Discussion on Etherna - powerful and flexible WordPress theme

1070 comments found

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years

Is there a way to make the superbutton open in _blank?

EvGreen

yep, but you need to just use html mode and

 <a href="#" target="_blank" class="superbutton red">button</a>

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
Gond Purchased

Hello, How can I change the font color only for a few words in headings? (other than the bold/strong color) I used the text color in the edit page but it completely changes the format and reverts it to paragraph format

thanks :)

EvGreen

you can always add your own css rules to the etherna panel input css tab, more on the css here: http://www.w3schools.com/css/css_text.asp and to find the classes that you want to edit I’d recommend FireBug plugin for either chrome or firefox

cheers

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
Gond Purchased

also my contact page is stretching and taking all the page, i tried to reduce the width with:

[gs_8a]

Text

[contact-form 1 “Contact form 1”]

[/gs_8a]

[gs_4z]

[sidebar id=”sidebar-01”]

[/gs_4z]

but i must be missing something apparently

EvGreen

just tested your shortcodes and they work http://prntscr.com/ruvzw , make sure that the contact one is correct, and that you use the visual mode when adding them: http://prntscr.com/ruw2o

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 3-4 years
  • United Kingdom

Why are some pages coming up in search with the format

www.domainname/designsentry_slider/ and www.domainname/designsentry_portf/

EvGreen

it’s the name of custom post type, you can change that in /functions/ds_sortables.php , change the array to look like this: http://prntscr.com/rb8c1 (the rewrite is what you look for). after changing, go to settings, and in permalinks switch to default then back to what you were using and after short while the change should propagate

cheers

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
Gond Purchased

Hello!

I’m trying to change the color of the footer form black to another color, browsed thru the comments and found out it’s an image edit in css/img but I can’t seem to find it, could you tell me the name of the image to edit pls :)

also I would like to do the same with the top menu and test with different colors, seems to be the same thing as the footer, but unable to find the img to edit

Thanks again for your help and sorry for all those questions :P

EvGreen

hey, the top/bottom part of the footer is in submenu.png and middle is in container_sprite.png. Menus are in those as well. All are grouped together to save some loading speed :)

cheers

  • Bought between 100 and 499 items
  • Has been a member for 2-3 years
  • United Kingdom
akira1424 Purchased

Hi EvGreen

Wondering if you can help me out, Im trying to add a G+ button to my site at www.leejonesbuildingandroofing.co.uk Ive got the button pretty much where I want it under the top right hand side but what eve I try and do I cant get the alignment right, Im trying to get the button to the right hand side in line with the text above -

<!-- Place this tag where you want the +1 button to render. --> <div class="g-plusone" data-annotation="inline" data-width="300" /> <!-- Place this tag after the last +1 button tag. --> <script type="text/javascript"> (function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true; po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s); })(); </script>

Many thanks for any help!

EvGreen

best if the button has a parameter to set alignment just like it has the width one, you need to check if something like data-align or data-float is possible there, other than that, setting width to lower number should be enough as well, to say 215px. The button itself is styled ok, and it’s only the fact that it’s too long and it floats to left inside the iframe is the problem: http://prntscr.com/t8gbk

akira1424
akira1424 Purchased

Hi, thankyou for your reply. Im no coder by any means but following the info on the page where i got the code from https://developers.google.com/+/plugins/+1button/#script-parameters

i came up with this

<!-- Place this tag where you want the +1 button to render. --> <div class="g-plusone" data-size="medium" data-annotation="inline" data-width="215" align="right" /> <!-- Place this tag after the last +1 button tag. --> <script type="text/javascript"> window.___gcfg = {lang: 'en-GB'}; (function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true; po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s); })(); </script>

And it still didnt work lol :)

EvGreen

make it data-align=”right”

akira1424
akira1424 Purchased

Nice one my friend, that worked a treat! :)

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 4-5 years
Telstar Purchased

Hi there,

This is an awesome theme, but… I’m trying to make the portfolio “read more” posts contain a sidebar. I’ve been using the grid wrap around as required, but the sidebar menu keeps appearing in the post itself… How do I alter this to become a sidebar?

EvGreen

portfolio posts? they got sidebars already :) the special-single-right/left sidebars are what you need to fill with widgets, that’s it

cheers

Default-user
Telstar Purchased

Oooooohhhhh!!! Thanks :)

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 3-4 years
gv1150 Purchased

Hi EV,

When I use a static page as the home page, none of my newer posts show up, its just the original 3 posts. When I choose use latest posts, only posts come up with no navigation.

Ive been trying everything and reading through the comments and have not come across an answer for this yet.

Thanks!

EvGreen

hmm do you use some kind of caching plugin for wordpress? anyways, send me a link to your site with this, via my contact form here: http://themeforest.net/user/EvGreen

Default-user
gv1150 Purchased

Hey EV, I did email you, looking forward to your feedback. Thanks!

EvGreen

didn’t get anything, can you please re-try? make sure you send from the contact form on the link above (look for the cake), all the contact forms on theme previews are just blank dummies

Default-user
gv1150 Purchased

Hey EV – I did email again, through the form.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
  • Serbia

Hello,

my client buy your theme Etherna WP v.2.1 and now have error on Wordpress 3.5.1 after update from WP 3.5 in WP-ADMIN

Error:

Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /home/wp-content/themes/etherna/functions.php:21) in /home/wp-includes/option.php on line 568

How to fix this problem? Any idea?

Thanx, Bojan

EvGreen

warnings are harmless, and this one is server setting specific, anyways, if you see warnings I guess it means you’re running wp in debug mode, edit wp-config.php and change the wp_debug to false at line 81. That’s it.

cheers

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years

If I want to create a new page template, I see I can copy a current file and rename it (and then make modifications). How do I get it to “list” as one of the “template” options when creating a new page? Thanks!

Also is there a way to search this comments section to see if my question has been asked previously?

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years

Figured it out myself.

  • Has been a member for 1-2 years

Hi there! I was testing this beautiful Theme . There is a question : Going to portfolio page and clicking on any Item’s “Read more …”. We see a Sidebar right page there. Is there any way to have a page without any sidebars and full scale instead ? Thanks

EvGreen

yeah, you can have right/left sidebars there, or both or none

cheers

  • Has been a member for 1-2 years

Hi again, found the answer . Cheers

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 2-3 years

Hi,

Will you be making this theme IE10 compatible? Currently it doesn’t work properly in IE10.

EvGreen

I’ve got IE10 on windows7 64bit and all looks good, what is not working for you?

Default-user

the background for the main containers (menu, body) are missing. Appear fine in Chrome and FF for me. Same OS as you too. I tested it in IE9 and works fine.

EvGreen

can you send me a screenshot or maybe a link to your site? you can use the contact form on my profile page. Here’s how it looks on mine: http://prntscr.com/vhlz5

  • Bought between 50 and 99 items
  • Has been a member for 3-4 years
ronbovino Purchased

Hi EvGreen,

Loving the theme thank you, been using it for a couple of years now! Question, I’m trying to create another page that displays posts only from a specific “blog” category. I copied the blog page, gave it a new template name, and created a page with that template which shows all posts from every category. Now i assume i need to edit the “query_posts” line on the page to display only posts from the blog category, but every variable I have tried there doesn’t seem to work. Any help is greatly appreciated! I will also need to edit the original page to omit posts from the “blog” category.

EvGreen

it’s late and am tired, but from just a glance – did you try just adding category as an item to the menu? it should give you desired effect without much effort. Anyways, what you need to do to the template you created is to replace the

'category__in' => $ds_eth_categories_list1

with
'category__in' => '12'
where the number is the ID of the category, you can also use multiple categories, by just separating them with commas.

cheers

Default-user
ronbovino Purchased

Thanks for the reply, I did try that, but no matter what number i use for the category it exits the while statement and displays “sorry, but your …”. Is there a way to find a list of categories and there assigned numbers?

EvGreen

yea, just go to posts=>categories and hover over them, you’ll see their IDs in the links that your browser shows in the corner

Default-user
ronbovino Purchased

Thanks for that, seems like in my case the category “Blog” is 4, still can’t get them to show up though. If you have any other ideas tomorrow let me know. Thanks for the help

Default-user
ronbovino Purchased

Never mind, I just tried that again and now it’s working, thank you! sorry for the confusion!

  • Bought between 10 and 49 items
  • Exclusive Author
  • Has been a member for 5-6 years
  • Sold between 1 and 100 dollars
  • United Kingdom

Hi EvGreen,

This is a great theme. However, I’m having a problem with the pages on the blog not working (i.e. page 1,2,3..etc.) when ever you click on the next page it simply refreshes to the first page.

I’m using the PageNavi plugin for this and I’ve been looking at their support pages and found the following link: Right Way To Use Query Post. From what I can see Etherna uses query post as suggested but it’s still not working on my website.

The link to my website is here: The World Building School

Do you have any ideas as to why the pagination isn’t working? Thank you for your help.

EvGreen

the issue that you linked comes up when you click the next page, the link changes to /page/2 but it still displays page 1, yours is a different one (it gets redirected to pure .com), and I didn’t see it before. May I ask why the need to use pagenavi plugin? It seems to me that it looks exactly the same as the default script that etherna uses (next/last buttons show up when you have enought pages to go through.

anyways, check your permalinks, see if it works on default ones

Pen9writing

Thanks for the reply. I guess there is no reason to have the pagenavi plugin. It’s one of those plugin’s I have network enabled so don’t think much about it, however I’ve now disabled it. Though the same error still came up.

I’ve tested the default peralinks and it works with them so it must be something to do with the way the permalinks are being rewritten. Thank you for your help in working out what the error is. I’ll research some more into the issue.

EvGreen

hmm must be something with .htaccess file then, try to remove the one in the wordpress folder, and replace it with a default one from wordpress install, maybe it got some settings wrong the first time. Other possibility is that your host has mod_rewrite disabled, which would be weird and.. kinda dumb :) but I’ve seen some of that too

Pen9writing

Yea it is rather weird. I’ve not come across this myself before either which is why it’s confused me. However my hosts tech support are looking into it so I’ll let you know if they figure out what the error is.

I run another WP Network install on this server so the mod_rewrite should be fine. I’ve probably installed the Network wrong or something.

Pen9writing

Turns out it was something to do with the .htaccess file though I’m not sure what. It’s fixed now :)

I noticed that you’ve mentioned to another buyer that there is currently a bug with uploading images via the Control Panel. Do you know if there is also a bug with the other options as when I try to change the background colour or save any such settings the control panel forwards me to a 404 page. Sorry to be such a pain with all of these bugs :)

EvGreen

all should be working, but I’ve got 3 of you this week with the same problem, so maybe there is some bug that needs to be investigated :) or you all are on one same host :) here is what was fixing the issue for very few that had it before:

I think your mod_security on your server is overzealus in blocking stuff. You can mail your hosting to look into it and possibly make an exception for that admin file or just turn off the mod_security (it’s nice to have, but not crucial).

You can also try to do it yourself by adding

<IfModule mod_security.c>
SecFilterEngine Off
SecFilterScanPOST Off
</IfModule>

to the .htaccess file in wordpress folder, and it will be turned off if your hosting allows for such settings to be controlled from user side.

There is also a slim chance that above is not the case, and that it’s caused by some wrong permissions on the folders in wp-admin and wp-content (should be set to 755), but this was never the case so far.

So, check that and lemme know. And no worries :) am always happy to help

cheers

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 2-3 years
ErfanMHD Purchased
hello, thanks for the great theme, but i think the theme’s admin panel is corrupted, see the screenshot bellow : http://postimage.org/image/u9xjpglvh/

i’ve tried to reinstall the theme but no chance ! any solution ?

EvGreen

if you installed the theme manually via ftp, make sure that the folder that it is in has no spaces in the name, also try disabling all plugins, see if it helps

Default-user
ErfanMHD Purchased

the problem was Space in the theme folder name, thanks! now, i’m trying to remove the pricing tables titile backgrounds to create a Vertical Header for pricing tables on the left side, i’ve created ”.pricing_blurb.blank{background:none;}” in css, but it’s not so good looking :D is there any shortcode i can use ?

EvGreen

hmm you mean the gradient line that goes through the price? might be tricky, as the floating emblem is little bit smaller than the column size, so adding a blank background would not make it go away completely. What I’d do on your place is to create two columns with shortcodes, one of say size 2 on the left, and into it put a image “simulating” the look of vertical header, and then another grid of size 10 with the actual pricing grid in it. Might be better looking, and definitely easier to achieve :)

Default-user
ErfanMHD Purchased

mmm… seems good n tricky, but i was looking editing the css, to remove this 2 line : http://postimage.org/image/51nc3cot7/

EvGreen

the horizontal one is background of .pricing_column, the left one is border on both .pricing and .pricing_column (border-left:none will do the trick), the latter would be best used with .pricing_column:first-child parameter to keep other columns with the border

but as you will notice the horizontal line will go away on all columns

Default-user
ErfanMHD Purchased

thanks EvGreen, it’s working i don’t have those 2 borders now, but it would be really better if we can apply the horizontal line on other columns , do you have any idea how to do this ?

EvGreen

only way really would be to change the script that automaticly adjusts the margins on the crest to make them padding actually and then make the crest have background color the same as the page, to mask out the line only on that certain column. It all needs some fiddling with

Default-user
ErfanMHD Purchased

ok, it works right now, how can i move the last container_vertical_sprite from right to left? i have changed the background position from “top right” to “top left” but it goes behind the menu items. you got any idea for this ?

EvGreen

you need to send me a link and maybe a screenshot of the area, I just lost the track :D cheers

Default-user
ErfanMHD Purchased

oh, okay :D, here you are : http://oi48.tinypic.com/jv16bq.jpg

EvGreen

ah ha! rtl language :) -50px top should do the trick

Default-user
ErfanMHD Purchased

tnx man, it works ;)

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 2-3 years
  • Referred between 1 and 9 users
Mrnicoo Purchased

Hi Where do i find the document with the shortcodes. i like to add sidebar and tabs…

EvGreen

there is a printable shortcode file in one of the folders, or you can import the dummy content, it’s the same as the theme preview

Default-user
Mrnicoo Purchased

I can not find the printable shortcode file. Where is it located and what is the name?

EvGreen

it’s in one of the folders that came with the theme – “SHORTCODES CHEATSHEET”

Default-user
Mrnicoo Purchased

Why have a png file for this and not a copy / paste document? Anyway my page looks strange when I try to place some tabs… Check> http://www.cvmoilgroup.com/test-tabs/ tabber tab id=”tab-one” /tabs text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text /tab_content text 2 text 2 text 2 text 2 text 2 text 2 text 2 text 2 text 2 text 2 text 2 text 2 text 2 text 2 text 2 text 2 text 2 text 2 text 2 text 2 text 2 text 2 /tab_content

I use this code,,,,
EvGreen

tabs go like this: http://pastie.org/6582076

cheers

Default-user
Mrnicoo Purchased

Thanks mate all understood… Just a last help. At: http://www.cvmoilgroup.com/our/ all is set, but as you can see the the text for example under “Exploration” is not go all the way to the right – why? The code I used look like below… – Sorry but I am all done with this and can not figure this out. Appreciate your help here and tell me what I done wrong!

[gs_8a]

Our Capabilities

CVM Oil group has a multi disciplinary team. We can provide the necessary support during a project design, tendering, acquisition and processing phase within the oil&gas and mineral sector in Cambodia.

Our team has the experience in:

[gs_4a]
Liscencing
CVM can streamline the licensing process.
Exploration
Through CVM’s database which holds seimic, Tectonic, Gravity and Magnetic surveys, as well as sink hole and carbonate analysis, we can pinpoint which area has the best potential for mineral or oil in Cambodia.
Exploitation
We work closely with the government to secure favorable terms and conditions for any investors throughout the entire project cycle.
Consultancy
With our in-house expertise we can assist in the following areas

- Basin modeling across all provinces - 3d interpretation and visualization - Seismic work - Prospect and lead generation

[/gs_4a]

[gs_4z]

[listinfo]

[/gs_4z]

[hr]

[/gs_8a]

[gs_4z]

[sidebar id=”sidebar-01”]

[/gs_4z]

EvGreen

I presume you want layout similar to this, right?: http://prntscr.com/wv0w5 you need to close the gs4a earlier, like this: http://pastie.org/6607991 , oh and for the icons in list you need to wrap those with a shortcode just like how grids are done http://prntscr.com/wv1xe

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 2-3 years
  • United Kingdom

Hi,

I have a problem with page titles… There aren’t any!

I have looked all over the site for a simple explanation and have come to the conclusion that it’s got to be easier by just asking you here.

I would like to have the page title show up on the page, do I need to remove the slogan area to display the “Page Title”?

I am using the Etherna Wordpress Theme.

Many Thanks in advance

EvGreen

hmm page title you say, I think you’re talking about slogans actually. Each page can have a slogan, and all the headings describing pages in preview are done like that. You just need to (when editing the page) scroll down a little bit, the field for slogan area is under the main content edit field.

cheers

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years

Hello! I have a problem to upload pictures on the Etherna WP control panel, everytime that i click on Upload, something like lightbox shows up but there is no where to click or select anything.

Currently I’m using WordPress 3.5.1. with HostGator hostings.

Please help!

EvGreen

yes, there is a bug with logo/bg upload not working in the backend, I’ll have an update for it this week, for now just upload the logo manually via ftp to wordpress/wp-content/themes/Etherna_WP/images/logo.png

Default-user

Thanks for the response, I’ll do it manually and wait for the update

by
by
by
by
by
by