237 comments found

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 0-1 years

Hi! I have read through the documentation and the comments here but I cannot find out how to link a text within a content area/pane to an pdf? I have uploaded my pdf to the media gallery but cannot get it to work. Please advice how and which possibilites I have to link? Downloadbuttons, textlinks etc?

Thanks a lot!

pehaa

Hi,

Use the shortcodes and paste the pdf url as the url parameter, sth like that :
[faktory-button url="http://localhost/wp-faktory/wp-content/uploads/2013/06/2361-LettreInfos-AE_Octobre2013.pdf" is_inner_link="false" open_pane_after_scroll="false" label="Click here"]
You can also just use media. Just tested – both solution work well.

Best, PeHaa THEMES

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 3-4 years

First of all, I love the theme! It was exactly what I was looking for. I am currently setting up my filtered portfolio and I wanted to showcase video projects i’ve done. Is there a way to embed a youtube video into the showcase pane?

Thank you.

pehaa

Hi,

Thank you very much. For the content that loads with ajax the automatic WP embeding does not work (we’ll try to fix it in the next update). You’d have to add the video this way, e.g.
<iframe src="http://player.vimeo.com/video/65262978" height="281" width="500" allowfullscreen></iframe>

Best, PeHaa THEMES

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 0-1 years

Hi there,

My designer is trying to create a child theme but has found there is something in the way the Panes theme is coded that isn’t not allowing us to import the styles. Without the child theme we can’t make changes to the core files that won’t get overwritten with a theme update.

Any advice or workarounds?

Many thanks!

Alison

pehaa

Hi Alison,

There is something to be fixed, will add it in the update and you can modify your parent theme right now: Open library/faktory.php In lines: 127, 133 and 135 change FAKTORY_ST_URI to FAKTORY_URL, see http://cl.ly/image/0v303j0W2d42

Next, note that your child theme have to reproduce the parent file structure: http://cl.ly/image/2E0F081Y080m and in the main style.css file you’ll have: http://cl.ly/image/0L3G0M2O1a1p

Best,

PeHaa THEMES

Default-user

That’s great, PeHaa. Can you confirm that changes made to the parent theme will hold tight for future theme updates?

Default-user

Hi there,

My designer has this question:

Wordpress does not recognize child themes unless the stylesheet is in the root of the directory, and the theme author is requiring us to keep the same file structure as the parent theme (stylesheet is not in the root) in order for the stylesheet import to work. How should we proceed?

pehaa
There is a stylesheet in the root, it contains
/*
Theme Name: Panes - Wordpress on One Page Child 
Template: panes
*/
And there is another style.css in library/css and the import + your custom styles should be added there.
Default-user

Hi, PeHaa, sorry to say we’re still having some issues with this. My designer is using the same format she uses for every other child theme, adding your fixes, and following your file structure (we think!).

This is what we have in the CSS folder’s style sheet—hopefully you can spot where we’re making an error:

/* Theme Name: Panes Child Theme URI: http://www.contentkitchen.com/panes-child Description: Panes Child Theme Author: Stephanie Goldfinger Author URI: http://www.kshamadesign.com Template: panes Version: 1.0.0 Text Domain: panes /

@import url(”../../../wp-faktory/library/css/style.css”);

/ =Theme customization starts here -----------—- /

And this is what we have in the ROOT style sheet

/ Theme Name: Panes Child Template: panes */

Any guidance is much appreciated!

pehaa

Hi,

make sure that the “panes” in the ROOT stylesheet corresponds to the parent theme folder name. If it’s “panes” the import should be @import url(”../../../panes/library/css/style.css”);

Default-user

Hi there,

Success! Except it is not allowing us to override certain fonts. While it will allow us to change body font, it will not allow us to override Header fonts.

Advice?

Thanks again for all your help!

a2

pehaa

Hi,

How do you load the new fonts? Are they also google fonts. I can’t see what goes wrong directly so it’s hard to say. Maybe you could switch on the theme for a moment so that I could check.

PeHaa THEMES

Default-user

Hi, PeHaa, I’ve switched on the theme so you can have a look. In the meantime, I’m checking with my designer re: whether she’s using Google fonts. Thanks again!

Default-user

Hi there, We tested both @fontface fonts and Google fonts, and both are loading properly as a body font but not in any other location. For example, right now, OpenSans (a Google font) is loading as the body font but not in any of the header fonts.

The theme is switched on so you can have a look.

Thank you!

pehaa

Hi Alison :)

Sorry I was not available earlier. I can’t see any changes to your child theme stylesheet. I played with the web inspector and added Google Fonts headings ia your child-theme stylesheet ) It worked, see the screenshot http://cl.ly/image/2w3U1r0g0p2k

Best, PeHaa THEMES

Default-user

Thanks, PeHaa, we’ll see if we can get this rollin’ now. :)

Default-user

Hey there, we copied your code exactly from the sample in your screenshot & it’s still did not changing the main navigation fonts like it shows in your screenshot. Any thoughts?

pehaa

Hey,

There is one comma too much in your code (before .menu-item). Also there might a few more places where BenchNine should be overridden, just scan style_dev.css to find them all.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years

Hi, I have several panes which are loaded on page load, making the initial website load very slow. Is there an option or is it possible to add some kind of javascript plugin so that the images are “lazy” loaded, only when they are really displayed?

Thanks!

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years

Hi, thanks for a good theme. Actually, I have a little problem with portfolio on my web-page. I need two different portfolios on my site. But when I am creating a second pane and choosing “portfolio”, a new one is just a copy of previous. Could You help me please in solving this problem.

pehaa

Hi,

Thank you very much for purchasing Panes.

The showcase is generated automatically from all “Items” so, unfortunately, there is only one portfolio possible. We’ll consider adding multiple portfolio in the theme update.

Best, PeHaa THEMES

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 0-1 years

I do have a problem when I embed a video in my post. Thanks to the fitvid-function, every video will be 100% of my pane. But I want to give some videos a custom width, which is smaller than these 100%, with text floating around it. How can i disable the fitvid-function?

pehaa

Hi,

Maybe instead wrap your videos with divs of a given width, sth like that
<div style="float:left; width:250px; margin-right:24px">
http://vimeo.com/65262978
</div>

Best, PeHaa THEMES

  • Bought between 100 and 499 items
  • Has been a member for 2-3 years

I need help editing this. Doesn’t look the same as other WP templates. Please help! As of right now, I can only edit the first pane and don’t have any options to change anything else. I appreciate all the help you can give me. Thanks

pehaa

Hi,

Thank you for purchsing Panes. Did you read through the included documentation and/or downladed the example date ?

Best,

PeHaa THEMES

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 0-1 years

How can I add HTML-code inside the shortcode-toggle-function instead of just plain text?

pehaa

Hi,

You can add some html if you use the Text editor, just put it between
[toggle title="your title"][/toggle]
Thanks,

Best,

PeHaa THEMES

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 3-4 years
  • Thailand
0zz1 Purchased

Hi, I have a problem with a.more-toggle (+ icon on the right side). Everytime I click on “x icon” to close the content panel. It returns to previous pane all the time.

For example, let’s say I have 3 main menus on the right which are home, services, teams. If the current pane is “services”, I click on ”+ icon” to see the content on the right side then click on “x icon” to close the content panel. It returns to “home” pane header. It should return to “services” pane header.

Could you point me where should I look at the problem?

pehaa

Hi,

Thank you for purchasing Panes.

Could you send us a link to your site so that we could see what goes wrong ?

Thanks,

PeHaa THEMES

Default-user
0zz1 Purchased

Hi,

I found out only Chrome has this problem. if you can not find the problem, maybe you just point me where should I start to look at.

http://mandarinjourneys.com.s115991.gridserver.com/

Thanks

pehaa

Hi,

I works as it should for me, also in Chrome, both on mac and PC, what exactly is your OS and browser version?

Thanks,

PeHaa THEMES

Default-user
0zz1 Purchased

Hi,

Thank you so much for checking. I use Windows 7 ultimate and Chrome 32.0.1700.107 m version. And I created the Network site for my site.

I tested on other computers in Chrome and it is working well. No idea why only my Chrome has the problem.

I will re-install and re-set up my site again. It should be fine.

Thank you

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years

Hi,

I am having two problems with the theme.

The logo looks crushed / pixelated even though the width is 288px as required. Also initially on the home page the logo was bigger than the side bar but subsequently became the same size. I am unable to see the icons! – This problem occurs especially when not logged in.

Site: www.cerebratum.com

Default-user

The contact form too has a problem. After filling in the details and pressing submit, the screen does not refresh to give you an acknowledgement (though the form has been submitted and a mail is received).

Default-user

I was able to solve the logo problem but not the icons or the contact form.

Default-user

Icons are not appearing in firefox and IE 9 & 10.

pehaa

Hi,

Thank you very much for purchasing Panes.

Cross domain font requests fail in Firefox and newer versions of Internet Explorer. Therefore, if served from a different domain, your web fonts need to have the appropriate “Access-Control-Allow-Origin” response header. You’ll need to add this to your .htaccess file:
# For Apache
<FilesMatch ".(eot|ttf|otf|woff)">
  Header set Access-Control-Allow-Origin "*" 
</FilesMatch>

# For nginx
location ~* \.(eot|ttf|woff)$ {
  add_header Access-Control-Allow-Origin *;
}

I also checked the email – you might have received a test message – no server response in generated – please try to check with your hosting provider what happens.

Best regards, PeHaa THEMES

Default-user

Thank you for the prompt reply. The icons problem has been solved. I got your webform in my mail box. The problem is not receiving the mail but that nothing happens on the webpage after pressing submit. So the browser might be thinking that the form is not getting submitted. Is this an error with the hosting provider?

Default-user

I am sorry the icons problem is solved only in firefox. In IE 10 the problem continues.

pehaa

The contact form is not a browser problem, I checked the server response – it’s false (or none). Something goes wrong on the server side. I’ll try to check further for the fonts in IE10.

Default-user

Hi, Were you able to check what can be done for the IE10 problem? Also I have tried to check with the hosting (godaddy) on the server response problem. They are saying that nothing seems to be the matter. Can you tell what you did to find out the issue with server response?

pehaa

Hi,

I tested your site in IE10 ( Windows 7 & 8), also in IE11 and your icons display correctly. As for the contact form I checked it with chrome dev tool, http://cl.ly/image/1N1v3E200838 http://cl.ly/image/1H3M1g0r2013 http://cl.ly/image/451P281P1w1W
Default-user

This is regarding the contact form issue. I was on phone with godaddy, the hosting provider for more than 10 hours totally! They are insisting it is a theme problem. Can you please help me out here? It is urgent!

Default-user

For your reference, I have installed contact form 7 plugin and built a page with the form for test. The page is: http://www.lakshyastrategic.com/others/cerebratum/mailtest/

If you see the form gets submitted and there is a message that is generated. Hence it is almost certain, the error is there in the theme.

Default-user

Hello, any reply and help will be really appreciated.

pehaa

Hi,

We’ve just test your plugin contact form – it seems to work properly. We’ll investigate what can cause this problem – we haven’t encounter this kind of issue with none of other buyers.

I suggest you use the plugin right now, we’ll try to fix it in the next update if we find the reason for this problem.

Best regards, PeHaa THEMES

Default-user

Hi, but do I use that without affecting the contact pane template. I need the map and the address but not the contact form generated by the theme. In its place I want the contact form 7 details to come in. How do I do that?

pehaa

Hi,

you can integrate the contact form 7 into your contact pane. Paste the contact form shortcode into the main content editor. In Theme Options > Contact check “Hide Contact Form” to dispable the built-in contact form.

Default-user

Thanks. I hope the contact form issue gets sorted out quickly.

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 1-2 years

Hi, this may have been answered, if so I apologise for asking again,

But is there a way of having just the side panel on the Recent Posts pane open on when you browse to that pane, whereas all the other panes remain closed?

thanks for your help

Aaron

pehaa

Hi Aaron,

There is an ‘Open automatically” metabox (the last one in the metabox area) for each Pane, so just check it for your Recent Posts pane and it will open automatically when you navigate to this pane.

Best,

PeHaa THEMES

liquidshrapnel

Hi, I’m obviously being quite thick here! :-)

if I go onto the relevant pane, the metaboxes beneath the normal wordpress content window show: pane template option, heading etc and icon choice…but that’s where it ends, there’s no option for “Open automatically”

Am I missing something staring me in the face?, so sorry if I’m being dim!

Aaron

pehaa

Maybe you don’t have the latest theme update ? The current version is 1.2.2

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 3-4 years
  • Thailand
0zz1 Purchased

Hi,

I have one question. What is the best to customize your theme? Right now, I just edit your templates without child theme.

Thanks

pehaa

Hi,

Thank you very much for purchasing Panes.

Definitely child theme, but…. there is something to be fixed, will add it in the update and you can modify your parent theme right now: Open library/faktory.php In lines: 127, 133 and 135 change FAKTORY_ST_URI to FAKTORY_URL, see http://cl.ly/image/0v303j0W2d42

Next, note that your child theme have to reproduce the parent file structure: http://cl.ly/image/2E0F081Y080m and in the main style.css file you’ll have: http://cl.ly/image/0L3G0M2O1a1p

Best,

PeHaa THEMES

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 3-4 years
  • Thailand
0zz1 Purchased

Hello,

I have a question regarding to the pane type. Is it possible to add one more pane type such as gallery pane? Right now, there are 4 pane types which are Standard, Recent post, Showcase, Contact.

Many thanks

pehaa

Hello,

It’s a good point, thank you – but I don’t think adding a new pane type is necessary – you can use a standard pane and insert a gallery. We’d rather change the defalt gallery display to some more appealing one.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 0-1 years

Pehaa, I am trying to set up the child theme. I have read through your comments and the entire thread that AlisonAshton submitted. I still cannot get the child theme to work for my website, http://runningclub.wpengine.com

Any ideas?

Default-user

Also, after doing the changes you put forth on the AlisonAshton thread (changing the FAKTORY_URL in the php and adding the child theme structure to be similar to the parent theme structure).... and now I am finding that my Panes aren’t working. Only the First and Second pane works. When I click on the others, like “Sponsors” and “Contact”, nothing happens. This was not like this yesterday. Please look at it at http://runningclub.wpengine.com

Should I reinstall the original theme that I downloaded?

Also, when do you expect to be releasing an update on this theme? Thanks.

Default-user

Update, after reinstalling the original theme, my site works again. I still have not been able to get the child theme to work, though.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
jha9q8 Purchased

Saw this comment with no resolution, have the same question (this is my last issue with the theme and will rate 5stars once this is solved!):

The auto-scroll effect with the panes when you click on a link in the main left navigation. It scrolls through all of the panes in-between until you reach the pane you clicked on in the nav. The site I am working on has 7 links, and when you are on the homepage, and click on the bottom link Contact Us, it scrolls through every single page and takes about 6 seconds until you reach the correct pane. Maybe there’s a way to speed up the effect so it doesn’t delay as long between the home page and bottom link? I would prefer to just disable the auto-scroll effect and have it directly open the pane when clicked on. Is there a way to do this? Sorry I’m not too familiar with javascript.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 0-1 years

Hello. I notice that on a mobile device, the home screen that I land on is just a blank grey screen with the navigation. Is it possible for me to load an image in there? Or a “Welcome” or something? I just feel like people are going to land on my page via mobile and thing it’s broken, and I’d like to have my homepage message be the first thing that they see.

Love the theme, thanks in advance for your help. website is: http://runningclub.wpengine.com
pehaa

Hello,

Thank you very much for purchasing Panes.

Your site is not running properly on mobile. Your first pane has a “showcase-pane” type, but there are no items and no showcase is displayed. It triggers a javascript error on mobile. Just change your pane type to “standard” and all should work correctly.

Best, PeHaa THEMES

Default-user

Thank you, PeHaa!

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 1-2 years

Hi Pehaa,

Can i insert a vidéo (vimeo) inside o your photo slider ? (the shortcode slider) or must the video be outside of it ?

thanks Robin.

pehaa

Hi Robin,

No, unfortunately, there is no possibility to insert videos into the slider.

Best,

PeHaa THEMES

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 0-1 years

Hi. Is there a social sharing plugin that you would recommend for use with Panes theme? My client is wanting to be able to share specific blog posts easily with her followers. Because of how Panes is set up, it doesn’t automatically go to a URL that the end user can just copy and paste into Facebook etc. Does this make sense?

Let me know if you have suggestions of well integrated plugins. Thanks.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 0-1 years

Hi, PeHaa, You were so nice about answering questions regarding the theme, which I love. Thought you might like to see how we used it: http://contentkitchen.com/. Many thanks!

pehaa

Hello Alison,

Thnak you! It looks great. And I love your social icons!!

Default-user

Hi, pehaa,

Thanks so much. However, I’ve just noticed that the social sharing icons in the contact pane no longer link to the correct destinations (they did initially). (The social sharing icons in the left-hand nav appear to be fine.) I’ve double-checked the urls for them in the Theme Options, and they’re correct.

The site was recently automatically updated to WordPress 3.8.3—could that be the cause?

Any other advice to ensure the social sharing icons in the contact pane link to the right destinations?

Many thanks for your help with this!

pehaa

Hi Alison,

It’s not the update, it’s the “pin it” plugin that automatically creates a sort of an overlay on all images in, I guess, content part of the site. The same happens in your portfolio, you can just pin the thumbs but you can’t load the content by clicking on them.

To disable the “Pin it” on your social media icons and portfolio thumbs add in your Theme Options Panel > Style > Custom style:
.socialcontainer2 .pinit-overlay, .showcase .attachment-faktory-thumb-item+.pinit-overlay {display:none!important}
and the links should work properly.

Best, PeHaa THEMES

Default-user

Ah, thank you—fixed!

  • Bought between 100 and 499 items
  • Germany
  • Has been a member for 3-4 years

Hi. Pane is sweet. Thank you for developing it.

I have two questions… how are posts working on pane? Will they be paginated somehere? And how? Can I have a demo of it?

and for the shortcodes.. I think a tab shortcode is urgently missing here

Default-user

EDIT: this is the first theme I ever bought, that does not support special charakters like ä ö ü ß. Unusable for Germans.

pehaa

Hello,

Thank you for purchasing Panes.

The lack of support for special characters is a theme choice of fonts problem. In the next big update we’ll add a possibility to replace the fonts with other google fonts via the Options Panel. As for tabs – we’ll consider adding a tab shortcode. Panel is not a typical blogging theme and the posts display is limited – you always have the last post and can navigate next, prev.

Best,

PeHaa THEMES

by
by
by
by
by
by