of the image.

I tried using [scrollable title=”true”] but it didn’t work. Or do I have to used standard WP gallery as that one definitely shows the image titles? Many thanks again!

e404
e404 Author

I’m afraid it’s not possible without code customizations. Furthermore, the scrollable shortcode can’t show images with various sizes – they all will be scalled to one size.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 3-4 years

Hi

I am having problems with W3C validation across my entire site.

Are there any obvious files that I might need to update since the purchase of this theme? Or can I email you a copy of the report directly please? Thanks T

e404
e404 Author

The theme itself has a valid code, so your validation problems are probably caused by your own modifications and/or plugins. Please send me your website URL – I can take a look.

e404
e404 Author

The problem is caused by the search field in your footer. First of all, it has a ‘role’ attribute and this attribute is not a part of the XHTML 1 .0 specification. Second, it has the same ID as the header search form. I suggest to remove one of these search fields or modify the code of the footer search field (you need to use one simple code snippet – I can help you with that if you want).

Default-user

Awesome – thanks for that, no no need to help further, we have just swapped in a different widget to the footer.

In the meantime, we have a report that says that a file is broken throughout the same site…

It suggests that http://www.mediaidentity.co.uk/wp-content/themes/cold-theme-powerful-wordpress-theme(1 is broken but i cannot locate this anywhere. Can you offer any helpful insight at all please?

Thanks again T

e404
e404 Author

I think the URL you have pasted into your comment has been cut off. Please send me this URL using the contact form on our profile page.

By the way: you have installed the theme in a folder with ( ) in its name – it can cause problems.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 3-4 years

Hi – my cold twitter widget is not working correctly – i cannot make any tweets display, though the main feature appears to work the site will not display any tweets – can you offer any guidance into why this might be the case?

Thanks again!

e404
e404 Author

Please make sure you have the latest theme version installed.

Default-user

Thank you – I am running version 1.8 – is this the most up to date version?

Many thanks!

e404
e404 Author

No – the latest version is 1.13. If you can’t or don’t want to update the whole theme please replace just the ‘inc/tools.php’ file.

  • Australia
  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years
LCox Purchased

Hi there – wondering how to optimise this theme for mobile…

e404
e404 Author

Cold theme is not responsive and doesn’t have a mobile version. So you need to use some mobile plugin, like for example WPTouch.

  • Bought between 50 and 99 items
  • Has been a member for 5-6 years
shiz23 Purchased

Hi, had to reset the theme options, and now when i update home page options it doesn’t show on the site, it keeps reverting to the default content. Can you help.

Cheers

  • Bought between 50 and 99 items
  • Has been a member for 5-6 years
shiz23 Purchased

Also the on the home page, the title box is staying even though i have disabled it, and the nivo slider and feature boxes are not displaying.

e404
e404 Author

Please send me an email with your WP admin panel login and password – I need to take a look at these issues.

  • Bought between 50 and 99 items
  • Has been a member for 5-6 years
shiz23 Purchased

Thanks, have sent through. Cheers

e404
e404 Author

Reply sent. Your issues are caused by too low PHP memory limit.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 3-4 years

Hi – I wanted to add a new social media icon to the header of the site but cannot work out how.

Can you advise please? The network doesn’t appear in any of the prestyled icons you have supplied.

Also, we want to make the plus icon which sits at the base of all blog post expand to see all the social networks that people can share the post on – can this be done please?

Thanks so much Tim

e404
e404 Author

To add a new network to header social icons you need to modify the PHP code. If you have no PHP knowledge I recommend to replace one of existing icons you don’t need with your own.

To keep sharing icons expanded add the following code to the Custom CSS box (Theme Options -> Styling Options):
.share_buttons { position: relative; }
  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
rbowlin Purchased

Hi there, thanks for the great template. I’m noticing that Lightbox/Prettyphoto distorts image aspect ratios. The thumbnail itself is fine, but the gallery popup squashes into what I think is 4:3 when the image was originally 16:9. The image, if displayed at the correct aspect ratio, would NOT be larger than the screen width, so it is not correcting for that. Any idea what to do? I’ve googled this but am at a loss with the over-my-head hard coding solutions that may not even be applicable to me.

e404
e404 Author

Could you send me some example?

Default-user
rbowlin Purchased

Sure, explained here – http://rhondabowlin.com/images/distortion.jpg Gallery located here – http://www.rhondabowlin.com/blog/portfolio/cog_ep1/

It may actually look OK to you, and many others, as my husband’s laptop and phone both display the gallery just fine. He’s used Firefox and Chrome along with Dolphin on the phone. I use Firefox. My monitor resolution is 1366×768. I have no idea if that has anything to do with the problem. Thank you! ~Rhonda

e404
e404 Author

Unfortunately I can’t reprosuce your issue on my end. I’ve checked it using Firefox, Chrome and Safari. However I have found a few posts describing this problem.

First of all, please update the prettyPhoto script to the latest version – just download the latest theme version from ThemeForest and replace the ‘js/jquery.prettyphoto.js’ file. Then clear your browser cache and check your images once again.

Default-user
rbowlin Purchased

I just updated to 3.1.4 for Prettyphoto…and that did not help. BUT I found that these instructions from jinxdone to fix jquery.prettyphoto.js worked!!! There is also a really good technical description of the bug.

http://forums.no-margin-for-errors.com/discussion/1687/prettyphoto-does-not-resize-images-correctly-messes-up-the-aspect-ratio-in-some-cases/p1

Here is the new version if you would like it for your theme – http://rhondabowlin.com/jquery.prettyphoto.js

e404
e404 Author

Thanks for sharing. :)

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 3-4 years
hendrikb Purchased

Hi, thanks for a great theme! I have one questions regarding the headlines in the blog section: all blog entries schow the titles two time, once directly below the navigation and once next to the date.

It’s propably stupid but I can’t find a way to change that behaviour.

Thanks! Hendrik

e404
e404 Author

The first of these titles is displayed in the Intro Text Box area. You can change the content of this section using the theme options panel (Theme Options -> Intro Text Box -> Intro Text Box for Blog Pages). You can also disable it entirely.

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 3-4 years

Hello,

Recently updated to WP 3.5 and since then the tweet feed is missing. The follow button works okay though.

I’m on the latest version of the theme 1.13 and also just to make sure copied over the latest inc/tools.php

Something simlar happened with your natural theme and it was the Twtter request account reaching it’s limit, could it be that for this theme too?

Thanks again

e404
e404 Author

The WP update has nothing to do with Twitter feeds, so this issue can be caused by reaching the Twitter API requests limit. However I can’t be sure without looking at your website and WP admin panel.

pingcreates

I’ll send you a message with site details so you can take a look, thanks again.

e404
e404 Author

Reply sent.

pingcreates

Hi, thanks for your help and sorting that out!

Anyone reading this, if you’re thinking of getting a theme get it from e404 – awesome themes and superb support :D

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 4-5 years
schulze Purchased

Replace search field with Google custom search field. Any easy way to do that?

e404
e404 Author

There are few plugins for Google Search (link), but to be honest I was not using any of them. So I can’t recommend you any proven solution and I can’t guarantee our theme won’t need any customizations for these plugins.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 3-4 years
  • United States
wspider Purchased

How can I set a custom width/height for a Vimeo video? I’d like to set it smaller to fit on the home page. Right now it’s showing here – http://lastingimpressionscrete.com – as you can see it’s extended off the page. I’d like to set it to 350 w by 197 h.

e404
e404 Author

Your video has already the size of 350×197 px.

wspider
wspider Purchased

Yeah I just figured it out shortly after I sent my message. I had set it to w= and h=, needed to spell it out like such width=350 height=197. But thank you for answering.

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 3-4 years
  • United States
sbrand Purchased

Using COLD theme. The Google fonts have stopped working. In the fonts panel of the theme options, all of the pull down menus are blank. nothing happens when I click on them… nothing at all in the menu. So none of my font specifications are showing in the site. Please help.

http://ssagraphics.com
e404
e404 Author

Please send me your WP admin panel login and password using the contact form on our profile page.

sbrand
sbrand Purchased

Thank you. Just sent it.

e404
e404 Author

Reply sent.

  • Australia
  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 3-4 years
skooler Purchased

I’m getting image errors on my site when viewing from a mobile browser. No images are appearing… please help!

www.n-ergeticfitness.com.au

e404
e404 Author

I can’t see any issues on a mobile browser – please check the screenshot made on iPhone.

by
by
by
by
by
by