504 comments found

Installing Theme from uploaded file: themeforest-3272300-photopro-photography-wordpress-theme.zip Akismet is almost ready. You must enter your Akismet API key for it to work.

Unpacking the package…

Installing the theme…

The package could not be installed. The theme is missing the style.css stylesheet.

Theme install failed.

This is the message that is coming up.

I really love this theme by the way, and can’t wait to get it up and running.

WPExplorer

You need to first unzip the purchased file. Then upload just the theme which is located inside the “Upload’ folder.

Thanks for the purchase!

Default-user

Awesome! Thanks a lot!

Found a bug in the gallery “plain” style where the category tags are not separated by anything, space, comma, etc. Should have some sort of separator.

WPExplorer

Thank you for letting me know. I am submitting the update now.

If you want to fix on your own, open includes/gallery-plain.php and change lines 20-22 from this:

<?php $wpex_single_gallery_terms = get_the_term_list( get_the_ID(), 'gallery_cats' ); ?> <li class="category"><?php echo $wpex_single_gallery_terms; ?></li>

to this:

<?php echo get_the_term_list( get_the_ID(), 'gallery_cats', '<li class="category">', ' - ', '</li>' ); ?>

You can change the hyphen to any separator you want ;)

First of all – great theme!

I’ve been looking for a modern, super clean, image focused, user friendly, mobile friendly photography site – have now found it.

Have created a site – http://naturalpixels.co.uk/ – and all works well on desktop and iPad.

However, on an iPhone clicking on an image opens a lightbox version that is smaller than the image shown on the site.

Is there anyway lightbox effect can be disabled for iPhone only or can the image be made to go full screen?

Many thanks

Paul

WPExplorer

Maybe clear your phone cache.

Default-user

Sorry – that doesn’t work.

Have changed scripts.php and cleared the iPhone cache but fancybox still opens on the phone.

Maybe I’ll wait for a future PhotoPro update and see if there is an option in there?

Thanks

WPExplorer

You don’t like the default view.js lightbox? It’s a little more mobile friendly.

Today I bought PhotoPro. I thought I got everything up and running. Galleries work. Pages work. Homepage works. But: There’s a scrolling problem.

I can create a blog page. That works fine. But when scrolling down, I only see the first blog and a part of the second.

Same happens when I open a blog post. I only see the top part of the blog. No scrolling to the bottom part where I can add a comment.

Third place where I find this issue is when creating a gallery as masonry. I only see the images in the window. There’s no scrolling option.

So, something’s wrong if it comes to scrolling. It looks like the theme doesn’t reserve enough scrolling space.

I’m using Wordpress 3.5.1 (Dutch) on a local (XAMPP) installation. Tested this with Internet Explorer, Firefox and Google Chrome. Same thing happens on all browsers.

I tried to disable all other plugins. Doesn’t change a thing.

What can I do to get this theme up and running? Please inform me if you need more information.

Best regards, Dennis

Default-user

Your guess was totally right. It’s in the latest (and recently installed) version of the jQuery plugin. More people complain about it. I’ve tried some other plugins and they work fine. (sorry, I have Firebug installed, but haven’t used it yet for this issue)

Thanks for your time AND your effort. I really like this theme. I’m going to integrate it on my website in about 3 weeks.

WPExplorer

Hope you can get everything working well!

Best of luck, AJ

Default-user

TY :-)

Hey there, congrats for the theme, its really awesome!

im having just a little problem, how did i show all the galleries at the left menu?

Ty

WPExplorer

You can add your galleries to the menu via the built-in menu dashboard at Appearance->menu.

If you don’t see the galleries on the left hand, click on the “screen options” tab on the top right of the screen to enable them.

Glad you like the theme!

hello, I would buy the theme and I’d like to know if the gallery you can enter text / descriptions. I would also like to know if you can enter the various social networks in the galleries and in the home. thank you very much and congratulations for the theme, it is beautiful!

WPExplorer
  • The galleries have an “about” tag you can see in the demo which shows the post content. Unless you use the “plain” gallery style which looks more like a post.
  • Not sure what you mean by social networks…the sidebar is widgetized though so maybe that helps?

Hello again. I’m very new to this so this question might sound really stupid but I haven´t been able to figure out how I can take a created gallery and add it to a previously created page. Any suggestions?

Default-user

Sorry… I didn’t explain it correctly. Say I’ve created a page called “X”. I’ve published this page but there is no content within it. I’ve also created a new gallery in the Gallery section. These exist independent of one another. How do I take that already created Gallery and instert it into a page?

Default-user

I know its probably the most basic stuff… I apologize for my sad skill level.

WPExplorer

Oh you mean switch post types? You can use a plugin like this:

http://wordpress.org/extend/plugins/post-type-switcher/

Also, is there any way to make the scrolling arrow disappear?

Default-user

Where do I need to write this bit of code?

Thanks!

Default-user

I just want to hide it in the home page…. don’t know if that’s possible.

WPExplorer

The homepage has a body class of “home” so it would become:

body.home .scrollingHotSpotLeft,
body.home .scrollingHotSpotRight { display: none !important; }

Hey – I love this theme – great work. However, I have noticed that it does not work correctly with Windows Phone 8 or Windows RT (IE10). I use these devices regularly – is it fairly easy or do you plan to update the code to support these devices?

WPExplorer

Good stuff. It sounds like the WordPress mobile check is much more up to date.

I’ll submit the update tonight when I get back from the gym. So you should see the changelog on the theme page tomorrow.

I need to go out and get my own device, it’s the only real way to truly test it. Its too difficult to fix issues with someone else telling you whats going on . Just another excuse to get myself another “toy” that I can write off on my taxes 8-)

Default-user

Haha – I agree. I would definitely recommend a Surface RT and/or a Lumia 920 – they are definitely fun toys but also definitely in the minority. Great to see you supporting us minority gadget lovers. I will grab the updated theme tomorrow and start updating my website. Thanks for all your help – will definitely be recommending your themes to my friends and colleagues.

WPExplorer

Thanks for the recommendations, I’ll have a look.

horiastan Purchased

Hello, thanks for the theme. I’ve installed Wp 3.5.1 and i connot upload a logo image. Whem i press upload the upload window does not appear. Thanks

WPExplorer

Strange. The theme is fully functional with 3.5.1 – if there is an issue with the upload window try de-activating your plugins to make sure none of them are causing issues with your site.

Also you should try clearing your cache to be safe.

Default-user
horiastan Purchased

I disabled all the plugin and tried to upload the logo from another computer but it still doesn’t work. I will try again this evening and i will let you know. Thanks.

WPExplorer

Strange. If it still doesn’t work please open a ticket as mentioned in the docs.

horiastan Purchased

I have another problem with the WP 3.5.1. When i make a gallery and go to the site to preview it it does not work. I thought this would be very simple. The site is horiastan.ro Thanks

WPExplorer

It doesn’t seem you have setup your site as described in the theme documentation or videos.

Here is the online version of the docs, but they are also included with the purchase so you should have them locally as well – http://www.wpexplorer.me/premium/theme-docs/photopro/#home

Here are the video guides (also on the theme page) -

http://www.screenr.com/Ypj8
http://www.screenr.com/Rpj8

That should help you get started, like you said it should be very simple to use the theme. Thank you for the purchase!
Default-user
horiastan Purchased

I will follow the instructions this evening. Thanks a lot.

robot83 Purchased

Hello

I’ve just purchased the theme, i’m upgrading from the KIN theme which had an awful scroller so Im pleased the demo of this one worked much better. I have created two temp galleries just to test it and although the featured image of each shows on the homepage, when clicked the gallery is blank.

Do you have any suggestions on what may be preventing this?

Cheers

WPExplorer

You should be able to re-order the images via the media pop-up by dragging and dropping them. This is a core WordPress function, if that isn’t working then you might have issues with your WP install/setup or maybe you simply need to clear your site’s cache to see the effect?

Since you say you deleted images and they still show up, makes me think maybe there is a caching issue here…?

Default-user
robot83 Purchased

thanks for replying so quickly. It wasnt caching issue, i actually deleted the images directly from my hosting cpanel, only then did they disappeared from the homepage. Strangely now in the media pop-up there are blank thumbnails where the images used to be.

WPExplorer

Seems like there are some issues with your WordPress installation or your server…As these are all core functions non-theme related. Can’t provide assistance there unfortunately ;(

mtnddk Purchased

Hi, just a quick question: I’d like to remove “gallery” from the gallery permalinks. Instead of them being created with the url domain.com/gallery/photos1 i would like to have them just domain.com/photos1 – is there a way to do this?

WPExplorer

It’s impossible to strip the slug from a custom post type in WordPress. Without maybe some crazy server side configurations – you can google search it if you want, but I wouldn’t advise.

You can only change the name – see functions/post_types.php line 35 – re-save your permalinks after changing it.

beburcio Purchased

Hello,

Great theme. It´s all I was looking for my website. Just an issue. When I try to display a gallery, the images are shown in reverse order and even unordered. You can see it here:

http://lopecampos.com/gallery/no-son-solo-cucharas/

29-28-27-26-25-19-20-21-22-23-24-18-17-16…

I´ve edited the page in the wordpress html editor and there they are ordered.

Have you an idea of what could cause this?

Thank you.

WPExplorer

Please open a ticket for support at wpthemehelp.com. This way I can assist people in the order in which questions are received so its fair. This also leaves Themeforest open for pre-sale questions and finally when tickets are resolved they can be added to a knowledgebase to help everyone.

In this case, please provide us with a temp login user/pass because there is no way to tell what might be going on just with the info provided – tickets are private.

Thank you!

Default-user
beburcio Purchased

Fixed. Thank you.

WPExplorer

sure thing ;)

Hello WPE, Great theme. Got a question before purchase, How could I take off the ‘About’ and ‘Gallery’ vignettes from the middle bottom page? Many thanks

Default-user

ok. I’m trying to get my website exactly as the one you do but following the instructions I can’t get it. Also I can’t find the option to insert the FlexSlider to view the images. Is there any tutorial apart from the videos you provide??

WPExplorer

You don’t insert the flexslider, It’s built in. You just select it from the gallery style:

http://www.screenr.com/Rpj8

Written documentation is included in the purchased zip in the “Documentation” folder. As well as sample data in the “Sample Data” folder.

Also the knowledgebase section for this theme is located here:

http://www.wpexplorer.org/knowledgebase-category/photopro/
Default-user

Hi WPE, I can’t create sub menus in my ’’home’’ menu, could be fine for you to check that please, I’m trying to do it but I don’t find the option. thanks

I see vgmaster21 talking about mobile device support. I have the same issues using Android 4 devices (Samsung Galaxy S2 phone and Samsung Galaxy Tab). Tested this with the default browser and Google Chrome.

Are Android devices also supported now? Or will they be in an update?

Default-user

Done. :)

Default-user

Ticket #2728

WPExplorer

Sorry for the delay, we’ll have a look really soon!

Hello, ty for the previous answer! it solved my problem :-)

now, i have another question, how did i change the sidebar menu font? im trying to add a custom css but dont know what class to change… ty :)

WPExplorer

Target the #content-left div…example:

#content-left { font-family: Arial; }
Default-user

got it! ty very much ;)

WPExplorer

sure thing!

Hi AJ, I’ve uploaded a logo through Appearance/Theme Options/General. But the logo won’t show up. I tried JPG and PNG files, tried shrinking it to 400×263, but nothing works.

Any suggestions? www.angelachang.ca

I love the theme, by the way. Clean, crisp and easy to navigate.

Thank you kindly!

WPExplorer

Sorry for the delay,

Seems like you got it working though!

AJ, I figured out my logo issue, but I can’t remove my question above.

Anyway, thanks for the awesome theme.

WPExplorer

Thanks for letting me know you figured it out!

Hey AJ,

I’ve been pulling my hair out for two weeks here since purchasing this theme. The overall look and layout are great, and I’m hoping its that I’m new to WP that is causing my issues rather than design….

When I purchased this theme, I was under the impression that I would be able to drop galleries into pages and have them all linked on the sidebar. I’ve tried to make galleries within the pages, use galleries as attachments to pages, and just drop the photos onto the pages… What I’ve been finding is that the masonry layout that I set in the gallery creation is ignored by the page attributes when i insert the gallery.

So… I can click on the gallery itself, and it loads fine, but if i put it in a page and try to load it via page-link on the sidebar, I just get a 3 column thumbnail page instead…

Is there a plugin or a setting that I am missing? I have Gallery Metabox installed and that has helped, but so far no luck. You can see where I’ve gotten to so far with it at www.citrusphotography.ca/wp

Any advice helps. Thanks.

WPExplorer

I’m not quite sure what you are talking about “pages”.

The galleries are extremely easy to create. Have you checked out the video?

http://www.screenr.com/Rpj8

The galleries should all be setup via the custom post type. All you do is either upload fresh images when adding a new gallery or you can attach images in the media library using the “attach” link next to images.

When adding Gallery posts to your sidebar if you don’t see the galleries in your menu dashboard, click on “screen options” on the top right to enable them so you can add them.

Default-user

Hey AJ,

Sorry about the delayed reply. It was Appearance -> Menus -> Screen Otpions -> “Galleries” option that sorted out my issue. I didnt realize that those options changed depending on what part of the backend I was looking at (ie Galleries vs Menus).

For clarification, what I had been doing in regards to “Pages” was creating pages in the dashboard menu and then trying to insert the Gallery tags into them ( ie “[gallery id=”xxx”]” tags). Thats what was causing me to see the galleries that were set to appear in masonry layout to come up as just thumbnails.

Its sorted now, as far as I can tell, and I am nearly done. Thanks again for pointing me in the right direction.

WPExplorer

Awesome! Thanks for letting me know ;)

by
by
by
by
by
by