132 comments found

The demo showed that you could have different things on different pages. For example, some video posts on one page, gallery on another. After purchasing it, all video and gallery etc are only available for posts, and all posts go on the same page. How do you have the variety as shown in the demo?

Default-user

So this page – http://themes.iki-bir.com/obscura-wp/type/video/ which looks like it has two posts. So if there isn’t a way to designate a set of posts to go to a particular page, then this probably won’t work for me

elemis

You can do anything you see in the demo with Obscura. This is http://themes.iki-bir.com/obscura-wp/type/video/ the page of “Video” category, which shows all the posts that are assigned in Video category. And it can be created from Appearance – Menus – Categories.

Default-user

Ah.. That worked. .Thank you

Is it possible to remove the right sidebar from posts?

elemis

Hi,

Unfortunately there is no option for posts without sidebar.

Apparently, there is a problem with showing photos or galleries on an i-Pad. Probably Safari. Could you check the stylesheet? I cannot. Also, when showing a gallery on a post. Sometimes it showes a white/grey border around the small thumbnails and sometimes it just doesn’t work/show. Please have a look; www.criens.nl

Thank you

Default-user

Have done that… still wont work… Either I am stupid and missing the point and since you designed it – I will have to be stupid, or you haven’t made it idiot proof enough and get frustrated clients. Which makes you blind for idiot thinking like me (what is logic for you as a builder/designer isn’t always logic to the user). And since I have been building websites since 1996, I must be really stupid. Sorry, I am getting really frustrated here. I hope you can understand that.

elemis

Please leave the posts you just created for gallery and video and give us permission to your Wordpress admin so we can take a closer look to those posts to see if there is anything missing. You can send the credentials to us via the contact form on our profile page.

elemis

You didn’t choose “gallery” or “video” as the post format in the post editor. We’ve just edited your last post http://www.criens.nl/index.php/2013/11/valdivia/ and saved it as “gallery” format.

Can I add sidebar with image slider at main page ?

elemis

Hi,

Unfortunately there is no sidebar option for main page.

What’s the font used for the “Obscura” Header and the intro text? Is the intro text font hard coded?

elemis

Hi,

The logo font is Bistro Script, and the intro font is Open Sans 300 Italic. Sorry not sure what you mean by “Is the intro text font hard coded?”

Default-user

Thank you, that’s all I needed to know. The font for the intro looks different when bigger and in italic…all is good ;) One other question though. Is there a way to make the paragraph font size a bit smaller for sections of a text? Usually I would use the tag but that doesn’t seem to work. I need to add copyright infos under my text and I would like to have them in a smaller size than the rest of the post text.

elemis

Hi,

You can change the text size from Theme Options panel under Typography tab (Body text font size). And add a special css in Custom CSS for your copyright text.

Hedjack Purchased

Hi there,

I bought the Obscura template a week ago, and having major issues trying to get any of the existing posts to appear on the homepage as summaries…I’m not in the least CSS or HTML savvy, so not entirely sure what I’m doing but really like this design!

Feel like at the moment it is fighting between trying to show content as per the previous template and Obscura…I have created a ‘child’ version of Obscura after reading that this sometimes allows for greater response, but didn’t seem to do much.

Can anyone help?

Thanks, Gemma

Default-user
Hedjack Purchased

Ok I shall thank you!

Default-user
Hedjack Purchased

That worked!!! Ah gosh thanks for that!

hi, how I can insert a youtube video that fills the size of the div containing it? (excuse my bad english)

Default-user

I’m using the chrome web browser in the browser PC can not see anything. FIREFOX appears in the video but does not fit the size of the div that contains it. http://www.corriente.cl/error2.jpg

elemis

Could you please try replacing the contents of existing style/js/jquery.fitvids.js file with the updated one here: https://raw.github.com/davatron5000/FitVids.js/master/jquery.fitvids.js and see if it fixes the issue with not fitting the div?

Default-user

excellent … thank you very much, problem solved! http://www.corriente.cl/videos/test/

Hi

I downloaded your free HTML Obscura template – really nice theme; wanted to see before buying the WP version.

But, in IE8 & 9 the images and while page fail to load – I discovered this today, in fact – and can see that the source for your WP version uses the same version of jQuery Masonry v2.1.05 as your free HTML version. Can you suggest steps to implement the imagesload solution – if indeed this is the solution, please?

I alo tested your free HTML version on a Window Phone (IE9), AND images wouldn’t load…. when we stop talking about IE I wonder?!

elemis

Hi,

Have you checked the Wordpress demo on IE9?

dylanthomas

I did, on Windows Phone also. Today I’ve been trying to update your site with most recent versions of Masonry and imagesLoad. I’ve got it to work, almost. Just FYI. Wonder if you have plans to upgrade to most recent said plugins. BTW – the images not loading problem is a fault of said plugins, seems to be a common fault. That’s all – thanks again.

elemis

Updating the scripts is not in our plans for the moment. When we checked with IE, the images loaded properly. We couldn’t reproduce the issue you mention.

Hello. I have purchased and installed Obscura and am in the process of customizing it for my new site.

1. How do I alter the “type and hit enter” default text that is in the default sidebar search box?

2. Being that this theme is intended for blog use, what do you suggest is the best way to add a “subscribe to blog” box to every page on the site, which is standard/expected for blogs? It’d be ideal to be able to add a small widget bar to the header, perhaps under the menu and to the right of the social media icons. Though I imagine you are going to tell me that can’t be done.

So I am assuming that you are going to tell me that I’ll need to have a subscribe box in a sidebar or in a footer, but I do not see a “subscribe” widget in the widget list. Am I missing something? Or is there a compatible plug in you can recommend?

Here is what I am looking for ideally, just something simple. “Subscribe” title and a box under it that reads “enter email address here” then a little “subscribe” button next to it to click once the email is entered. Once clicked, a one line response replaces the box and says “a confirmation email is on it’s way to you.” Then it will automatically send an email to the subscriber that contains a link for them to click on to confirm the subscription. Any suggestions on how I can make that happen?

Please advise. Thanks very much in advance. ~ RBS

Default-user

PS – I no longer need an answer to #1. Just #2. Thank you!

elemis

Hi,

The theme doesn’t have a subscription feature and unfortunately we don’t have plugins to recommend but you should be able to find good ones in the Wordpress plugins repository

Default-user

Yes, ok. Thank you for your response. FYI for future users who may have this same inquiry: I installed Jetpack plug-in and am really liking all of it’s features. The handling of subscriptions is just one of many things it can automate for you.

Is the theme broken [css] with latest WordPress 3.9? www.criens.nl

elemis

We’ve just updated the theme to fix the issue. You can download the latest version from the Downloads page on themeforest.

Default-user

I don’t know but it stil doesn’t work. The Blog will not appear and in the separate blogs the images in top are gone…

elemis

You seem to have the version 1.0.8. And the latest update is 1.1.1. Could you please make sure you have the latest one?

First I donwloaded the theme from the themeforest site… Done that again and now it does say 1.1.1 although I didn’t check that the last time… Still the blog isn’t showing and photos aren’t shown in the news page. Can you please tell me which php pages I have to upload. I am in South America with very bad internet connection and FTP-ing only the pages changed would help me tremendously..

Default-user

one hour later: it seems you have it fixed… May I know what the problem was? I still see version 1.1.1.

elemis

We haven’t done any changes since 1.1.1. It could be a cache issue you were having. Now the cache is cleared everything works properly.

Default-user

OK, thanks

Hedjack Purchased

Hi there,

Just wondering if someone could help me; I recently updated all plugins for my wordpress account, and it has affected the display and arrangement of posts on my page: http://www.crossfireproductions.tv/hedjack/

I can’t seem to work out which plugin (if it is indeed a plugin) that is causing this issue.

Can someone help?

Many thanks.

Default-user
Hedjack Purchased

Do you have a link to the downloads page at all? Just so I know I’m updating my site with the right file.

Many thanks.

elemis

Here’s the download page link: http://themeforest.net/downloads

Default-user
Hedjack Purchased

Great thanks, I managed to find that yesterday, and our site is back up and running. Many thanks.

by
by
by
by
by
by