220 comments found

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years

Sorry I logged in with my work account so you can verify my purchase. Is there any anyway if iI gave you site admin logins you could go in and play with it a little today? I have a very stubborn & difficult server/admin guy and I have to know for sure if it’s something wrong with a server so I can tell him to get it right. This site had to go live today and now it will not happen.

EugeneO

If it’s a server problem it’s not something that can be dealt through the WordPress admin dashboard. It would require tinkering with the server php.ini. This is all just my best guess at the problem because as I said before this isn’t an issue I have come across.

I’m really sorry for the inconvenience.

EugeneO

I’ve done some Googling and managed to find this which might be some help to you:

http://mysitemyway.com/support/topic/multiple-issues-on-our-site

I have also found a few instances where this error has occured when the PHP GD library is not installed on the server. That’s something you will need to discuss with your server admin.

  • Bought between 100 and 499 items
  • Has been a member for 3-4 years

Hello, I just bought the theme and when I try to upload it and activate it. It crashed my whole site. I am getting this error, have any idea why?

“Fatal error: Call to undefined function wp_get_theme() in /home/drexlerm/public_html/test/wp-content/themes/franklyn/functions.php on line 6”

It was working right before this.

Thanks!

EugeneO

Looks like wp_get_theme is a WP3.4 function so you need to update your WordPress installation.

Default-user

I am still receiving this error after updating it. Is this still something wrong within the wp files?

Warning: file_put_contents(/home/drexlerm/public_html/test/wp-content/themes/franklyn/css/colors.css) [function.file-put-contents]: failed to open stream: Permission denied in /home/drexlerm/public_html/test/wp-content/themes/franklyn/functions.php on line 113

Thanks! I appreciate the help. I am excited to use the theme

EugeneO

In a few instances the permissions set by your server host prevents the color.css file from being written to by the theme. To fix it you need to set the permissions for the colors.css file (sometimes the entire CSS directory) to 755.

Default-user

I changed the permission on the directory and I am still getting the same error. Have any other idea that it would it would be? It says there is an error on line 113

Thanks!

Default-user

When I try to save any options or change anything I get both of these errors. I took the subdomain and gave full permission and I am still receiving this issue.

Warning: file_put_contents(/home/drexlerm/public_html/test/wp-content/themes/franklyn/css/colors.css) [function.file-put-contents]: failed to open stream: Permission denied in /home/drexlerm/public_html/test/wp-content/themes/franklyn/functions.php on line 113

Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /home/drexlerm/public_html/test/wp-content/themes/franklyn/functions.php:113) in /home/drexlerm/public_html/test/wp-includes/pluggable.php on line 876

EugeneO

There is no error in the code. The error is caused by your server configuration which is preventing the theme from creating the colors.css file. The permissions of the colors.css in the CSS of directory of the theme (and child theme if you are using one) need to be changed to 755 (or try 777 if that fails).

The headers already sent error is caused when there is white space before an opening PHP tag in a file. There are none in the theme download so unless you have edited the theme files and inadvertently added an empty line to one of the files this error is a consequence of the first error.

Default-user

My whole sub domain is set at 777 and I am still receiving this error. I uploaded the zip file and havent touched anything else on the theme. From the moment I uploaded it I got the error.

test.drexlermcstyles.com is where it is going if you want to see.

EugeneO

What version of WordPress are you using?

Default-user

I updated WP to 3.5 version

EugeneO

I’ve tested the theme on WP 3.5 with no problems. I posted an update today which you should try out. I still believe the issue is coming from your server settings.

Try the update and let me know which of the errors you are getting and on which page you are getting them.

Default-user

Please help, I am still having issues with saying there are errors on lines within the coding and this is extremely frustrating. I am afraid I am going to have to buy a different theme. If I give you log in information can you review this for me?

EugeneO

The theme was updated to version 1.6 last week. If that version does not work for you then I’m sorry but I don’t have a solution.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Envato Studio (Microlancer) Beta Tester
  • Exclusive Author
  • Has been a member for 4-5 years
  • Thailand
Hi, on Portfolio. Can I make Portfolio to show just Category we want or not. for example if I Click Resident Category, thumbnail on Resident will show just Resident Category not show the another category. http://www.pointgrey.asia/portfolio/projects/ Do you have any suggestion.
EugeneO

To have the items filter you would have to edit the isotope code in jquery.custom.js. Otherwise just add the portfolio category link to your menu on the Appearance > Menu screen.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Envato Studio (Microlancer) Beta Tester
  • Exclusive Author
  • Has been a member for 4-5 years
  • Thailand
  • Bought between 1 and 9 items
  • Envato Studio (Microlancer) Beta Tester
  • Exclusive Author
  • Has been a member for 4-5 years
  • Thailand

I did add the portfolio category link to my menu. please explain isotope code in jquery,custom.js I dont know how to edit it.

EugeneO

I’m going to do an update this afternoon that will make the portfolio items filter instead of fade. I prefer the filter effect and the code is cleaner.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Envato Studio (Microlancer) Beta Tester
  • Exclusive Author
  • Has been a member for 4-5 years
  • Thailand

please let me know if it done! Thanks

  • Bought between 1 and 9 items
  • Envato Studio (Microlancer) Beta Tester
  • Exclusive Author
  • Has been a member for 4-5 years
  • Thailand

How about hot to add my own custom fields on portfolio item. in Portfolio Item Options : there are Page Title Client Name Project Date Portfolio Item URL but I want to add more such as Location, Area, Uses, Services any suggestion?

EugeneO

The options are added in raw_framework/raw_page_options_config.php. Any changes made in that file would be removed if the theme is updated.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Envato Studio (Microlancer) Beta Tester
  • Exclusive Author
  • Has been a member for 4-5 years
  • Thailand

Did you update the portfolio items filter instead of fade? Can I download from here?

EugeneO

Yes it was updated. You can redownload the theme via your themeforest account. You should be able to see the new portfolio animation on the live preview.

http://themes.eugeneo.com/franklyn/portfolio/our-work/
  • Bought between 100 and 499 items
  • Has been a member for 4-5 years

Have installed as per the instructions on a fresh 3.5 WP install and upon activating the child theme I get redirected to wp-admin/themes.php?activated=true

I then get an HTTP 500 error

Server error The website encountered an error while retrieving http://www.domainname.com/wp-admin/themes.php?activated=true. It may be down for maintenance or configured incorrectly. Here are some suggestions: Reload this web page later. HTTP Error 500 (Internal Server Error): An unexpected condition was encountered while the server was attempting to fulfil the request.

EugeneO

I have tested the theme locally and on the live preview both running WordPress 3.5 and have not been able to replicate any of the error messages. I can only assume from this the error is a result of something specific to your server but unfortunately I do not know what.

Normally giving the necessary files and directories (the css folder in this case) 777 permissions would allow the php to write to the file fixing the problem but you say you tried that and still get the error.

You could try asking your server host if there are any server settings they enforce that might prevent file_put_contents from working.

EugeneO

I’ve been working on a new version of the theme that adds the dynamic CSS to the page head instead of a separate CSS file. It might solve the problem you’re having. Would you be interested in trying it out before I upload it?

  • Bought between 100 and 499 items
  • Has been a member for 4-5 years

Eugene,

I have PM’ed you, but if you didn’t get it I would be very keen to try the latest version, please feel free to email me a link.

EugeneO

I’ve replied to your email. Let me know if it works for you.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
mattjmcb Purchased

Hi there, I got the same server error as JimDiGritz. Now I cannot access the website wp login, getting the same error. I do not know much about the server as it is hosted by the friend of a friend, who’s band I am doing this for. Everything seemed fine until I tried to activate the child theme. Any thoughts?

EugeneO

What version of the theme are you using? I uploaded version 1.5 yesterday which should solve the problem. You will have to use and FTP client to delete the theme and child theme from your WordPress install then you can login in to your website and install the new version.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
mattjmcb Purchased

I am having the server host delete it tomorrow. I downloaded the theme yesterday (Friday the 15th) so I would assume its the newest version. Thanks for the response

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
mattjmcb Purchased

The child theme was broken in functions.php, does that help?

EugeneO

The only code in functions.php in the child theme is example code. You can delete everything in there. I’ll check over it on Monday and correct any mistakes in there. There must be s typo.

EugeneO

You were absolutely right. There was a typo in the child theme function.php example function that would cause the error when the child theme is activated.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
mattjmcb Purchased

I think I got it working, Thanks!

  • Bought between 1 and 9 items
  • Envato Studio (Microlancer) Beta Tester
  • Exclusive Author
  • Has been a member for 4-5 years
  • Thailand

I added The options in raw_framework/raw_page_options_config.php. /* ---------- PORTFOLIO ---------- */

$meta_boxes[] = array(
    'id'           => 'portfolio-item-options-box',
    'title'      => __( "Portfolio Item Options", "raw_theme" ),
    'pages'      => array( 'portfolio' ),
    'context'      => 'normal',
    'priority'      => 'high',
    'show_names' => true, // Show field names on the left
    'fields'      => array(
// Page Title
    array(
        "name"     => __( "Page Title", "raw_theme" ),
        "desc"     => __( "Use this option to output a different title on the page.", "raw_theme" ),
        "id"    => $shortname ."_page_title",
        "type"     => "text_medium" 
    ),    
// Client Name
array(
    'name'     => __( "Client Name", "raw_theme" ),
    'desc'     => __( "Enter this project's client.", "raw_theme" ),
    'id'     => $shortname .'_client',
    'type'     => 'text_medium'
),
// Project Date
array(
    'name'     => __( "Project Date", "raw_theme" ),
    'desc'     => __( "Enter the date of this project.", "raw_theme" ),
    'id'     => $shortname .'_date',
    'type'     => 'text_medium'
),
// Location
array(
    'name'     => __( "Location", "raw_theme" ),
    'desc'     => __( "Enter location of this project.", "raw_theme" ),
    'id'     => $shortname .'_location',
    'type'     => 'text_medium'
),
// Area
array(
    'name'     => __( "Area", "raw_theme" ),
    'desc'     => __( "Enter area of this project.", "raw_theme" ),
    'id'     => $shortname .'_area',
    'type'     => 'text_medium'
),
// Uses
array(
    'name'     => __( "Uses", "raw_theme" ),
    'desc'     => __( "Enter uses of this project.", "raw_theme" ),
    'id'     => $shortname .'_uses',
    'type'     => 'text_medium'
),
// Services
array(
    'name'     => __( "Services", "raw_theme" ),
    'desc'     => __( "Enter services of this project.", "raw_theme" ),
    'id'     => $shortname .'_services',
    'type'     => 'text_medium'
),
// Link
array(
    "name"     => __( "Portfolio Item URL", "raw_theme" ),
    "desc"     => __( "Enter the URL to the live project. If this option is completed a link will be display on this project's page.", "raw_theme" ),
    "id"     => $shortname ."_link",
    "type"     => "text",
)
)
);

and how I make it display on page Thanks

EugeneO

Open single-portfolio.php and refer to the original portfolio meta data code.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
bizula4 Purchased

Hi, I really love this theme! I just have one problem; in my portfolio when it goes to the full-page view of one of the portfolio items there’s a blackish band at the top of the image which I don’t know how to get rid of. Is it because of the size settings of the images? Thanks.

This is an example of what I mean: http://bizhorne.com/?portfolio=red-ridge-2012

EugeneO

The problem is caused by CSS added by the colorbox plugin. Disable the option that applies colorbox to all images. The images in the theme that are designed to be opened in the lightbox will still open in the lightbox with this option disabled.

Default-user
bizula4 Purchased

That sorted it out, thanks for the help! I’ve found that the fade animation isn’t working properly on the homepage, is this another colorbox issue? It’s only on the Google Chrome browser but the fade doesn’t work and it just switches straight from one image to another. I checked in Firefox and Safari and this isn’t an issue in those browsers.

EugeneO

I think the animation is skipped when the animation duration is below a certain value. On the live preview home page I have the animation duration set to 750.

Default-user
bizula4 Purchased

I have the animation set to 5000, I set it up as high as 30000 when I thought it wasn’t working properly but like I said it’s fine in safari and firefox, just my chrome browser.

EugeneO

I’ve had a look through the code and I think I’ve found the cause of the problem. In order for the options to be passed from the WordPress database to the javascript file that creates the slider the options have to be localized.

Although I passed the WordPress wp_localize_script() function integer values for the animation speed option they were returned to the script as text strings.

I’ll upload the updated version with this fixed later today.

Default-user
bizula4 Purchased

Thanks so much, that would be great. Thanks for being so quick responding to this too, I really appreciate it.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years

I would just like to say how happy I am with this theme. The gallery feature is amazing, the blog style is fantastic. It’s easy to use, looks brilliant on a phone. What more do you need from a theme. I have used many themes over the years and this is by far the best. Thanks for your support too. Here is my finished site – (custom made home page)

http://www.richardpwalton.co.uk/

Thank you very much! Much appreciated, keep up the great work

EugeneO

Sites looking good. Thanks for the kind feedback.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years

Hi Eugene. Another beautiful theme! When I purchased Reach, I thought to myself, if only it could do uncropped mosaic galleries, full-width layouts etc… Franklyn is the answer to my prayers, I will buy it soon.

I know you are concerned about feature-bloat, but nonetheless, I have a few requests:
  • Homepage Slider should have left and right navigation arrows (like in the Gallery template), as well as the option to use image thumbnails rather than tiny circles to navigate
  • Portfolio Items should have sub-navigation at the top of the page linking back to the main Portfolio: ”^ See All Portfolio Items” or ”^ Back”
  • Presently, your little nav arrow icons (back, forward, up) are not hyperlinked. They should rollover and go somewhere. For example here: http://themes.eugeneo.com/franklyn/2012/10/10/simple-image-post/

I think these would improve usability. What do you think?

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years

Maybe this is possible and I just missed it, but it would be cool if you could embed slideshows in posts, like this: http://www.munto.net/pixia-v1/unlimited-sliders/

Another thing, the way the Masonry images reshuffle on the fly (when you resize the browser window) is a slick touch. Never seen that before.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years

Sorry mate for the deluge of comments, but I just noticed a minor bug. When I click “Live Preview” to view your demo site, the theme fails to render responsively on iOS (I’m testing on an iPod Touch using Safari). It tries to render the desktop version with poor results. However, when I click “Remove Frame” in the header menu bar, it proceeds to load the responsive mobile version perfectly. I was relieved, for a second I thought your theme didn’t work on mobile.

Curiously, neither Reach nor Pivotal suffer from this problem, only Franklyn. Just thought you should know. Thanks!

EugeneO

Thanks for bringing this to my attention. I was aware of the problem and I know why it occurs but as of right now I am not aware of any fixes for it.

Default-user
kriyate Purchased

no problem. Any thoughts on my other comments? :)

EugeneO

I’m not looking to make any changes to Franklyn at the moment. I might consider a few of your suggestions in the future.

Default-user
kriyate Purchased

ok, thanks. And while we’re at it, I agree with soopamuddle’s comment on the next page, it would be nice to allow full-screen backgrounds on any page.

Secondly, I much prefer the way you designed the sliders on Reach. I like having the option to choose which Slideshow I want to feature, the ability to assign captions to each image, and the facility to remove an image from the slideshow without having to permanently delete it. The Custom Post Type was a lot more intuitive in my opinion.

by
by
by
by
by
by