Discussion on Etherna - powerful and flexible WordPress theme

1078 comments found

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 2-3 years
  • United Kingdom

Hi, Just wanted to say that the theme is great but I am having a small problem…

I am trying to create a site which uses the page style of the main page.

Ideally, I would like the pages to all include the slider, logo and slogan area – more website than blog site.

Please could someone give me a little insight into this please?

Many thanks in advance for your replies.

Regards

Richard

EvGreen

Hey Richard,

you could have slider on each page but that’d be just a slider with all the same slides everywhere, it’s just how the custom slider posts are made. You could however get additional sliders with a plugin, there are many free ones and even paid ones on themeforest/codecanyon. There was an user comment here that this one: http://codecanyon.net/item/wordpress-jquery-sliderbanner-image-rotator-li/161123 was working fine with the theme.

cheers

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 2-3 years
  • United Kingdom

Thanks EvGreen,

I think I’ll purchase the plugin you mentioned anyway as it looks very good.

Please could you tell me how I set the Etherna theme to include the slider on each page (I realise that it will be the same slides but it’s a start)?

Regards

Richard

EvGreen

you’d need to transfer the slider code from mainpage.php to index.php, can’t help you much here, you need to do it by yourself, but the code is pretty clear and well formatted so you should be able to without problems

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 2-3 years
  • United Kingdom

Hi,

As well as the above query I have another request…

I designed a site using Etherna and I resized the slider to make it narrower.

I can’t remember how the heck I did it though.

Please could someone give me a clue with this as I have just been through all of the files looking for the one which I changed and can’t find it.

Any and all help greatly appreciated

Richard

EvGreen

mainpage.php (or one of the other mainpage phps, depending which one you use), you will find the width/height values there. Other than that – add #slider{width:500px;height:300px;} to etherna panel input css tab (ofc with your own values)

cheers

  • Bought between 10 and 49 items
  • Germany
  • Has been a member for 3-4 years
leevey Purchased

Hi, i am using your theme for months now. I really like it. Now i got the first problem. I want to remove the function on the pictures / lightbox. I want to put links on the pictures but it seems to be impossible without a modification. How can i remove the lightbox function? Thanks for answer!

EvGreen

hey leevey,

is the “img will link to(url):” (field when editing portfolio item) not working? as it’s still using lightbox but throwing an error? if this is the case, mail me, I’ve got a fix for that already

cheers

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 2-3 years
  • United Kingdom

EvGreen,

The css snippet worked a charm – Thanks

  • Bought between 10 and 49 items
  • Germany
  • Has been a member for 3-4 years
leevey Purchased

Hi, thanks for your answer. I am using the function outside the portfolio. I want to link to my partners with their logo images. I made a new page and put in the images. When i put external links on the images, the lightbox opens and trys to load an image. The following error message “Image cannot be loaded. Make sure the path is correct and image exist.”

You can see it here: http://i47.tinypic.com/164h34.png

EvGreen

ok 2 ways, either add ?iframe=true&width=800&height=500 to the end of the link, like http://www.google.com?iframe=true&width=500&height=250 , this will make the page load in the lightbox. If that’s not good enough – mail me with acc/pass and a link, and I’ll switch it for you to link directly to site

cheers

Default-user
leevey Purchased

I like the iframe solution. Thank you very much!

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 2-3 years

Hi just curious are you going to make responsive version of this theme?

EvGreen

not currently, gradients and graphics of this theme would make it counterproductive. As long as IE7 and IE8 are still around I can’t make it properly responsive

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years

Hi! Quick question. Right now, we have the blog as the home page. But it will only display the first page of posts without the option for more pages (there are enough posts for multiple pages.) Any way to fix this?

Thanks! Justin

EvGreen

make sure you select “1” at “blog pages show at most” in settings=>reading, this should do it. (1 there is just to trick wordpress, the actual control of displayed posts is in etherna panel)

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years

I think I had it wrong. I have the “1” in Reading, but the problem is that it says there are 4 pages at the bottom of the page, but when you click, it takes you back to page one for each.

EvGreen

hmm might be something with permalinks, try reverting to “default” in settings=>permalinks, save, see if it works, then switch back to numeric, or post name and check again

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 2-3 years
  • United Kingdom

Hi,

We spoke about the option of placing the slider from the Etherna theme onto all of the pages and you replied by saying

“you’d need to transfer the slider code from mainpage.php to index.php, can’t help you much here, you need to do it by yourself, but the code is pretty clear and well formatted so you should be able to without problems”

I have tried this but it doesn’t seem to work – am I doing something wrong? Probably…

I have tried to copy and paste the slider code from the mainpage.php to index.php – I have also tried removing the slider code from mainpage.php and adding it to index.php.

Each time, I end up with no changes…

Is there anything which you can suggest which could help me resolve this matter?

Many Thanks

Richard

EvGreen

you must’ve copied something not quite right, it should be working like that. What you need is the part from the div that has class container_alpha slider to the closing div tag just after div with class loader

then you paste that into inner_main div in the index.php. Then all “default” template pages should have the slider in them, you can also make completely new mypage.php with the code from index.php and with a part of “commented” “Template Name: My Page”, just like mainpage.php has it, and you will have new template to choose from when adding page

you just got to figure it out :) can’t help you much here, it’s way off the tech support :)

cheers

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years

Hi, Love the theme. It is working great for our site. Thanks! Question though regarding SEO . What tools, widgets do you have that we can enable better SEO for our site? We did a search and we are not finding the results as well as I thought it would come out to be. I am doing other searches but I thought I would ask you as well to make sure that I am aware of all of the settings.

Thanks and best of luck and thanks again for great theme.

EvGreen

It always takes some time :) What I’d recommend is to hire some decent seo guy/company that will propagate your site name and links in the web. It’s always who and when and with what context links to your site, less the plugins and all the voodoo that you can find on numerous sites ;) You could also play with header.php and add some relevant metas, like facebook meta tags (google “meta property=”og:title”” to learn more on this)

cheers

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years

Hi there – we’ve been using this theme for almost a year and it’s been great. However, I tend to have two recurring problems:

1) when using grids the top of of each column are not level 2) sometimes text from within a table simply jumps out (without me doing anything – I’m sure!).

The first problem is causing me issues at the moment – I’d be grateful for any help.

EvGreen

Hey there,

the 1) is just wordpress and its “p” tag stuffing, you need to make sure you use the shortcodes properly, with each new shortcode in new line, ie: remove the spacing between the shortcodes that bug out, and when they are next to each other, hit enter 2 times to put the second one below. You can also download a “disable wp autoformatting” plugin, with which you’ll be able to see the added empty paragraphs in html view, and remove them.

2) – what kind of table jumping out we’re talking here? :) can you send me a link?

  • Has been a member for 1-2 years

Pagination has stopped working on my blog that is running Etherna 1.0. When I click the “Next” button on the pagination navigation it loads page 2, but it loads it with three most recent blog posts, rather than the three next blog posts. It does this on every page, always the first three blog posts. Any ideas on how I can fix this?

EvGreen

there was an answer to this few comments ago. Anyways – if it broke recently, then check if perhaps your new plugin (?) did it. 1.2 version is available as well.

Other than that, you need to post comments here with “purchased” badge mate

cheers

Default-user

Thanks, I will look into the problem above. How do you get a purchased tag up there? I did not purchase the theme, but I helping a friend with a website and they purchased it a while ago.

EvGreen

you just need to post from their account. Also use that acc to re-download the theme from here and update it to 1.2 (there are instructions in one of the folders), this might solve your problems

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 2-3 years
  • United Kingdom

Hi EvGreen,

Thanks for all of your help so far, everything is looking good and am really enjoying the theme.

One thing I have been looking for is how to change the font color of the sidebar text independently of the theme.

If I use a teal theme, is it possible to use blue text instead of teal in the categories and recent posts widgets?

Thank you in advance for your help and again for your previous help.

Regards

Richard

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 2-3 years
  • United Kingdom

Sorry Guys, Just found the big shinny button which does all of this for me – Eyes open this time.

Sorry

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years

I keep having a problem when setting permalinks to anything besides default in portfolio when I click read more I will get a 404. How do I fix this problem so that I can using something besides the default permalink. I have this problem on 3.4.2 wp and 1.2 theme version. I have tried everything I can think of and I know permalinks are working the way they should across wordpress. The 404 error is only happening on clicking read more.

EvGreen

make sure your server has mod_rewrite enabled (contact them), try using /index.php/ year / monthnum / postname / as permalinks structure (with % signs, comments here eat them), or replace the current .htaccess file in wordpress root with a brand new and fresh from the wordpress zip (yours might have been corrupted somehow).

Those are 3 things to do in such case. 99.9999% is the first case ;)

cheers

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years

I am the hosting provider for one. Mod_rewrite is enabled fine and wordpress can rewrite .htaccess fine.

Like I said everything in wordpress works fine with permalinks set to how I want except the read more stuff in portfolio.

I have no clue why not. I get 404 every time.

EvGreen

hmm do you use a full custom permalinks structure or one of the available presets? (numeric/date/etc.)

send me a link via contact form here: http://themeforest.net/user/EvGreen

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 2-3 years
  • United Kingdom

Hello, I know it sounds a very basic question, but I was wondering if someone could help me to find out how can I edit my homepage slogan. I couldn’t find it anywhere!

http://master.verticemedia.com/

Also, it would be amazing to have a documentation with all these details explained so that I don’t need to bother you with these kind of issues.

Thanks in advance.

EvGreen

as you probably noticed already, the slogan area on normal pages is set in the field just below the big main edit field when editing the page :)

cheers

  • Bought between 50 and 99 items
  • Has been a member for 4-5 years

i can’t seem to get list to work in the sidebar. is there a special code i need to use outside of the regular list shortcodes? my list items end up with lines under them and no dots when i put the code in the text widget for the sidebar.

EvGreen

can you send me a link to the problem via the contact form on my profile page here? http://themeforest.net/user/EvGreen cheers

  • Bought between 100 and 499 items
  • Has been a member for 4-5 years

I used the short codes on the home page for the main content and sidebar. However, when I try to use them in the within a post, the sidebar shows up underneath the post on the left hand side.

Any idea how to fix this?

EvGreen

well the sidebar shortcode is not meant to be used in posts, that’s because you simply already have a sidebar there (single-right or single-left). You can ofc add secondary sidebar but you will need to take the sizes into consideration (if the post area is gs_8 then you’ll need to divide that further). If for some reason you want to keep using only custom sidebars via shortcodes in posts, then possibly you could change the default sidebar sizes in etherna panel single posts tab and switch it to “0” for both left and right. Then you will have all 12 grids to divide for your post and shortcoded sidebar won’t be pushed below the post :)

cheers

by
by
by
by
by
by