Discussion on Metro — A Responsive Theme for phpBB3

436 comments found

lazsource Purchased

First of all love the 1.04 update with the new sidebars!! Thank you for implementing that function, now a suggestion i fixed it for my forum already but as you know there is no H1 tag on the topics so i added that topics are not H2 but H1 and seen major seo performance :) consider changing that in the html templates and this phpbb theme is a Rock super star haha :)

PixelGoose

Hello,

Yes, that’s a good idea. We’ll add this in the next update :)

esinclair Purchased

Hello,

By any chance would there be a feature to show the last topic that someone commented on (under last post), we’ve tried another mod previously but we’ve had no luck.

Thanks :)

PixelGoose

Hello,

Did you try this mod? – https://www.phpbb.com/kb/article/adding-last-posts-subject-to-index/

It should be working!

Default-user
esinclair Purchased

Hello,

I will try this out.

Thanks :)

Default-user
esinclair Purchased

Thanks worked perfectly.

alsthom Purchased

Hello, I want to translate the button edit, reply etc I will use the psd files to translate them, right? 1.But how should I “extract” a button from the psd file? They are all together. Should I use crop or something? 2. How can I make bigger the buttons edit and quote? In my language the words are bigger than english…..

Thank you for your support

PixelGoose

Hello,

Yes, you should edit the buttons in the psd-file and then crop and save. If your buttons have other size than the default ones, you should also edit ‘imageset.cfg’ file – each button has its size set in that file.

Hi! First of all, thanks for the theme! Very nice work!

I have a problem trying to upload documents on the forum. I get “The extension * is not allowed.”

Am I doing anything wrong?

Thanks!

PixelGoose

Hello,

Thank you for the purchase and for the good words!

>>I have a problem trying to upload documents on the forum. I get “The extension * is not allowed.”

Did you add the type of document you use to allowed extensions in the Attachment settings?

marius_serban

Yes, is now working. Thanks!

PixelGoose

Ok! Feel free to contact us if you still have any questions!

great theme thank you!

is it ok to uninstall the default theme ? in the styles menu

PixelGoose

Hello,

No, you shouldn’t uninstall the default theme. Just disable it.

MikeQuell Purchased

Hello, I’ve tried doing the following to move/adjust my site logo but it doesn’t seem to work. I’ve cleared the cache and refreshed as well. Any ideas? I’m using the PHPbb theme.

“You should change properties of the following css-rule -

#header #logo {
    bottom: 12px;
    left: 12px;
    position: absolute;
}

‘bottom’ is what you need. It’s stored in the ‘common.css’ template of your theme. And don’t forget to refresh the theme after changes.”

Thanks,

Mike

PixelGoose

Hello,

Please double check the theme you’re editing. And refresh your browser cache too.

MikeQuell
MikeQuell Purchased

I was editing the files on my server and not in the ACP. That fixed it. Thanks!

Hi, how would i change background colour ?

thanks karl

PixelGoose

Hello,

If you mean the body background color, you should edit the following css-rule (it’s in the ‘colours.css’ template of your theme) -

html, body { color: #333333; background-color: #F6F6F6; }

PG

im trying to change the logo size but its doesnt work, ive cleared all my cache etc but with no joy, the size is 210×60

but it reverts back to the 131 standard size

please help me! :)

I have changed it manually through imageset.cfg

the ACP way will not work

thanks

maybe permissions..644

PixelGoose

Yes, it maybe server permissions. You should check it before saving templates through the ACP.

SAME PROBLEM HERE MATE

Hello, I’ve tried doing the following to move/adjust my site logo but it doesn’t seem to work. I’ve cleared the cache and refreshed as well. Any ideas? I’m using the PHPbb theme.

“You should change properties of the following css-rule -

header #logo {

bottom: 12px; left: 12px; position: absolute; } ‘bottom’ is what you need. It’s stored in the ‘common.css’ template of your theme. And don’t forget to refresh the theme after changes.”

Thanks,

Mike

PixelGoose

Hello,

Where is the css stored? In the database of the template files on the server?

WAIT, sorry completely my fault

@Mike, make sure you refresh themes and not just templates

@PG, sorry for the mistake

Lloyd

First of all, almost two months and the theme is doing wonders at my community!! Thanks for this wonderful theme :) ...

Since, the launch we had various suggestions in our community that I should move the Author Name and Avatar details from right to left side of the posts. We want to first let the person know who commented and then let the member see what is the post, being reading from left to right.

Can you please guide me how this can be done? I know a bit of coding.

Default-user

thanks for the reply, yeah I was able to search it in the morning and had implemented it already. Works like a charm!! Thanks for your help. I will try to update the theme to latest version now so that I do not miss on new things. Since, lots of mods have been implemented need to be extra careful doing it!! Keep up the great work :)

PixelGoose

Hello,

Feel free to contact us if you need any further assistance! :)

Hi, Theme is brilliant! I have 2 questions: 1) I followed the instruction-> replace site_logo file (100×300px) and than modify ”*.cfg” file but unfortunately logo is not visible good: in full size browser it is visible as 50% of original (too small) – than if I resize browser to smaller – it is ok – and if I try to make browser smaller – logo again is too small. What I should do?

2)I want to change “blue color” only under the logo div to white. Which file and where I should modify? and I should modify only one file or couple ?

Default-user

I sent you e-mail with link to my forum via themeforest contant form.

PixelGoose

Hello,

I’ll answer you this evening.

Default-user

Great! Thank you for help! Everything now is ok :)

jcparra Purchased

Hello my friend! Please, you can change the side on which the member’s profile appears in the post? Would like to appear on the left instead of the right side! Thank you!

Default-user
jcparra Purchased

Tanks!!!!!!

jcparra Purchased

Hello! I changed the side profile of the right to the left. However, the symbol “online” does not change. Already changed as below, but is showing error! Thank you again.

7. Now we need to add this back to the postprofile dl element.

Open viewtopic_body.html

search:

CODE: SELECT ALL <dl class=”postprofile” id=”profile{postrow.POST_ID}”>

replace with:

CODE: SELECT ALL <dl class=”postprofile<!- IF postrow.S_ONLINE and not postrow.S_IGNORE_POST -> online<!- ENDIF ->” id=”profile{postrow.POST_ID}”>

PixelGoose

Please contact us via our profile page!

cheers

fpvhq.co.uk

PixelGoose

Good luck to your community!

MikeQuell Purchased

Just wanted to praise you guys on your excellent theme and top notch customer support. You guys are a great group!

Now, of course I have a question. :)

How can I remove the minimized icon for the “FAQ” and “Members” blocks when the them is reduced in size from window scaling? The white square icon/link overlaps my banner and I would rather just not have it displayed.

Ideally, I would like it to move down to the “view forum” menu area but that’s not a necessity.

Thanks!

-Mike

PixelGoose

Hello,

Please contact us via our profile page, I’ll send you some code for that.

MikeQuell
MikeQuell Purchased

Awesome, thanks! Email is sent.

Hello,

Our board’s staff and me have bought your style and is now customizing it. However, we’re having difficulties with adding the prefooter blocks.

Even if we’ve followed the instructions in the documentation and refreshed the files, the prefooter blocks still don’t appear. What may be the problem?

PixelGoose

Hello,

Please contact us via profile you used to buy the theme. We only support verified users.

Hello again, I am printcutfoldglue, this time I’m using the buyer account.

As I said, we are having problems to make the prefooter blocks appear. We’ve followed the documentation about it (adding the line of code just under another and completing/removing the column info and social links) but they just don’t appear, even after having refreshed the FTP files multiple times.

Our boards can be found at http://nintendo-papercraft.com/forums/index.php

Thanks for your help.

PixelGoose

Hello,

Please contact us via our profile page and send ‘overall_footer.html’ of the theme you’re using.

by
by
by
by
by
by