892 comments found

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 4-5 years
Villain Purchased

Any updates on whether this template is compatible with later versions of WP ?

DigitalCavalry

Hello, yes, we tested the IS2 theme on WP 3.5 and found only one small problem for this moment – missing Lightbulb option – we have a fix for this ready that will be added with the update (I can send you a simple fix instruction for this on email, so you can get it right away and use this option also on WP 3.5 – for this you can contact us using contact form in our TF profile). Besides this small problem, I think we can say it is compatible with the latest WP 3.5 version.

Villain
Villain Purchased

Thank you for a very quick response. How soon are we looking at for a live update?

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
dvxtra Purchased

Hi there,

Thanks for the replies last week. I’m making progress, still having some issues with the disappearing thing. Could you give me an email so I can drop you my site details? Could be a hosting issue, I’m using pagely which is supposed to be pretty good.. Anything I can ask them about server side stuff or whatever that might be causing this?

Also, I have the blog working but for some reason the image thing won’t work, it doesn’t matter what I select in the post settings the images are always there and always big..?

T

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
dvxtra Purchased

Have resolved the blog image issue thanks, just the dissapearing thing I need to know about..

DigitalCavalry

Hello, for email contact you must use contact form located in our Theme Forest profile. Can you also describe a bit more what you mean by “disappearing thing” on the site?

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
dvxtra Purchased

Hi sorry,

As per my message before. Sometimes when I save settings, for example my menu in the Innovation menu, all of it disapears after save, it also disapears from the front end. Usually these things will return with the changes made after 5-10 minutes. It is very strange, but I have tried all Mac browsers and the behaviour seems to be the same. Could be a server issue? Is there a type of server technology that could clash with your template somehow? I’m using Pagely, which generally has been very good.

Also, another question if that’s OK. Is it possible in Portfolio Page Template to have the images click through to a link as well as the title text below? At the moment a lightbox is activated which I don’t want.

Thanks though, am getting to grips with the theme it does a lot of things I have been wanting to do for a while..

DigitalCavalry

Hi, I am not sure but this looks like something with the WP installation, server settings or maybe some non IS2 plugins connected with the theme are casing this, hard to say because we didn’t had this kind of problem on our test sites or with other clients.

In regards to the Portfolio Page Template, in Custom Page Settings > sub-section Portfolio Page Template, you will find option named as “Display image as link to post”, I think this is what you are looking for.

  • Bought between 50 and 99 items
  • Has been a member for 4-5 years
vir2lboy Purchased

I just purchased Innovations (WOW so much love put into this theme), but I think I’m missing the Plugins folder? Trying to setup the Sidebar widgets, I’m blocking at first step “First you must copy all plugins files to folder wp-content/plugins”

There was nothing in the Plugins folder in the download, help?

  • Bought between 50 and 99 items
  • Has been a member for 4-5 years
vir2lboy Purchased

Me again, I compiled a couple of bugs that I noticed while setting up the theme based on a blog post, Its a fresh DB install of WP 3.5, minimal plugins installed (3), wordTube doesnt exist anymore by the way.

Let me know if you would rather I email you the file or send it through the contact form on here.

DigitalCavalry

Hello,

Thank you for your purchase!

In IS2 you don’t have to copy the plugins from “plugins” folder, I think it is an old info we probably forgot to remove somewhere in the docs. You just activate the IS2 theme and all widgets are available for you in Appearance > Widgets. Of course to use them you must first create at least one sidebar in section Innovation > General > Sidebars.

Yes, please write something more about what you found on the blog page here in the comments or on email (using contact form in our Theme Forest profile). I think there shouldn’t be any problem with the page and it can be something related to the setup settings – you can also check first if you created a page with Homepage template and set it as “A Static Page: Front Page” in Settings > Reading – without this some options might not work properly.

WordTube plugin is still available, but not in the WordPress search option because it wasn’t updated for some longer time. You can find this plugin just by searching in the web for “wordtube”.

Default-user
vir2lboy Purchased

Ah ok, I ended up getting the NextGEN Gallery, as for wordtube, since I wont be hosting videos, yet embed them only, I won’t bother with it after all.

Here’s the link to the site (NSFW) http://bit.ly/VcKHOj , as you can see the Homepage is setup as per the instructions and set to the Static Homepage in settings.

But I got no widgets anywhere and I’m struggling a bit with those.

I’m only using the regular posts so far and not the custom posts since I need the Tags options in the posts.

Here are few bugs I found:

Breadcrumb: Missing Main category when viewing single post Example: Homepage > Sub-category (Main category is not displayed before the Sub-Category)

Can not get rid of the single Post info bar (Date and author and comments bar) had to remove it within the cp_renderer.php file (Not a bug, but a modification I needed to do)

Announcement bar Changing background colours doesnt work, had to apply it directly in the common_dark.css file Alignment of Bar height and Text doesnt work

Second issue: If we insert a gallery within a regular post, and we click on one of the gallry thumbnails, the thumbnail is also displayed in the Announcement bar replacing the text.

Plugins conflict All in ONE SEO: The plugin recognizes the taxonomies used by the theme, but the SEO fields dont show up when editing either one of the taxonomies, not even the Photo news which is the only one that has the Category and Tags option.

Default-user
vir2lboy Purchased

Sorry for the multiple postings, but I think I just realized something, your theme doesn’t use the native WP Gallery yet relies entirely on the Galleries created by the plugin NextGen? Is this correct?

If so, anyway I can disable this functionality somewhere and allow the Galleries to be pulled from the WP native galleries?

I managed to display the widgets now that I understand the functionality of the theme better, the only thing troubling me right now is the single postings with the galleries.

DigitalCavalry

As for the categories display on breadcrumbs, we will take a look on this and see if this can be changed with the update like you described, and also the Announcement Bar color background option (I think the other options work fine for AB but we will test it more).

I am not sure what you mean by the gallery in announcement bar, maybe you can describe it a bit more.

I think for the All in ONE SEO some adjustment in the code is needed to use this plugin for Photo News posts and other custom taxonomies.

In regards to the galleries, it is not possible to make a use of WordPress galleries in the same way as NGG galleries because of the functionality of the WP galleries. For the sections that make use of the NGG, like the Gallery page template or post gallery, you need to use this plugin.

  • Bought between 50 and 99 items
  • Has been a member for 4-5 years
vir2lboy Purchased

Cool for the breadcrumb, its not a major issue, yes the other options work fine.

The gallery announcement glitch, you’ll notice it if you go to the site and click on Services, then click on the single post to view it, I inserted an image gallery of 3 images, if you click on either one of them, notice what happens to the Announcement bar at the bottom, the text is gone and somehow the pic is loaded in the text space.

Understood for the galleries, I guess NGG is needed for the sliders and all the jazzy widget gallery layouts, but I could still use a native photo gallery within the single regular posts, I just hoped I could display them in a similar way as NGG.

For the Tag cloud, the alt and title display the topic count, for SEO purposes, can it display the description of the tag?

I find the theme very detail oriented and very manual, I’m thinking on the long run its gonna take a lot of time to update the content, for instance, its not enough to create galleries and upload photos, but we also have to create custom dimensions for the sliders (ex.: Accordion Slider Settings requires a 960×420 instead of automatically resizing an uploaded image like most plugins do).

I sent you an email through the contact form for the credential logins.

DigitalCavalry

I see the problem with the gallery and Announcement Bar, but not sure what causes this. After checking your setup for this post (thanks for the access), I see the images are not inserted with one of the IS2 shortcodes and I think this is the reason. We have images and galleries placed in the content, but never saw this kind of problem, so I think the WP gallery functionality is somehow conflicted here, but we will have to check this closer.

As for the tags, I think for this some modification might be needed in the code. I don’t have a ready solution – it would need some development, but it should be possible to do.

Default-user
vir2lboy Purchased

Thank you Chris, SEO is crucial to me or else my ass is on the line dealing with this client ;) lol

I only saw one place to set the theme colours, whats the best way to change the component colors (Titles, Tags, etc.) do we go through the css file or was there an option in the Themes options panel to do it?

DigitalCavalry

In Innovation > General you will find option Main color – this will work for all the headings or links. Yes, if you would like to change text colors for other areas, you will need to make some modification in CSS file (common.css located in “css” folder), depends on what component you want to modify.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
pheo Purchased

Hi all,

I may well be being dense but I can’t for the life of me figure out why I can’t get a slider to appear on my homepage. Tabs no problem, a slider however is just not happening; mainly because I don’t know where to start!

Any clues?

DigitalCavalry

Hello,

For the slider you first select which slider you want to use – right at the top in section Innovation > General > Theme global core settings. Then you go to selected slider manager section, lets say to Innovation > Accordion, and here you can add slides or change other slider settings.

Just in case: You must have a page with Homepage created and set this page as “A Static Page: Front Page” in section Settings > Reading.

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 2-3 years
  • Turkey
sukimania Purchased

Hello,

We’re using this theme on PHP5.2 host, we have to upgrade to PHP5.3 now. Is innovation+science2 theme working correctly with 5.3?

Thanks…

DigitalCavalry

Hello,

I think you shouldn’t have any problem with the theme, but if you would see any error information related to the IS2 theme, please let us know and we should be able to prepare a simple fix. But I think it won’t be necessary and there will be no problem with this.

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 4-5 years

Is theme going to be Mobile responsive?..Also does this come with the Demo content?

DigitalCavalry

Helllo, no, at this moment the IS2 theme is not Mobile responsive. Also there is no sample demo content included with the theme – I can send you a sample content XML file if needed, however the CMS settings are not included in this theme.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
dvxtra Purchased

Hi there,

Nearly there now thanks for the help. Another question, I have homepage blog thumbs set up and the accordion slider. Once people click on these they go through to the main post. How do I format the post page that this clicks through to. It seems to always have the main image as a large image at the top, and always displays date/category etc no matter what the settings are at post level (ie small/medium etc) What am I missing here?

Thanks PSMerry xmas

DigitalCavalry

Hello,

I think you write about post single page layout. Options small/medium/big change the post excerpt layout (this can be changed individually for posts or a layout can be forced by the homepage or blog page options).

If you want to change the post single page layout, you can do this by selecting the custom content option in Custom Post Settings – this allows you to completely remove the predefined layout and build the post in any way you like.

Let us know if you will have any questions to this. Thanks!

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
eyestrane Purchased

Can I get the instructions for the fix for the missing lightbulb shortcut as well?

DigitalCavalry

Hello,

I just sent you an email with the fix instruction (on email address you used to contact us for email support some time ago) – this will be included also in an update soon.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
dvxtra Purchased

Hi there thanks for the reply. So I click the option in Custom Post Settings and then custom content. But then how do I customise it? I’d still like the large title, but no image, no date and no categories…

DigitalCavalry

Hi, for this you can use standard heading plus some text content, or use shortcodes to create some more advanced layouts that will fit to your needs. Like in the articles examples on the Live Preview demo site – we added on these pages an example content code at the end and you can see how these pages are constructed:

http://digitalcavalry.com/themeforest/live/wp/innovationscience2/articles/
  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 3-4 years
Geekcheck Purchased

Will you be updating Google Fonts in the next update? If not, can you tell me where in the code I can update the fonts pulled from Google’s font directory? Thanks.

DigitalCavalry

Hello,

For Google Fonts you can add new font to the list with a simple modification, so you can use any font you like that is available on the Google fonts site list.

After adding new Google font to the list in one file you will be able to select it in theme options. For this open file cp_controlpanel.php file (located in cms/php/ folder) and search for “createGoogleFonts” to find the fonts list – here you can add a new font line using the data available on this site: http://www.google.com/webfonts. After you will find a font you want to use, just click on the Quick Use and copy the data to create a new font link line for the list in createGoogleFonts function.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
pheo Purchased

I’m finding headings do not work in IE9, on both full width pages and the homepage tabs, unless I enable IE Compatibility mode.

Is this a known bug? Or a setting which needs adjustment?

Also I’m sporadically seeing this:

“Fatal error: Theme CSS could not load after 20 sec. Please download the latest theme at http://galleria.io/customer"

Not sure if that is just because I’m logged in as Admin, or if there is something more fundamentally wrong.

DigitalCavalry

Hello,

In regards to the headings, I think you use the Cufon settings and it is related to the Cufon. You can fix this easily with this simple instruction:

- Go to this page: http://cufon.shoqolate.com/generate/ and download the cufon-yui.js file by clicking on the top “download” button. Then replace this file in “lib/js/” folder (inside the theme folder on your server) and this should resolve the problem with IE9 Cufon headings. We will update this file also in theme ZIP with the next small update.

----------

As for the error, looks like it comes from some non IS2 plugin.

  • Bought between 50 and 99 items
  • Has been a member for 4-5 years
lesnic Purchased

Hi! I need use standart WordPress Menu, it’s possible? Nick

DigitalCavalry

Hello, no, currently it is not possible to use WordPress menu for the main navigation – it is used only for Header top menu. For the main navigation you can use only the IS2 menu system.

Default-user
lesnic Purchased

Ok, thanks

  • Bought between 50 and 99 items
  • Has been a member for 4-5 years
lesnic Purchased

I use Privat Content plugin, this plugin work only on wordpress menu. I need standard wordprtess meny. Nick

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 5-6 years
wildiga Purchased

Where can I found a Step by Step tutorial on how to Setup the a “Tour” page. I’ve looked over the manual with no luck.

Thanks in advance!

NEVER MIND. Found it. Thanks!

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 5-6 years
wildiga Purchased

Thumbnail images on the Blog (620px x 300px) page are not generated properly, loading icon is spinning and the image is not loading.

Whenever I click on spinning thumbnails, image will be opened and shown correctly. I’m also able to see the image on the Blog Post of the Admin Panel.

What’s the problem?

Thanks in advance!

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 5-6 years
wildiga Purchased

This is the error I get on the Chrome Console: Failed to load resource: the server responded with a status of 400 (Bad Request) http://www.melindavasquez.org/wp-content/themes/InnovationScience2/thumb.php?src=http://www.melindavasquez.org/wp-content/uploads/2013/01/hand-shake-1.jpg&w=620&h=300&z=1&q=65

DigitalCavalry

Hello,

If the timthumb doesn’t work on your site – you must check the rights (permission) settings for “cache” folder located inside theme folder on your server – it must be allowed to save files inside this folder. You can check this and set the rights for this folder to 755 and if this not works, you can also change then the rights to 777 and then check if it works. It is a bit better described also in PDF User Guide file, in FAQs section – instruction for timthumb problem.

If this won’t help, maybe it is related to the other timthumb version. In the theme there might not be the last version of timthumb because this script is updated from time to time. In the theme it was changed with the latest update to the last available, but now there is a new version already that will be added to the theme with an update. You should download a newer version of this file from this page:

http://code.google.com/p/timthumb/source/browse/trunk/timthumb.php?spec=svn213&r=213

To download it you can save the content under the link “View raw file” located on the right side of this page. Then you must change the name from timthumb.php to thumb.php and insert it into theme folder on server. And after this check if this helps when you refresh your site.

Usually it can be fixed with some easy change in server settings. If none of the above will help, you can also search for timthumb and your host topics over the web, sometimes there are some instructions for each host and timthumb settings, or it might be related to some non theme plugins or current web address. If nothing will help, you can also ask your host about timthumb – if it is allowed to set higher rights for folders.

This should help.

by
by
by
by
by
by