76 comments found

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 3-4 years

Forgot to add to my previous comment, Even the demo xml posts do this, instead of forming a slider they just stack up in the post o-o

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years

Hi there,

At the moment I am setting up my portfolio but for some reason my featured image doesnt work, how can I fix this?

kayapati

disable timthumb option from “Theme Options > General Settings”

Default-user

Thanks it worked! Was looking at the portfolio settings..

  • Bought between 1 and 9 items
  • Brazil
  • Has been a member for 2-3 years
mhasegawa Purchased

Congratulations, the template is beautiful.

In portfolio put more than 5 images from Friday and image [within the same post] it does not display. Is there some setting I need to do?

Example: http://www.mhcom.com.br/portfolio/folder-abf/ [contains 6 images]

Thank you,

Marcel

kayapati

Marcel

Can you tell me when did you download the files?

Try with latest files, let us know if still face the issue.

Thanks ram

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 4-5 years

I updated my wordpress today and now i cant seem to successfully add images to my portfolio. The featured image option isnt a popup iframe window anymore like in your video tutorial, it opens up in a browser window, and when I click use as featured photo, it wont let me exit without clicking insert into post, which then takes me to a blank white page. http://rocketboost.org/wp-admin/media-upload.php?type=image&tab=library&post_id=167

Let me know whats up!

kayapati

Theme updated just few hours back, download latest files and update “lib” folder.

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 2-3 years

Just installed the theme using the lastest file today. There’s a problem with the file editor. Under the editor’s toolbar area,neither WP image upload button nor special K button works. Nothing happens when i hit one of these buttons. There seems to be some kind up inset window popup function problem. When i switch to one of WP’s default themes, the image upload button works normally (inset window shows up).

Please advise. I got a deadline and already committed to using this theme for my client project. This has to resolve otherwise i can’t edit the site.

Thank you - Steven

kayapati

Did you replace the “lib” folder with old one?

Default-user

No, i just reinstalled the theme with all new files. Didn’t know i was supposed to keep the old lib folder. Should i do that?

Default-user

In other words, which version of theme lib folder is working properly—1.1 or 1.2?

kayapati

If you installed new files, then it should work. Can I see your wp admin access?

Default-user

Just emailed you the info.

kayapati

I see the the upload box is working, so please remove cache for the browsers or test it on other browser, like chrome.

Default-user

Oh i see, it’s browser cache from the older version 1.1 in installed before replacing it with 1.2. Yes, it’s working now after clearing the cache.

Thank you for the quick response and excellent support. You save my day.

STV

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 2-3 years
  • Germany
redflow Purchased

Hi, first: very nice template! :-)

One problem: title on Homepage. In WP I defined a static page as Homepage and the same page within your “Theme Options” -> “Frontpage Settings” too. Other pages (e.g. your “Portfolio”-page) doesn’t show the title, but the Homepage. If I switch “Portfolio”-page to be Homepage in WP -> suddenly the title is showing.

How can I get rid of the title on Homepage? Within WP the starting-page must be set…

Thx for your advice! :-D

kayapati

you do not need to set it static page as Homepage from Settings, just do it from theme options thats enough.

For the portfolio page, you need to add “Portfolio” shortcode in standard page.

Can you email me your website url?

redflow
redflow Purchased

Thanks a lot for this very quick reply, Kayapati! :-)

Hmm. It’s not possible to set NO Homepage in WP. Default will always be “my last entries”. Or do you know any workaround to switch off this WP-setting?

I added “Portfolio” shortcode in my standard starting page, this works: http://www.braunlager-maikonzerte.de/mai/

As you can see: everything appears to be okay – but only thanks to the addition into “function custom_pagetitle($post_id)” (as described below).

Thx again!

kayapati

By default there will be displayed “Blog post”, once you set it from theme options the selected page as home is displayed, do you want to not display any page by default at beginning, ie after fresh installation?

redflow
redflow Purchased

?? :-)

Yes, default is “Blog post”. If I set this within WP-Settings, Blog Posts will be shown (whatever in “Theme Options” -> “Frontpage Settings” is set). To avoid this, I have to set in WP “Starting Page” to “static page”.

But: if set to “static page”, the title of this static page is shown too…

.......... BTW: sorry, 1 further problem: Handling of Excerpts. In Portfolio-Shortcode I include ‘excerpt=”true”’. In “kaya_portfolio.php” I changed ”$out.=.content(20).;”. But still my excerpt is cut (to max. 12 words I guess). AND: is there a way to include the full excerpt I wrote for this Portfolio-Post (with WP-excerpt-possibility)?

Sorry for the trouble and thanks for your patience. :-}

redflow
redflow Purchased

Try to include manual excerpts (in “kaya-portfolio.php”):

snipsnipsnip

else{
if (function_exists('has_excerpt') && has_excerpt()) $out.='<\p>'.the_excerpt().'';
  else $out.='<\p>'.content(20).'';

snipsnipsnip

Works, but shows manual excerpt always within content-area (as very first text), not as content of post-layer… :-(

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 2-3 years
  • Germany
redflow Purchased

Addition to illustrate the problem: I now added in “function custom_pagetitle($post_id)” (/lib/functions/commons.php) this statement: “if ((!is_front_page())) { .. }”. This helped for the moment but of course is only an emergency solution… :-/

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 2-3 years
ChelleW Purchased

Love the theme but since the upgrade to WP 3.5 the widget area does not work.

I have re-installed the theme – nothing, I have even deleted the WP installation and started again from scratch and still nothing.

Please advise Michelle

kayapati

It might be issue from wp3.5

Try this:

open wp-config.php

add this code:

define(‘CONCATENATE_SCRIPTS’, false );

just above this code:

require_once(ABSPATH . ‘wp-settings.php’);

Default-user
ChelleW Purchased

That seems to have done the trick – thank you Kayapati.

The client is now talking about using a background image on the homepage behind the portfolio squares any advice on the best way to do this?

kayapati

Right now there is no dynamic option like that, you need to add it manually for the #content_wrap{ in style.css

Default-user
ChelleW Purchased

After closer inspection I can see that the change to the wp-config didn’t work after all.

I can open the widget place holders but I cannot drag a widget to the placeholder :-(

kayapati

do you feel its the theme issue or wp 3.5 issue?

Default-user
ChelleW Purchased

I feel it is the theme that is the problem, when reverting to the default theme Twenty Twelve using WP 3.5 all the widgets can be moved to the placeholders etc.

I guess my only option is to revert to the old version of WP for the moment, I will try this later today and let you know how I get on.

Default-user
ChelleW Purchased

After a couple of hours I managed to get WP 3.4.2 installed with the latest version of ifolio and everything is working again so I suspect there is an incompatibility problem with WP 3.5.

Please advise when this issues has been resolved so that I can hand over the website to my client.

Thank you for all you assistance :-)

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 2-3 years
ChelleW Purchased

Thanks for the point in the right direction, fingers crossed :-)

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 4-5 years

Hey, after replacing the lib folder, my home page has seemed to crap out.

I tried to create an entirely new one, and its not registering the short codes, and only displaying a post. (which I had routed as a testimonial widget)

What am I missing here?

kayapati

If you are using latest 3.5, you need to add this code in wp-config.php

define(‘CONCATENATE_SCRIPTS’, false ); at the bottom of the page

Default-user

Hey I added this little fix to the wp-config file to no avail. any other suggestions?

kayapati

Add it second line from the last of the page.

Default-user

This is where i’ve placed it and still no avail:

/** Sets up WordPress vars and included files. */

define(‘CONCATENATE_SCRIPTS’, false ); <-

require_once(ABSPATH . ‘wp-settings.php’);

(The message box renders it incorrectly, in the document there is no space between the lines)

Default-user

Happy New Year Kayapati! Seems like other users are having the same issue as me with the Home Page. Please check out my site. http://rocketboost.org and see how the home page is being rendered. I assume you are still trying to figure out the fix, but I just wanted to double check how the turn out is. Cheers

kayapati

It seems that you have not set Home page as static home in “Settings > Reading”.

Default-user

Your a genius! Thank you very much! Works like a charm!

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years
nspringer Purchased

The Frontpage Setting screen is not saving my page selection and no content is showing up on my home page. When I check a page it appears below and is sortable but I save and leave that screen and come back it is checked but does not appear in the sorting area. This is WP 3.5

kayapati

need to see your website url, can you email me?

Default-user
nspringer Purchased

I discovered the problem last night. The code references jquery-ui 1.8.16 bur the lib has jquery-ui 1.9.2 so once I changed the reference to 1.9.2 it worked. However the jquery-ui CSS is still 1.8.16.

Unrelated question: how do you make an image slider in a post like this page: http://themeforest.net/item/ifolio-clean-wordpress-cms-portfolio-theme/full_screen_preview/3166326

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 2-3 years

Looking at the last few postings regarding the home page display, there seem to be a common problem as i have the same issue. My home page doesn’t show custom content even though i configured it correctly – it just shows blog content. How can i fix this problem?

Thanks—

kayapati

can you mention the issue you face on the home page?

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 2-3 years

Also, i follow your instruction above to add a line of code at the end of config file. After that when view the home page, i get syntax error—totally crap out.

kayapati

did you paste the code second line from the last?

Default-user

i tried different places like before and after the last line, all resulted in page load error. I think the better way to handle this is you can issue an updated file or show here how exactly the fix would look to eliminate any potential misunderstanding or human error.

kayapati

please email me your wp-config.php, I will add it and send it back

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 3-4 years
terciofc Purchased

Hello!

I have a doubt in the portfolio page, wich is my home page. The title inside each animation picture comes from the posts on the portfolio, right? What I don’t understand is why the font is not the same for all of the animations.

kayapati

not getting clearly what you mean, please explain clearly?

Default-user
terciofc Purchased

When you pass the mouse over each thumbnail on the portfolio_extra you are supposed to see a default font size for the titles. But there there is some of them with a different style. www.escolaflamboyant.com.br

kayapati

may be did you use post formats? I need to check your wp admin.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years

how can i increase the size of the flexslider on the portfolio page.

kayapati

you can increase the height of the slide, if you want width to be increased then you need to select fullwidth while creating the post.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Brazil
  • Has been a member for 2-3 years
mhasegawa Purchased

Good afternoon, I have a small problem. In the blog I can not do display the last post. Can you assist me? I’ve read and reread the manual and can not set it up correctly.

http://www.mhcom.com.br/

Thanks

kayapati

did you add post in the blog? can you email me your wp admin ?

Default-user
mhasegawa Purchased

Yes, Hat`s is your e-mail? I be creade a user for you.

kayapati

go to my profile page find a contact at the bottom of the right side fill it up and submit it.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
  • United Kingdom

Hi, this may just be a rookie mistake but when I come to upload the theme it says ‘The package could not be installed. The theme is missing the style.css stylesheet.

Theme install failed.’

Any advice on this? Im using wp3.5. Any help would be greatly appreciated.

kayapati

once down load files from themeforest find theme foloder called “ifolio” then zip it up (if not zipped) then upload from wordpress up loader.

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 2-3 years

Hi, I am new to wordpress etc etc and there is something I need your help with. Its is probably something obvious that I miss, but how on earth do I activate the slider in a single portfolio page, like you have it here http://templatesden.com/TF/WPCMS/ifolio/?post_type=portfolio&p=242? it is driving me crazy.. thanks!

kayapati

If you add more than 1 image to the post then it becomes slider.

webalizeit

thanks for your prompt reply. ok… I go through the “add media” button and I insert 2 pictures in the post, I update the page, but I still I see no slider..just two pics one under the other. Do I insert any specific attributes? do I insert the pics differently?

kayapati

may be jquery conflict, deactivate if any plugins you activated and try. can I see your live demo?

webalizeit

I have the page under maintenance cause the client wants an under construction page, and this is the only plugin that I have activated by myself. the rest is as wordpress 3.5 installed and as the theme was installed. this is a screen caption of the admin editing the portfolio item in question: http://acbau.gr/admin1.jpg

kayapati

can you send me the website url?

webalizeit

sent you a private email, thanks

webalizeit

did you get my email?

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years

how do i get the icon boxes to line up horizontally like in your About us page in the preview.

kayapati

We used columns shortcodes and icon box shortcode to gether, the bellow is the sample code:

[one_fourth]
[iconbox title="Web Design" imgurl="http://templatesden.com/TF/WPCMS/ifolio/files/2012/10/mointor_icon.png" link="http://www.google.com"]
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis eleifend libero eu ligula consectetur lacinia. Aliquam non pellentesque turpis. Duis placerat felis sit amet dui gravida vulputate tristique nibh rhoncus. Morbi hendrerit cursus nisl quis auctor.
[/iconbox]
[/one_fourth]
[one_fourth]
[iconbox title="Graphic Design" imgurl="http://templatesden.com/TF/WPCMS/ifolio/files/2012/10/brush_icon.png" link="http://www.google.com"]
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis eleifend libero eu ligula consectetur lacinia. Aliquam non pellentesque turpis. Duis placerat felis sit amet dui gravida vulputate tristique nibh rhoncus. Morbi hendrerit cursus nisl quis auctor.
[/iconbox]

[/one_fourth]
[one_fourth]
[iconbox title="Brand & Identity" imgurl="http://templatesden.com/TF/WPCMS/ifolio/files/2012/10/briefcase_icon.png" link="http://www.google.com"]
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis eleifend libero eu ligula consectetur lacinia. Aliquam non pellentesque turpis. Duis placerat felis sit amet dui gravida vulputate tristique nibh rhoncus. Morbi hendrerit cursus nisl quis auctor.
[/iconbox]

[/one_fourth]
[one_fourth_last]
[iconbox title="Quick Support" imgurl="http://templatesden.com/TF/WPCMS/ifolio/files/2012/10/paperplane_icon.png" link="http://www.google.com"]
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis eleifend libero eu ligula consectetur lacinia. Aliquam non pellentesque turpis. Duis placerat felis sit amet dui gravida vulputate tristique nibh rhoncus. Morbi hendrerit cursus nisl quis auctor.
[/iconbox]

[/one_fourth_last]
  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 5-6 years
  • Italy

I’m having a lot of problems with this item. First question: How many px must be a photo for the portfolio item ? Second question: If i create a portfolio item, how can i have an image, as displayed on theme forest ,in the portfolio page. I’m following your instruction but it didn’t work as shown on the site.

Third question: If i wan to create a portfolio item with more photos can i do it ? How i can if the answer is yes ?

Fourth question: If i create a gallery, and i use the shortcode shown in the example on theme forest, it didn,t work. Also in this case, shots must have particular dimensions. Please answer me quirky cause i need it. Yhanks

kayapati

1. there is no fixed width for portfolio items as it resize dynamically what ever image size.

2. If you set a featured image for the portfolio item the same image is displayed in portfolio item single page, if not displayed then try by disabling the Timthumb options from “Theme Options > General Settings”

3. If you add/attach more than 1 image for the portfolio item then in the single portfolio page those images are displayed as a slider.

4. To create gallery: create a page and attach multiple images to the page and select “Gallery Template” from template panel.

Default-user

I have done exactly all the things you have said because i have read very well instructions received with the theme, but nothing works. Slider in portfolio, never worked and also the shortcode of the gallery. Anyway appeats always an error message at the top of the screen.

kayapati

can I see your website url?

kayapati

did you still face the issue?

by
by
by
by
by
by