Discussion on CrossRoad - Responsive WordPress Magazine / Blog


ZERGE supports this item


This author's response time can be up to 2 business days.

335 comments found.

Hi Zerge, if I want to put an extra code, such as google adsense, between the posts displaying in the home page, which file do I need to edit? Usually, I would go with the index.php but the theme seems to be built differently. Thanks.

I want to place them in the home page, in the center widget where I have the crossroad blog post widget showing the last 5 posts. I would like to place a code between each post preview.

For this you need to modify \functions\crossroad-blog-widget.php

ok thanks

What can I do to update the theme?

Unpacking the package… Installing the theme…

The package could not be installed. The theme is missing the style.css stylesheet.

Theme install failed.

You don’t need to install the package zip, only the theme zip contained within (wp-crossroad.zip).

To update the Theme just replace changed files listed in the file Changelog.txt Recommend make a backup of the Theme files before you overwrite them with the new ones.

Thank you, problem solved. I am still having an issue with the template. I cannot get it to go past the 2nd page of blog posts, it only repeats instead of going to 3rd page. It may be a error on my part or a setting I am missing.

I need access to WP admin panel, to see what the problem is. Send me a message through my profile


I bought the theme and I’m really liking it.

Quick question, on the CrossRoad:Blog Widget:Latest Posts my blog is only showing the numerical option even though I’ve selected the load_more option.

Don’t have a clue how to fix it please help.

Website: http://shaneatkins.co.uk




Try deactivating all plugins. If that resolves the issue, reactivate each one individually until you find the cause.

Thank-you I found the problem plugin.

Hi, How Can I disable the comment section in article? Because now I have problem about spam. The want to using only comment from facebook.


Remove from the content-single.php:
<?php comments_template(); ?>

Hi Zerge, another question:) if I choose the gallery format for a post, on the homepage I will have the slideshow displaying instead of the traditional featured image. If I click on the slideshow, a lightbox opens. Could it be possible to go to the post url instead of opening the lightbox? Thanks.

Just replace in the file \functions\crossroad-blog-widget.php

href="<?php echo get_post_meta( $post->ID, 'crossroad_mb_image1_upload', true ) ?>"
href="<?php the_permalink(); ?>"
And remove:

Thanks Zerge, your support is the best by far!

Is there a way to install the theme and manually set all of the CrossRoads options prior to activation that you would typically set once the theme is activated? I’m trying to do the install with as little down time as possible.

CrossRoad Options -> Backup Options

A quick question: are the Bootstrap features (tables, icons, etc.) accessible among the post editor functions, or does the writer need to have a working knowledge of code in order to use them? I have multiple writers on my site, and none of them know how to use code.

Some elements has shortcodes, some only HTML codes.

I’m trying to change the google font, but it’s not changing. What exactly do I enter into the options for “Paste code for Fonts from Google”?

I have tried several things but the fonts won’t change. Please paste an example of what I paste in there.

Nevermind. FIgured it out.

Nice :)

How do I get the contact form to send to my client? http://plopradio.fm/contact-form/

I’m trying to edit this, but am confused and didn’t see it in the documentation:


$admin_email = get_bloginfo('admin_email');
define("WEBMASTER_EMAIL", $admin_email);

//define("WEBMASTER_EMAIL", 'your@domain.com'); // Enter yor e-mail

And also what I do down here:

$mail = mail(WEBMASTER_EMAIL, 'Message from CrossRoad Responsive WordPress Blog Theme', $message,
     "From: ".$name." \r\n" 
    ."Reply-To: ".$email."\r\n" 
    ."X-Mailer: PHP/" . phpversion());

Thanks for you help!


$admin_email = get_bloginfo('admin_email');
define("WEBMASTER_EMAIL", $admin_email);
define("WEBMASTER_EMAIL", 'your@domain.com');

Fixed it! Thanks so much!

Hi…great theme. Just one quick question.

I have the blog widget on my home page and have decreased the size of the featured image and I now want to place that featured image to float left and have the content excerpt position right.

Her is the page now: http://www.cyprusmail.wadjamedia.com/

How can I move that featured image up to position it side by side with the content excerpt for the blog posts?

Thanks in advance!

Hi..ok I can do this…is their any part of the function that will lead me in the right direction?

Code should be like this:
<div class="row-fluid">
<div class="span6">image content</div>
<div class="span6">text content</div>

Thanks…worked perfectly!

Love theme! Great job! I have one quick question for you though. I’m using the “latest post” widget to display the last x amount of posts on the homepage. The featured image appears at the bottom of the post. Is there a way to have the featured image appear near the top of the post on the homepage? (directly after the post heading/title)


For this you need to modify the widget file \functions\crossroad-blog-widget.php

Thanks, it was really easy! Just moved a little chunk of code around and got it working, no problem. Thanks again for a great theme!

Hi Zerge,

I have a simple pre-purchase questions about the logo size. I tried to go through all past posts to see if you had answered it previously, but it’s taking forever. I did notice you were very good in responding (which is a definite PLUS!) so I just want to ask my questions.

My logo is quite long horizontally. I wll not be using the ad space on top but would like the logo to be sized to cover at least half (maybe 3/4) of the top space. Will this be possible?

If it is YES – I am ready to purchase! Thanks!


This theme has the most options I have ever come across and IT’S GREAT! I can’t wait to dig in deeper. Can you please tell me how to set the logo to take up the top space? Also, in your documentation, I only see text and all the images are missing. This has happened in other documentation as well. What’s going on? Thanks!


1. Make the following changes in the file header.php http://d.pr/i/wiUX

2. Just checked, documentations is good, all images is present.

Thanks for the instructions – worked perfectly! Unfortunately, I still get broken links on the documentation and cannot see the images. No worries – I will figure it out.

Hi – Currently, I have the SCHEME COLOR in Option as #ffffff (white) which looks great for the logo area, but makes the Categories labels unreadbable – the font is white on the white label. How can I keep the logo area white but designate a different color of the Categorie Labels>

Also, how do I change the header margin to decrease the height of the area (and bring the main area up closer to the top? Thanks!

Hi Zerge, www,theartfulappetizers.com

If the Scheme Color stays the original RED, the area behind the logo turns red. (I need it white, please.) Looks like I need to get rid of the container that holds the logo becasue there is a header and footer color option, but my logo seems still to be contained in the original red container.

If you are going into the site, perhaps you can also look into why the favicon is not appearing even though I have uploaded the image and can see it in the dashboard. Thanks,


1. Replace in the file style.css:
.colored-bg {
background: #E64946;
.colored-bg {
background: #FFF !important;

2. Don’t see any problem with favicon, it works fine. Probably this is your browser/conputer issue.

Brilliant! Color fix worked. I deleted browsing history and now the favicon changed from your origial red “C” to shows Explorer favicon.

Hello Zerge,

Here some questions for the site: http://www.womenlovetech.com

1. Is it possible to place the related post just under a post (not under the comments)? if yes how? 2. Is it possible to add a title for each related post? if yes how? 3. Please check the comments space it is a bit messy… how can I removed: you may use these html tags…. plus the facebook comments, I would like to make the comment space cleaner…

Looking forward to read you :) PS: I hope you are well. cheers Freddie


1. No, not without development work.

2. Yes, for this you would need to modify the file \functions\crossroad-related-posts-widget.php, a task for a developer.

3. Add to the style.css:
.form-allowed-tags { display: none; }

Thank you Zerge.

The comment area looks better :)

1. Where & how can I completely delete the related post in the editor?

2. Please have a look at my home page (http://www.womenlovetech.com) - I would like to delete the excerpt under the main post’s title - Enlarge the size of the thumbnails of the other posts & enlarge the title font

3. The site looks okay on the iPhone – but on the iPad (landscape & portrait) all my standard ads on the right hand side bar of 300 px wide are cut off and the main top banner (768px wide) is overlapping the logo looks really bad :(

Thanks again for your time :) Freddie

1. Which related post do you mean?

2. For this you need to change “2 Columns” widget source code.

3. It’s not theme issue. I think you need to improve this ads widgets

For Adsense you can use this trick http://www.labnol.org/internet/google-adsense-responsive-design/25252/

Hi Zerge, have a few quick questions:

1) What file/code do I need to change to make the header and the menu bar narrower or slimmer, need to have just room enough for the logo/ad.

2) Any code to ad to the header ad code to make it responsive?

3) JS parts of the theme (slider, carrousels) load way later than the rest of the content, any way of changing this?

Thank you!!!

Seems you doings something wrong. Just add this code into the file http://www.naviloop.com/wp-content/themes/wp-crossroad/js/custom.js (as you can see rigth now, no such code)

In any case, you can use CSS trick, add to the style.css:
.embed-youtube { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; }
.embed-youtube iframe { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

Hi Zerge, it actually made videos take up the whole first part of the page, full size, it went bezerk! And the JS code is there, I checked the link and you can find it… for some reason is not working, thinking of giving up, which would mean giving up on the theme as well… any final ideas? Thank you


Just use CSS solution! (as I said before)

Hi Zerge, do you have a support forum and do offer custom support?


Forum will be launched soon. And yes, we offer custom support (but not customization service).

Would you be able to offer customization service for a price?

Unfortunately no.

Awesome theme and I am glad I bought it! Thanks!

One issue so far: when I click Show More it doesn’t load anything and keeps saying No more posts to show.

I tried deactivating plugins, but to no avail. Can you help?


Thanks :)

I need access to WP admin panel, to see what the problem is. Send me a message through my profile

Thanks for an unbelievably fast reply! Email sent.


I noticed in the language folder multiple languages. I would really love to use my site in french. My wordpress is in french but nothing has changed. I Downloaded POedit and edited a couple of obvious sections and reuploaded the .po and .mo and nothing changed. Is this normal? or do I have to change every .php files?


Check your WPLANG option in the file wp-config.php, should be:
define ('WPLANG', 'fr_FR');

Yeah that’s the first thing I checked out. It was first installed in french, even my Wordpress admin section is in french too.

Well, I need access to WP admin panel and FTP, to see what the problem is. Send me a message through my profile

Hi Zerge! This is the best theme I have ever worked with with great flexibility. I am, however, having an issue with the pagination. In either settings – STANDARD or SHOW MORE – it does not pull up more posts. Instead, I am getting an “oops – can’t find” or else a string of code. I tried deactivating the plug-ins based on your advise to others about similar problems, but it still does not show additional posts. www.appsandhors.com. Really appreciate your help.


Thanks :)

Try to set the “Blog pages show at most” (menu Settings -> Reading ) equal or less than you specify in the Blog widget.

You rock!!! (It worked!) Thanks.