276 comments found

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 2-3 years

Can someone explain what I am doing wrong with tables please?

I am using standard HTML format: (table) (tbody) (tr) (td) text (/td) (/tr) (/tbody) (/table)

The actual code uses < and > instead of ( and ).

But no matter what I do, the formatting doesn’t show up looking anything like the table featured in the sample site. None of the border lines, cell shading, etc. I’m surprised this doesn’t come at least with a line between cells (rows, columns). Can someone assist me please?

Thank you!

DigitalCavalry

Hello, do you use this class for the table?

<table class="dc-theme-table" />

I think this is the problem.

Default-user

Dear Digital Calvary, I have not seen that coding anywhere on the sample website. Is it listed somewhere else in the theme folder I received when I downloaded your product? If so, I will look there for more help with coding issues.

Default-user

It looks like that coding is only available on the HTML editor. Does the Modern Elegance theme allow for other HTML -related code like background colors and cell shading? I’ve tried (bgcolor=”“) and although it appears correctly in the Visual Editor, when the page is published, the color doesn’t appear at all. Is there another trick to this or documentation for this in the .pdf that I’ve overlooked somewhere? Thanks for your help!

DigitalCavalry

Hello,

Looks like we forgot to add the table code link on the Live Preview, I will add this later to the demo too. But, if you want this full content code with the table, please send us an email using contact form in our TF profile and will send it back.

As for the Visual Editor, the best way is to add HTML code in the HTML editor and I think you don’t use CSS for this, that’s why you had the problem with the background color – if I understood this correctly. If you want to modify the background for example, then you should use CSS code for this.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years

When will this theme have wordpress 3.4 compatability, or can we just not update from 3.3?

Thanks.

DigitalCavalry

Hello,

From what we tested Modern Elegance theme is compatible with WP 3 .4.1 and you can update your WordPress already. Just in case you can also make a copy of your database before the update, but I don’t see any problems and we also had no reports about any compatibility issues for this theme.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Europe
  • Has been a member for 2-3 years
tribun Purchased

This ist Support??? I’m waiting 3 Days of Anwser. And a Remail for a Samplefile is’nt coming, too.

DigitalCavalry

Hello, yes we were off on the weekend this time. Email sent, sorry for delay.

  • Bought between 100 and 499 items
  • Has been a member for 3-4 years
mrosech Purchased

hi there i have a problem with my menu and i hope for help asap.

my submenus don’t show anymore… www.karolastettler.ch there is no submenu to show on the following links Bilder and Workshops there is no link anchor and menu is configured in the theme options.

its work few weeks but now ….. no submenus…..

please help. thanks

DigitalCavalry

Hello, if it worked earlier and you didn’t made any changes in MElegance >Menu section, then the problem might be caused by some non theme plugin. If you use any, you can check this by deactivating the non MElegance plugins (besides NGG ), and you can also check your section MElegance > Menu if the submenus are defined and assigned to the top items. Let us know if you will still have problem with this part.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years
  • Italy

Hi there, I’m having trouble with my home page. I am trying to have an automatic flow of various pages and posts and ‘services’ and gallery items get published automatically onto my home page. As it is right now there is a static page with the exception of the 2 rows of posts that show underneath the slider.

Is there any way to set it up that way so I don’t have to manually change the home page every day?

Thank you, CD

DigitalCavalry

In Modern Elegance you can display recent posts on homepage and this section will be changing automatically after you will publish new posts. If you write about the recent posts section, then it looks like you need to change setup for this homepage section in MElegance > Home, so recent posts will be published.

I am not sure how your current setup and layout looks, but if you write about one of the recent posts sections maybe you have selected some single posts by ID numbers (option “Use manually selected blog posts”) and that’s why you have to change it manually each time. But, you don’t have to use this manual option.

Recent posts can be displayed for both sections “Homepage blog post thumbs” and “Homepage posts main stream”. You can select just a category for these sections (or leave it empty for all posts).

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years
  • Italy

Hi there,

I have a question about wanting to make a page a no-follow page. I want to insert the code: <META name=”robots” content=”noindex, nofollow”/> for some pages where I am selling an eproduct, but can’t seem to find the html code for a specific page. Where exactly on each page do I insert this snippet of code?

thanks much, CD

DigitalCavalry

Hello,

I think you need to insert the code into the header.php file. If you want this code to be added only on some selected pages, then you will have to add some PHP code for this and prepare some modification that will allow this.

  • Has been a member for 1-2 years

I’m about to purchase this theme as I would like to replace an existing website with it. I am not sure on how to proceed, my hosting company says I have to install wordpress software first on their server. But then what? and can I upload my content with being live after purchasing theme and then how do I upload it to my hosting server or redirect? I’m so confused on how to proceed.. perhaps someone can help me? Thank you:)

DigitalCavalry

Hello,

Thank you for your interest!

I am not sure, but based on your description it looks like your current site is not WordPress. All the content from your current site you will have to recreate in the WordPress installation with the WordPress and theme options.

As for the installation, yes, you must first install WordPress software. Then, after the purchase a WordPress theme, you can install the theme files inside the WordPress installation (it is described also in the installation instruction) and you activate the theme in WordPress software options. After this you can start to setup the theme and build your website with the WordPress theme – create menu, pages, posts etc.

In the PDF file included with the theme there is also a detailed installation instruction for the WordPress and theme, so you shouldn’t have any problem with this installation after looking into this instruction.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years
  • Italy

Hi there,

I’m sorry but your instructions are not helpful.

First, the code, <META name=”robots” content=”noindex, nofollow”/> needs to be inserted underneath the header but only on a few select pages. So I can’t have this code added to the main editor. Where do I find the editor PER page and manually select the pages where this code needs to go?

Your instructions about the home page are not helpful. I have selected the popular posts to be showing in the home page section. However, they are showing as thumbs underneath the slider. That’s not what I’m asking. I want to the actual home page content to be constantly changing as I am changing things on the back (adding posts, adding videos, adding q&a’s, etc.). But i don’t want to manually update the home page each time. As it is right now, the home page is featuring a course, but it’s a static page and I don’t want it to be static, it needs to be a moving page with content from behind.

Can you help?

  • Has been a member for 1-2 years

WordTube Plugin not working in this theme…asking Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years
  • Italy

Hi there,

I have a WordTube question too. I have added videos to WordTube but now I don’t know what to do with them, how to display them. What do I do once there are a few videos in WordTube? How can I show them?

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years
  • Italy

Yes, I get the same message as kanneboyina about having to get flash player for the wordtube media player.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years
  • Italy

I clicked on the link to get the flashplayer for wordtube and downloaded and installed the new Adobe flash player, but it’s still not showing. I cleared the cache and reloaded my page but it’s still asking me to get the flash player for word tube.

Help?

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years
  • Italy

I have run into a problem with the widgets for the right sidebar. I am trying to add widgets but for some reason the don’t show up. I added the wordtube widget, which gives me the error message that I need a flash player. Although I downloaded the new flashplayer, it still won’t show. I removed the widget and for some reason it still is stuck there in the right sidebar, even though it is no longer a widget in the actual sidebar. I have cleared my cache and refreshed the page, but the wordtube widget still shows on my site and none of the new widgets I’ve added after this are showing (such as the RSS , Categories, etc.).

Is that an error of some sorts?

DigitalCavalry

Hello, as for the player looks like you didn’t installed the player file for the wordTube plugin. Not sure if you still have this problem, but it is described with details in the PDF User Guide in this part:

2.1.11. How to install and make use of NextGEN Gallery and wordTube plugins

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years
  • Italy

sorry, more questions. I finally figured out how to replace the static home page that I had created and place the posts there. But what I can’t figure out is how to make only a certain part of the posts show instead of the entire post, some of my posts are long and they make the home page humangous. Is there a way to say ‘read more…’ and cut the posts off at a certain point only the beginning of each post shows up?

DigitalCavalry

Yes, for this you can use more tag (more button) to cut the excerpt in the editor.

The other way is to use the Excerpt field located below the post options – it is displayed at the bottom, when you edit a post, but make sure option “Excerpt” is selected in Screen Options section. In the Excerpt field you can insert some part of text that will be used for excerpt displayed on homepage and main blog/portfolio page etc. The “Screen Options” button you will find right at the top when you edit your post.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years
  • Italy

Hi there, I did follow the manual and installed the plug in for the video, but it is not working. I keep getting the same message.

What’s worse is that the sidebar is not showing at least 3-4 widgets that I put there (and it will not removed the wordtube widget, even though I unselected it).

The ‘more tag’ is placed there but it is not showing. It still shows the entire post.

Help?

DigitalCavalry

Hello,

If you installed the wordTube plugin and than the player file, like it is described in the User Guide, than it should work fine. Looks like you missed some step in the setup, or maybe there is some bug on your installation (and you can try to delete and install the plugin again, or try this on a completely new fresh WP installation just to make a test). Hard to say what might be wrong, but it was used by clients and by Us with no problems.

As for the more tag, you must insert it in place where you want to cut the excerpt content. Here is some more information about this WP feature: http://en.support.wordpress.com/splitting-content/more-tag/. This should help if you still have the problem. You can also use Excerpt field like I described it in one of the previous answers.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years

just bought but it wont install. It says there is no style.css sheet. Help?

DigitalCavalry

Hello,

Thank you for your purchase! You must first unpack the ZIP file and then install (upload) only “ModernElegance” folder (that is located inside in the “theme” folder) into wp-content/themes/ on your server. After this you can activate the theme in Appearance > Themes section. The installation is also described in PDF User Guide file available inside the ZIP file. This should help if you still need this, sorry for delayed answer.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years
  • Italy

Hi there again, I have installed several plugins and some are working but some are not appearing where they say they should appear under the post or page. For example I have a youtube comment plugin, a facebook comment plugin, a post comment plugin. None of them show up. (Yes, they have been test on my WP version and they installed and are configured fine).

Help?

DigitalCavalry

Hello,

We are not using these plugins, so it is hard to say why it might not work and what is needed for them to install correctly, but maybe these plugins needs some adjustments to make them work with Modern Elegance theme.

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 2-3 years

This theme makes me want to bang my head against the wall. It is so not user friendly. Once you spend a full day learning everything, headache after headache, yes it has a lot of functionality. But some of the processes you have to go through, for example just to get the background image to work or get content on your homepage, are asinine. I buy a theme here at least once a week and this theme is the biggest pain in the butt I have come across.

DigitalCavalry

Hello,

Actually I think the background image is easy to setup, you just go to section MElegance > General > Theme global core settings. Then upload a background image for “Theme background image settings:” option and that all. Below you can decide to display the image with “Use background image” or set if needed options like: repeat, attachment, position etc. Plus you have some additional options for forcing background on all pages (because each page can have individual background image). I think it’s not complicated, it just gives you all possibilities to set the background in any way you want.

I think it might look a bit hard to setup only at the start, because of all the options available. You can also make sure you checked the “2.1 How to start…” point section in User Guide PDF file – here you will find some useful information that might be useful especially if you start working with the theme.

Default-user

Yes, I figured it out by setting the page background in each page. I went through the instructions as you mentioned, but when I upload the background image and click save, it disappears.

I’m having the same issue with the menu. I’m under MElegance ->Menu, I’m adding the menus, but when I click save they disappear. Please help.

DigitalCavalry

I am not 100% sure, but I think it is a trivial issue. In Modern Elegance options, you must click on the Save button for the section in which you make changes (or click on Save for the item if it has individual Save option).

For example, if you are in the General > Theme Global core settings, and you are adding the background image and making some changes in this section, after this you must click on “Save” button that is located right below this section (in this case the button is located directly below “Enable code authorization for contact forms” checkbox). This should save all the changes in this section, and then you can go to another to make other setup changes.

In regards to MElegance > Menu section – if you are in the Menu section, if you edit the menu item you must first click on individual Save button for this item before editing the next item. For example, the Save option located at the top, right below the color options, will work only for color options – not for the changes made in items below.

I think this should help.

Default-user

Please see my screencast ->http://screencast.com/t/eOxd8D2nmz

DigitalCavalry

I also see now on the video that you didn’t selected use option for the menu item – it should be selected for page or manual link, and maybe this is the problem. If this won’t help, you can also check if it is not caused by some non MElegance plugin by deactivating the non theme plugins. And if this will still not help, you can also send us access to your WP admin (using contact form in our TF profile) and I will take a look on this.

Default-user

The problem is the W3 Total Cache plugin. This is a very common, widely used plugin. While it’s not necessary for my site to use it, a lot of folks rely on this plugin heavily. I would recommend that you make your theme compatible with it.

Thank you for your help.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
  • United Kingdom

Hi

Thanks for this elegant theme. I have a question about fonts. How difficult is to add additional Google fonts to the theme?

Thank you for your support. Andrew

DigitalCavalry

Hello, for this you just add new font line in cp_controlpanel.php file (located in cms/php/ folder). Open this file and search for “createGoogleFonts” to find the fonts list.

Default-user

Thank you, how do I change the size of the cufon fonts (headings)?

Regards andrew

Default-user

don’t worry, I got it.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
  • United Kingdom

Sorry another thing.

I have followed your instructions regarding setting the front page as a static “home” page using the homepage.php template, and the blog feed, named “blog”, using the blog template.

Now the problem lies on the blog stream. No posts appear when I access the “blog” page (http://mydomainname.org/blog). Individual posts are only displayed if I type their full address but the blog feed is just an empty page.

Can you help?

Thank you Andrew

DigitalCavalry

Looks like you didn’t setup properly the Blog page template options in Custom Page Settings section (available when you edit the page) – maybe you added here some posts category that doesn’t exist.

Default-user

Found the problem. In WP control panel Settings > Reading configuration indicate “use static page” and then ONLY select the front page from the dropdown menu but DON ’T select anything for the blog page.

by
by
by
by
by
by