723 comments found

  • Bought between 10 and 49 items
  • Exclusive Author
  • Has been a member for 1-2 years
atdavies Purchased

my portfolio items are going under pirenko portfolio and will not link into my portfolio page

Pirenko

I don’t understand what you mean with this. Maybe send me a private message with a screenshot. Cheers!

  • Bought between 50 and 99 items
  • Has been a member for 4-5 years
  • Netherlands
ZoutPeper Purchased

Hi there,

Is there a way to make the images on the masonry portfolio page smaller?

I got very small images, and when I set a featured image it gets stretched. I would like the images to fit, and not be stretched to 399px.

I hope you understand what I mean.

Greetings and thanks in advance

Pirenko

Hi,
For this you need to manually edit the main.js file located inside the “js” folder. Search for the masonry function associated with “folio_masonry” element and edit it accordingly (you’ll need to edit the “img_nr” value).
Cheers!

ZoutPeper
ZoutPeper Purchased

Hi there,

I really don’t understand what I need to change. Could you please be more specific?

Thanks a lot

Pirenko

I’m sorry, but I can only guide you on this and I already did that (it requires testing and adjusting some values and it takes time). If you don’t know how to do this send me a private message and I’ll give you a quote for this customization.>br>Thanks!

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years
  • Italy
birchof Purchased

Hello again Pirenko!

A new question about the visualization of my website (www.simonezuccarini.it) on mobile devices. As you can see by the attachments (01 – horizontal and 02 – vertical) these are two screenshot that I have made on my Windows Phone.

01 – http://postimg.org/image/ilytc3rv1/

02 – http://postimg.org/image/vigqsa8y5/

The problem is that the visualizations are inverted: what you see in picture 01 should be the vertical layout and the 02 should be the horizontal, but it is not.

How can we fix this? Please tell me if you need more info or it is not clear.

Thank you, Simone

Pirenko

This seems to have to do with the device and not with the theme. Pixia is adjusting correctly to the screen size, but the device seems to have the orientation shifted… I tried this on a small screen with windows and it’s fine.

birchof

Hi Pirenko,

I tried with different Android, iPhone and Windows smartphones, but i still have te same problem.

Any solution? Thanks, Simone

Pirenko

Can you please test the theme preview? I still don’t have any trouble…

birchof

The theme preview looks great! (http://www.munto.net/pixia-v1/).

The website I created with your theme is inside a folder (http://simonezuccarini.it/wp) of the main website.

Could it be this the problem?

Pirenko

Ok, good. Are you using the latest theme version? If not please update it and turn off all you plugins for a moment (just for testing).
Cheers!

birchof

My version is 3.1 – Can I just re-download the theme, re-install it and turn off all plugins?

Pirenko

Yes… Here’s a video about the update process id you need it: http://www.screenr.com/TUp8

birchof

I did as you tild me, now the theme is ver. 4.2 (I can see the backgroun image is changed, ok) – I deactivated all plugins, but the problem on smartphones is still there…!

Pirenko

Did you refreshed the page? That’s weird indeed, because the preview files are exactly the same. Also, does this happen on all pages?

birchof

Yes: page refreshed and history + cache deleted. Same problem with all pages,

Home Page vertical:http://sdrv.ms/14LnwUI Home Page horizontal:http://sdrv.ms/1h5cWu6

Portfolio vertical: http://sdrv.ms/1h575oK Portfolio horizontal: http://sdrv.ms/1h57IOY

Page vertical: http://sdrv.ms/16LOSrp Page horizontal: http://sdrv.ms/16LOZ6q

Pirenko

Well, it seems to be something with your server or WP install. Try placing the original server files on another server and on a fresh install just for testing.

birchof
birchof Purchased

I created a new website (http://testingpixia.altervista.org/) and installed the theme. It works fine on mobile!

I’ll try later some more test on my website and I’ll tell you what happens…

birchof
birchof Purchased

Hi Pirenko, I’ve create a similar structure of my web site: the Pixia template is inside the “wp” folder (http://testingpixia.altervista.org/wp/). It works fine with smartphones.

So I’ll try to do the same thing with my website.. hope it will work!

Pirenko

Ok. Thanks!

birchof
birchof Purchased

There is definitely something wrong with the redirect script I use:

<script type=”text/javascript”> <!— if (screen.width <= 699) { document.location = “http://sognibirchofiani.altervista.org/wp/portfolio/”; } //—> </script>

Do you know any good redirect script for mobile devices? Thanks?

Pirenko

Hi,
That script seems to be doing no harm… Maybe try adding something similar, but in jQuery. Add it to the main.js file located in the js folder.
Cheers!

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years

Hi

How can I remove blog post date? Thank you

Pirenko

Hi,
It depends on the blog page template you are using, but all you have to do is determine the correct CSS class (use your browser inspector) and add display:none; under Pixia Options>Custom Scripts tab>Custom CSS.
Cheers!

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years

Twitter widget error and it doesn’t display feeds anymore. Warning Invalid argument supplied at line number 150 of widget.php

Please address this issue. I have checked code and maybe_unserialize isn’t working there.

When I add widget, it show tweets once but on refresh, it starts showing warning message.

Pirenko

Hi,
Did you update the theme to the latest version? If so did you create your Twitter app already? Twitter made some changes to the API last week…

Default-user

Yes, I know all these stuff. I have just uploaded the twitter widget folder. Is there any other files that needs to upload for twitter widget. I have created all those keys. The other things is that it shows tweets once then it starts showing the warning message.

Pirenko

Hummm… It should work like that. Please send me a private message and give me access to your WP Dashboard if possible. Cheers!

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years

Hi… 1) – How can i add video in Portfolio…I tried using the vimeo link but its not uploading… 2) – How do I Maps in Contact us

Pirenko

Hi,
Thank you for purchasing!
You should use iframes on both situations. Here are 2 samples:
<iframe src="http://player.vimeo.com/video/60119125?title=0&byline=0&portrait=0&color=777d80" width="1080" height="450" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe>


The google maps code should be place under Pixia Options>Contact tab:
<iframe width='100%' height='350' frameborder='0' scrolling='no' marginheight='0' marginwidth='0' src='https://maps.google.pt/maps/ms?msa=0&msid=212649048698445052918.0004cb23f1cb4148216c8&ie=UTF8&t=m&z=17&output=embed&iwloc=near'></iframe>
Cheers!

Default-user
Thanks a lot for replying soon :) Appreciated Ok i am super weak with coding …please bare with all my questions… So where should i put this code…in portfolio by creating new or menu or in slide??? http://vimeo.com/39336476

and i would like to randomise the pictures and video also in portfolio item…as it comes in the que

and how did you change your fevicon in googlemaps thanks Pirenko

Default-user

and how did you change your fevicon in googlemaps

Pirenko

Please take a look at these videos http://www.munto.net/pixia-v1/video-tutorials/ or read the documentation. It’s explained there where to put that video code. About the google map: this is done outside the theme and you have to create a custom map on maps.google.com
Cheers :nerdy:

Default-user

How can i rearrange the Portfolio slides as per my priority

Default-user

Hi Pirenko…Thanks a lot for solving all the querries ..really appreciated… Kindly help me with the last doubt about uploading videos on portfolio section…i installed iframe also..and refred to your video tutorial…but unable to upload…kindly help me

Thanks a lot

Pirenko

Hi,
The videos are hosted externally so you don’t have to upload them into wordpress. You just need to grab the video code on Youtube, Vimeo, Screenr, ...

Default-user

Thanks man….I am almost done with website…Just a small question I would like that when i go to my home page it should display my portfolio page and then after clicking about us it should display about us page….i have rearranged the menu accordingly….kindly help me with this like always :) thanks

Pirenko

Hi,
The homepage is set up under Settings>Reading>Front page displays

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 4-5 years
armandb Purchased

Hi, from time to time the Google Map under Contact disappears, resulting in a non-functioning Contact page. It seems to happen randomly whenever i save something in the admin area. Haven’t found a pattern yet unfortunately.

The code i got from Google disappears and only ” <iframe width= ” is left. Any idea how i can solve this?

Pirenko

Hi,
Please try using single quotes instead of double quotes. Under some PHP configs it sometimes happen. Thanks!

Default-user
armandb Purchased

That solved it, thanks!

  • Exclusive Author
  • Has been a member for 5-6 years
  • Bought between 100 and 499 items
  • Germany

is there anyway to get rid of the comments box (section respond) globaly via css hide?

the theme options do not save the google maps code properly – is this a known issue?

Pirenko

Hi,
Comments section: #respond{display:none;}
Google maps: under certain PHP configs that sometimes may happen. Try using single quotes instead of double or vice-versa.
Cheers :nerdy:

Pixelpropaganda

it was the apostrop trick – it works now ;-) thanks!

is there any way to get rid of the “Reset all Settings” Button? Its also blue and i resetet my options two times already – its really dangerous! (or paint ir red o.s.)

Pirenko

It’s on the opposite side of the save settings… And it has a confirmation message before saving :)
This can not be done with simple CSS so send me a private message if you really need this. Cheers!

  • Bought between 10 and 49 items
  • Exclusive Author
  • Has been a member for 1-2 years
atdavies Purchased

disregard this ive fixed it

Pirenko

ok ;)

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years

Hi there! I just got this theme yesterday and installed today, I love it. It’s absolutely perfect, it is just what I have been looking for. Thank you!

I have just a couple of issues – just aesthetic things really.

Screenshot reference – top is my site, bottom is demo site (dark style): http://i43.tinypic.com/2w6rt5f.jpg

1. The comment and search boxes are white. Is there somewhere I can change this to mimic the dark style? Or do I need to add custom CSS?

2. The social icons on the left nav only allow four in a row and then line break, whereas the demo shows five in a row. I’d like to get those icons five in a row.

3. The search bar & social icons appear near the top of the widget area in the left nav, whereas in the demo they are closest to the bottom by the text tagline. How might I make them do that?

And a quick question, will this/does this theme include compatibility with woocommerce like a couple of your others do?

Thank you in advance! Keep up the awesomeness. (:

Pirenko

Hi,
1 – That color is set under Pixia Options>General tab>Text modules background color
As for the other questions send me a private message with a link please. Finally, about woocommerce you can use it, but you’ll need to adjust some styles to make it similar to the theme.
Cheers!

SacredSlang

That’s odd, I did change that setting and it showed the hex code of the dark color, but pictured the white. Had to open the little tool tip and change the hex through there.

Cool, will do.

Thank you! :)

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years

edit Double post, my bad.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
er3s Purchased

Hi, I purchased this template and like it so much, but i have a problem. If there are many photos on the page, the loading speed is very low and it doesn’t display any photos until all photos were loaded. Sometime my website visitors haven’t the patience about it. :crying: Could you please help me to solve this problem? Thank you very much!

Pirenko

Hi,
On the latest theme update you have the option to decide the number of images that are loaded on each event. This is done on the portfolio page on the options panel under the page content.
Cheers ;)

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years

Pirenko,

A few questions:

1)I have my portfolio panels set to open pages when their thumb is clicked. However, they open in a new tab. How to I have them just open in the same page? I did it before but I can’t remember how.

2) Is there a way to give a get a little more paragraph space by default? I find it so tight that it doesn’t read as paragraphs.

3) Do you have any W3 Total Cache recommended setting? I’m not sure if it’s not making the speed worse!

Thanks so much!

Pirenko

Hi,
1) You need to open the respective template_portfolio.php or template_portfolio_masonry, search for target=”_blank” and replace with target=”_self”
2 – Try adding this under Pixia Options>Custom Scripts>Custom CSS:p {margin-bottom:12px;}
3 – No… All I can say is that I don’t like those plugins :)

Default-user

Awesome thanks so much Pirenko!

I actually ended up doing, p + p { margin-top: 0.9em; } in the CSS area and they did the trick.

I removed W3 Super Cache and I’m much happier.

Thanks again!

Pirenko

Ok. Great!

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
Kats78 Purchased

Hi and great work Pirenko. I’ve send you a mail yesterday with 2-3 questions, I don’t know if you had time to red it. Anyway I got another question about contact form : Visitor1 uses the contact form, I receive his question by mail, all is good. But : Visitor1 receive the same mail (from himself) on his own email account. Is this a correct behaviour of the contact form ? can’t it just send a mail to me ? sorry for my bad english, I hope I’m understandable :s

Pirenko

This is the expected behavior from this theme. It’s a way that the person who sends the message knows that it was really sent. You can remove this by editing manually the pirenko_contact_form.php file located inside the inc folder. Cheers!

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years

Hello again! I hope all goes well for you!

About five months ago, I wrote to you asking for help in disabling the “prettyPhoto” gallery so that I might use a social networking friendly gallery plug-in. At the time, your instructions were to locate the “inc” folder and open the “scripts.php” file within. Once there I was to delete any references to “prettyPhoto”. I did this, and all worked fantastically.

The problem is I recently updated the Pixia theme and those modifications no longer work. When I click on a thumbnail in the portfolio, the picture appears in a “Social Gallery” lightbox and also in a “prettyPhoto” lightbox underneath.

I relocated your original instructions and went back to the “Scripts.php” file as I figured the update simply replaced the deleted lines. Unfortunately, when I opened the “scripts.php” file, I could find no reference to “pettyPhoto” anywhere within.

Would it be possible to help this newbie out one more time with this little issue?

Thanks again for this great theme!

-Mark

Pirenko

Hi,
To speed up the loading process, on the latest theme update I have compressed all the files into a smaller number and, at this moment, the prettyphoto stuff is located inside the other.js file located inside the js folder. You can remove it’s code directly on this file.
Cheers!

Default-user

Ahh, I found it! All is right with the world again! Many thanks for your continued help!

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 3-4 years

Hi,

Is there a way to change the “portfolios” slug/url to something else? Would really appreciate your help

Thanks so much!

Pirenko

Hi,
You’ll need to manually edit the functions.php file for that. Search for “portfolios”... If you have any trouble with this send me a private message please. Cheers!

Default-user

Thanks so much, works perfectly!!

  • Australia
  • Bought between 100 and 499 items
  • Exclusive Author
  • Has been a member for 3-4 years
deano_ Purchased

Hey Pirenko,

Since upgrading to the latest version of the theme, some of my posts are not displaying at all in the blog masonry template… the posts are also out of order _ (I use the re-order widget) and when the you scroll down on the page, the posts reorder them selves again.

Can you take a look at my site – could I pm you login details?

Pirenko

Yes… You can do that. Cheers!

Default-user
deano_ Purchased

Great, whats your email ?

Default-user
deano_ Purchased

great, pls send me your email – mine is dean.phillip.arnold@gmail.com

Pirenko

Ok… I just emailed you. Cheers!

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 3-4 years

Hi!

Sorry, one more quick question – is there a quick way to make a single portfolio item the homepage instead of a static page?

Many thanks as always!

  • Bought between 50 and 99 items
  • Has been a member for 4-5 years
  • Netherlands
ZoutPeper Purchased

Hi there,

Is there a way to get a ‘Previous’ button on a single portfolio item? There is only a next button. I hope you understand what I mean.

Thanks in advance

Pirenko

Hi,
You should see both buttons as long as there’s a next and previous post. Send me a private message with a link if things aren’t like this on your side. Cheers!

ZoutPeper
ZoutPeper Purchased

Hi Pirenko,

I sent you a PM 2 days ago. Did you receive my message?

Greetz

Pirenko

I have replied to you. Here’s what I said: Do you have any active plugins? If so, can you turn them off for a moment?

ZoutPeper
ZoutPeper Purchased

Sorry, I didn’t receive that e-mail. I deactivated all plugins.

Pirenko

If you still have issues send me a private message with your WP login details. I need to see how you have your information to see why is this happening.
One more thing: you need to associate some skills with each portfolio post so that the theme searches properly for the next and previous post inside the same skill.
Cheers!

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 2-3 years
  • Netherlands
oozeorb Purchased

First off all great theme.. But in the theme is now saying: when i go to the theme

Broken Themes

The following themes are installed but incomplete. Themes must have a stylesheet and a template.

Name Description MACOSX Stylesheet is missing.

Can you help me out the _MAXOSX dir is there on the same level as the theme

pwd both ownd by apache /public_html/wp-content/themes/MACOSX /public_html/wp-content/themes/pixia

Let me know

Pirenko

Hi,
You seem to have uploaded the wrong folder. Please take a look at the screencast and help shown here: http://support.envato.com/index.php?/Knowledgebase/Article/View/269/0/my-wordpress-theme-isnt-working-what-should-i-do
Cheers :nerdy:

oozeorb
oozeorb Purchased

thanks

oozeorb
oozeorb Purchased

I found it when i upload i also have upload the __MACOSX dir that was giving the message. i just removed is and was oke. Thanks for the replay

Pirenko

great ;)

by
by
by
by
by
by