Discussion on Metro — A Responsive Theme for phpBB3

376 comments found

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years

hello,

How to display the site description as it is not shown in the metro theme?

PixelGoose

Hello,

What description do you mean?

  • Bought between 10 and 49 items
  • Czech Republic
  • Exclusive Author
  • Has been a member for 2-3 years

Hello Sir, Where should I update the script in order to have a full background image? Thank you very much!

PixelGoose

Hello,

You can add it by editing css. Find rules for ‘body’ in ‘common.css’ template and add there background image.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
alsthom Purchased

Hello once again :-) I noticed today that, in firefox metro fonts are smaller than in chrome or opera. I noticed it, in the demo forum here. Is this becouse of my settings, or is this becouse of the style?

I hope you understand my bad english. Thank you

PixelGoose

Hello,

No, the font size is similar in all the modern browsers. It seems you decreased font size in Firefox. Try to press ‘Ctrl+0’ on your keyboared :)

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 0-1 years

Hi I just purchased the theme, i deployed it in my local server. How to I add the 2 prefooter blocks (about us, social media icons)? I did not appear when I applied the theme.

PixelGoose

Hello,

Thank you for your purchase!

Please read the documentation. It’s fully described there.

  • Has been a member for 1-2 years
  • Turkey

this theme is spectacular. please continue phpbb themes. ;)

PixelGoose

Hello,

Thank you for the appreciation! Yes, we plan to continue releasing new phpbb3 themes :)

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 0-1 years
gregnis Purchased

Hello, I just installed and added your theme to my forum, www.prestoforums.com. I didn’t make it default and only made it an option for myself to test. After working for two minutes or so, the forum began to experience an error: “Error 508. Resource Limit Is Reached.” Any help would be greatly appreciated.

PixelGoose

Hello,

Thank you for the purchase!

As far as I understand you just exceeded the resources assigned to your host. So you should contact your hosting provider to solve it.

Default-user
gregnis Purchased

I’m talking to them right now, and they said “As I can see the new theme you have installed is causing great resource usage in your account. I would suggest you disabling this theme.” The number of entry processes (PHP scripts running simultaneously) became too high (20 processes) when I started using Metro Blue. Do you have any idea why your theme may have caused this?

PixelGoose

They’re talking nonsense. The theme is build upon the default vBulletin 4 theme. It doesn’t add any additional queries and doesn’t have any php-code inside it that can start any additional processes. Your problem has nothing to do with the Metro theme. I think you should just change your hosting provider.

By the way, vBulletin is not a light forum engine, it can easily cause server overload on light hosting plans. So you you should consider buying a better hosting plan.

Default-user
gregnis Purchased

First off, we’re using this theme for phpBB, not vBulletin. I’m testing it again now, and, while it works initially, after some time after clicking on any post, the number of PHP processes gradually increases until it reaches the limit (20 for us) and crashes the site. This issue never occurred with the default phpBB theme (prosilver) and only started occurring when we installed Metro Blue, so it seems fairly clear that there is some issue with this theme that suddenly causes PHP scripts to begin executing uncontrollably.

PixelGoose

>>First off, we’re using this theme for phpBB, not vBulletin.

Sorry, I didn’t notice the version. But in this case the theme cannot be the reason at all. Because it doesn’t have any modification inside it except css- and html-changes and a piece of js-code for the login-popup. phpBB themes – are just piece of plain html and css, so if you didn’t add any mods to the theme it must work as the default one.

Default-user
gregnis Purchased

I’m not sure why this issue is only occurring for us and not for any of your other customers, but the theme is clearly unusable for us. Given this, I would like to request a refund.

PixelGoose

>>I’m not sure why this issue is only occurring for us and not for any of your other customers,

Just because it’s not the theme that causes the problem. But sure you can ask for a refund.

Default-user
gregnis Purchased

Please refund my PayPal payment. The payment was from orders@prestosoft.com . Thank you.

PixelGoose

You should contact Themeforest support for that.

  • Australia
  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 0-1 years

I noticed that on an iPad 3 it is not using the theme icons for Bold, italic, underline etc when creating or editing a new post, same goes for save draft, preview and submit buttons. Everything else looks Metro like.

I have login details for a new site I am testing this on if you wish to take a look. Brand new 3.0.11 install with Metro blue theme.

Default-user

I see the same behavior on an iPad mini and an iPhone 5. This theme was installed using instructions provided. Even the login button on the login window when creating a new post on the iPhone 5 does not use the Metro theme. Both are using safari browser.

PixelGoose

Hello,

I’ll test it and let you know.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Exclusive Author
  • Has been a member for 0-1 years
petri1 Purchased

Is there a way to change topic icon?

Default-user
petri1 Purchased

Nevermind, it was a problem with the settings.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 0-1 years
iMature Purchased

Hello Mr.Goose, very nice theme and congrats on a job well done.

I’m experimenting with a slider feature in the header instead of the logo, so multiple slides feature content with in the forum etc.

I’ve got it work successfully, the only problem I’m finding is on the tablet/iPads/phone versions. Because I’m having to define a width to the slides, it is not condensing properly when the tablets/iPhones switch from landscape to portrait, so the header extends out whilst everything else condenses.

My question is, can be be done so everything condenses correctly which ever way it is viewed? Or is it something that can’t be done? Are there specific rules that shouldn’t be messed with?

I personally only use a Desktop which works, but know others will use the new fangled pads and phones, so would be nice to have it working everywhere.

I am learning this as I go along, probably will Get there eventually, but thought I’d check Incase it’s futile.

Any help would be grateful.

PixelGoose

Hello,

Thank you for the purchase and for the good words!

>>My question is, can be be done so everything condenses correctly which ever way it is viewed? Or is it something that can’t be done? Are there specific rules that shouldn’t be messed with?

Yes, the width of the main block is depending on the browser window width (so it’s responsive). You can find all the rules in the responsive.css template of your theme. Just add your slider width inside rules like this -

@media only screen and (min-width: 960px) and (max-width: 1199px) {
...
}
  • India
  • Exclusive Author
  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 2-3 years
  • Referred between 1 and 9 users
ankur27 Purchased

Hi Can you suggest me some security guidelines ,i have purchased your theme and i am afraid if the forum gets hacked like it always happen with phpBB even after applying all possible security tips mentioned on their website . Specially mysql injections . My email id is mail@tnphost.com

PixelGoose

Hello,

Security guidelines are common – keep your forum and all mods updated. And you should also visit phpbb official community from time to time – there you can always find lots of interesting information on the topic.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 0-1 years

Hello, Thank you for this great work ! I have a problem and I don’t know where it comes from.

On the index page (I have renamed it), in the sub header menu, the icons show up even when I am working on a big screen. So I have the 5 icons and the text link appearing at the same time for each elements of the list.

Could you help me to fix it please ? I have no idea what the problem is. Thank you for your answer.

PixelGoose

Hello,

Thank you for the purchase! What browser are you using?

Default-user

Thank you for your fast answer !

I am using firefox mozilla and I am working on my pc (local)

At the begining when I installed the style on my web site everything was running good. Then I have created new pages (with new sidebars and 2 different overall_header) and rename the original index.php in forum.php. One of the new pages has been renamned in index.php. I do not understand because I am working on the new pages which use overall_header2 :(

Default-user

I checked with IE and chrome, and that is working ! What is going on with mozilla ?

PixelGoose

Please contact us via our profile page.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Exclusive Author
  • Has been a member for 0-1 years
petri1 Purchased

Is it possible to let user disable/enable responsive css (@media)?

PixelGoose

Hello,

You can only disable the responsive feature globally.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 0-1 years
pare Purchased

Hi I’ve bought this style today and I like it very much.

One question: which parts within the CSS i have to change, that the sidebar will be a width of 300px instead of 252px? if i change it in the css files by the sidebar infos, the sidebar not change his width?

Thanks for your help.

Default-user
pare Purchased

hi, i resolved the problem by myself, so you do not have any task by this question, i’ve not changed the sizes by the responsive grid css.

thanks and regards, pare

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 0-1 years
pare Purchased

Hi,

I’ve one mor issue, there is no UTF-8 compatibility within the prefooter-blocks.html. If i post for german language ü/ö/ä and so on (in the right container), i’ve receive only ”?”. other parts of the page are ok.

It would be nice, if you could help me with this issue.

Thanks and regards, Patrick

PixelGoose

Hello,

Please, contact us via our profile page. I’ll explain how to add extra letters support.

  • Bangladesh
  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 0-1 years

Thanks for nice theme, i want to buy this theme but i have questions

can i use adsense ads at sidebar ? Do you add any extra extension with this theme? Is it possible to remove the footer credit links

PixelGoose

Hello, Thank you for your interest to our theme.

can i use adsense ads at sidebar ?
Yes, you can add adsense to the sidebar. But you’ll just have to use one of the ad management mods.

Do you add any extra extension with this theme?
No, it doesn’t have any additional extensions.

Is it possible to remove the footer credit links
Yes, you can do it.

borhanice

Thanks , i am going to buy it :)

  • Bangladesh
  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 0-1 years

General Error Module not accessible

BACKTRACE

FILE: (not given by php) LINE: (not given by php) CALL: msg_handler()

FILE: [ROOT]/includes/functions_module.php LINE: 439 CALL: trigger_error()

FILE: [ROOT]/adm/index.php LINE: 74 CALL: p_master->load_active()

what can i do now :) . It was working fine but last 10 min its not working . this is only for admin panel but site/index.php is working fine. Please

PixelGoose

It seems one of your modules causes the problem. Did you install anything?

borhanice

Thanks for quick replay :) and no i didn’t add any module . I am just trying to define “permission” for user and administrator then suddenly it happened. My forum is a new forum so i have nothing to loss( except 2 hours work :) ) , i am going to reinstall the phpbb again,

PixelGoose

Yes, you’d better reinstall it. But feel free to contact us if you have any questions.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
Kalel79 Purchased

Hi

in private messages the online image is under the user’s avatar.

Is it possible to fix it (or to remove the online image only in this section)?

thanks

PixelGoose

Hello,

Yes, it’s possible to fix this. Please contact us via our profile page.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 0-1 years
pare Purchased

hi, my board is finished with your style. looks awesome! try a look: http://cruze-forum.de

one question, is it possible to change the redirect from the login_box? I’ve changed the UCP.PHP and all logins are working fine, only the login_box popup redirect to the index php, i like a redirect to blog.php.

thanks for your help.

PixelGoose

Hello,

Thank you for the purchase!

is it possible to change the redirect from the login_box? I’ve changed the UCP
The login box has the default redirect. Look here, it may be useful for you – http://www.ktuk.net/phpBB3/viewtopic.php?f=32&t=2414
Default-user
pare Purchased

thanks

  • Bangladesh
  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 0-1 years

Hello PixelGoose , sorry for disturbing you again. I have a issue

I am using this at http://ihaveatab.com/ where i want to make the sidebar 165-175 , How can i do this, I have try responsive.css but i think its tooooo difficult . is there any easy way to do it.

PixelGoose

Hello,

Do you want to decrease the sidebar width? You should find the following lines in the ‘common.css’ template -

#sidebar {
    float: left;
    width: 252px;
    margin-bottom: 12px;
}
#page-body-inner {
    float: left;
    width: 916px;
    margin-right: 12px;
}

Just change the ’#sidebar’ width and don’t forget to increase ’#page-body-inner’ width respectively.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years
cruxhs Purchased

Very nice theme! I think it’s the best phpBB theme on the market anywhere.

I have a question concerning the layout size that appears than a phone is viewing the forum. The logo can be no wider than about 230 pixels before it starts overlapping the button that shows the “FAQ” and “Member” links. For example this looks good on a mobile device, but way too small on a desktop: http://i.imgur.com/KIFD4JJ.png

This looks good on the desktop, but looks bad on a mobile device: http://i.imgur.com/yJyLWXl.png

However, on a screen that is any larger than a phone, for example an iPad or a full sized laptop / desktop monitor, that size logo is very small. Is it possible to make the logo area in such a way that causes the thumb button to work around the logo if the logo is large?

PixelGoose

Hello,

Please contact us via our profile page. We’ll help you to solve the issue.

by
by
by
by
by
by