Discussion on Purity: Responsive, Clean, Minimal & Bold WP Theme

2591 comments found

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 3-4 years

I just wanted to say how great this theme is working out for me. And thank you so much for helping me tweak it just a little to make it double perfect for my site.

This has been the best and easiest to use template of the many of I have tried. Great support too. Thank you Filip!!!

Scott

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 5-6 years

Hi,

In addition to my problem with ‘pages’ not displaying their content (see above post from yesterday) as saved in the dashboard, I seem to have a problem with the homepage also.

I have read the documentation provided (Section 3.1 Homepage) with your theme and I can’t get things working accordingly.

I created a new ‘page’ named homepage and selected ‘Homepage’ from the Template dropdown. I also added some content.

In the Purity Theme Options, Homepage tab, I have ‘Enable Homepage Slider’ checked. I added ‘Homepage Custom Content’, and I also have ‘Slider Images’ uploaded.

However, I still only see recent blog posts on the front page.

What can I be missing that is causing these behaviors?

http://fractiontours/wpbeta

Thanks again for your help,

Veented

Hello there,

Replied to your previous comment.

And the ‘issue’ you mention here is also described in the theme documentation: ‘1.3. Setup Settings’. Just go to your Setttings -> Reading menu and check the ‘Static Page’ option. Choose the right page as a front page and posts page.

Regards,
Filip

Default-user

Thanks for the excellent support of a great theme.

Once again, my oversight caused this ‘issue’.

Working quite nicely now!

Regards.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years
m-art-in Purchased

Hi!

I just tried to install the purity wordpress-theme. After this process I couldn´t open the backend of wordpress anymore. Frontend works, but when i login the backend, it get jutst a blank, white screen.

I use Wordpress 3.2.1.

Do anyone have an idea?

Veented

Hello there,

This issue happens on some server/hostings (Is it Godaddy?). You will have to install the Theme Options panel (OptionTree plugin) separately and replace one file. Please send a private message for further information.

But for now, just remove or rename the purity theme folder through FTP .

Best Regards,
Filip

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years

Hi tauris,

I just bought the purity theme but am having real problems uploading it.

As previously discussed elsewhere even when I upload it direct via control panel – when I activate it freezes midway and I can’t access the dash.

I have tried switching the november class/admin php to the Curl october one but this doesnt work

Help

(I’m using mac, firefox and have had no problems with other themes…)

Thanks

T

Veented

Hello there,

This issue happens on some server/hostings (Is it Godaddy?). You will have to install the Theme Options panel (OptionTree plugin) separately and replace one file. Please send a private message for further information. But for now, just remove or rename the purity theme folder through FTP .

Best Regards,
Filip

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years
23h60 Purchased

hello, great theme same problem

Veented

Hello there,

Thank you! Do you have the same problem as Tomalscott above? Please check my reply to his comment.

Best Regards,
Filip

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years
giampolo Purchased

Hello again.

Hope you are doing well. I have two questions:

1. Is there any way to search the “comments” section for possible solutions? I hate the fact that I might be asking questions that others may have already asked and a response has been given.

2. It seems that I can’t change the BLOG template/layout or edit the page for that matter, when i’m visiting it from the admin module.

Any help would be greatly appreciated.

Many thanks, Giampolo

Veented

Hello Giampolo,

  1. This is not possible directly from ThemeForest but you may try googling a phrase like “themeforest purity timthumb”. You will definitely get some results.
  2. You may change the blog template through the Theme Options -> Blog tab. Is it what you mean?

Best Regards,
Filip

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years
SheriG Purchased

Hi there, I downloaded Purity yesterday, and started setting up the skeleton pages for my site. I immediately encountered an issue with regards to changing the font for the rollover color. I switched to a dark skin, but the font color would not change.

But, now it seems I have a bigger issue. I upgraded to OS Lion, yesterday on my mac. It seems to have messed up the entire setting of Purity now – the page tags run in two lines now, instead of across the top as in the original theme, and the page title lies above them. It’s a mess. What do I do to fix this?

Thanks, Sheri You can see it here at – www.sherigraubert.com

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years
SheriG Purchased

I have also uploaded a photo but it is not appearing where the slider should be. I assume this is all a glitch due to upgrading to Lion. The photo is is uploaded to my Purity dashboard, but it does not appear anywhere on the site.

Would appreciate your assistance.

Thanks.

Veented

Hello there,

It is the ‘Link Hover Color’ value in the Theme Options -> Appearance tab that is the ‘rollover color’ you mention. Did you change it?

I’m guessing that you host the website on your Mac? If not, then it shouldn’t affect the site in any way.

I may see no content on your website right now. Make sure that you create a blog page, set a proper page template for custom pages (Rigth Sidebar, Left Sidebar or Full Width) and create a homepage. Please check the Installation Guide in the Theme Documentation for a quick tutorial of how to set up the theme up.

Regards,
Filip

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years

Hi,

I am about to buy the Purity theme but I have one little question. The company I will build the website for is using “courier” as font, is it possible to use that font in this theme as well? Or is it only possible to use the normal and given fonts?

Thanks,

Hugo

Veented

Hello there,

You may change the font to any other you want. There is a Font Changing guide included with the Theme Documentation so you won’t have any problem setting things up.

Best Regards,
Filip

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years
SheriG Purchased

Hi Filip Thanks for getting back so fast, Filip.

Yes, it is the link hover color – I changed it in Theme Options>Appearance to green and it didn’t change on the site. I tried several colors, actually, and it didn’t change on the site.

Yes, I have not built any content yet, only the page shells – the titles for each page as I map out the overall site. But, yesterday, the page titles were all in a row, the same as on your demo page, towards the right. But, today, after upgrading to Lion (on my mac) the page titles are bunched into two rows in the middle of the page. Then, when you click on any of them, the page title appears in the middle of the bottom row.

I will read the installation guide, but my immediate concern is how the format of the site has changed from yesterday to today, and the only thing that has changed is upgrading to Lion. I’m not even sure how that would impact the theme, but something has.

Thanks, Sheri

Hello there,

It is the ‘Link Hover Color’ value in the Theme Options -> Appearance tab that is the ‘rollover color’ you mention. Did you change it?

I’m guessing that you host the website on your Mac? If not, then it shouldn’t affect the site in any way.

I may see no content on your website right now. Make sure that you create a blog page, set a proper page template for custom pages (Rigth Sidebar, Left Sidebar or Full Width) and create a homepage. Please check the Installation Guide in the Theme Documentation for a quick tutorial of how to set up the theme up.

Regards, Filip

Veented

Hello again,

That’s weird. May I see your website URL ? And could you please answer my previous question: “I’m guessing that you host the website on your Mac?”

If yes and if it is not a problem since you haven’t got much content there, I’d just reinstall the WordPress to have a clean installation so I’m sure that all files and the database is okay.

Best Regards, Filip

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years

hi dude

Every part of your theme is working. perfect!

But just wanted to know if i can change the color of the menu titles? Not only the roll-over color but also the color of the not “touched” titles.

Same question with the homepage tagline.

Is there any way i can change the colors of these parts??

/HF

Veented

Hello there,

Thank you, I’m glad you like it!

But of course, just add this code to your style.css or custom.css file:

.nav ul li > a, .home_tagline h1 { color:#666; }

Best Regards,
Filip

Default-user

can’t seem to make it work. Would you please make a more newbie friendly description? :) Would help ALOT !

Default-user

and is there any way to put a picture on the contact page? :)

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 4-5 years
  • United Kingdom
jemi77 Purchased

Is there a way to easily change the portfolio category name so in the urls it says

www.abc.com/project/sample-project

instead of

www.abc.com/portfolio/sample-project

thanks J

Veented

Hello there,

You may try doing this: Open the /functions/portfolio-manager.php file and edit this line (it’s under ‘hierarchical’):

'rewrite' => true,

to:

'rewrite' => array(
    'slug' => 'project',
    'with_front' => FALSE,
  ),

Best Regards, Filip

jemi77
jemi77 Purchased

Thanks.

That worked to rewrite portfolio to project, but the single-portfolio page now finds no posts – because of the post type having changed i assume.

I tried creating new projects but that didn’t work either.

J

Veented

Hello there,

Could you please send me your WP login information through my Profile page so I could debug it for you?

Regards,
Filip

jemi77
jemi77 Purchased

thanks, i fixed the problem.

just needed to rename single-portfolio.php to single-project.php to reflect the new project-type name.

  • Bought between 100 and 499 items
  • Has been a member for 2-3 years
  • Referred between 1 and 9 users

This is a great theme, simplistic and looks stunning and professional. Would recommend to anyone as it has great flexibility and a easily operated back end.

What really impressed me was the customer service, replied to my issues quickly and resolve problems with no effort from me – way beyond the expected call of duty!

Thank you!

Veented

Hello there,

Thank you very much for your kind words, I truly appreciate them. :)

All the best,
Filip

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years

Can we have 2 gallery/portfolios instead of one as we need to show 2 different types of work both containing different data.

Veented

Hello there,

This one requires some extra code tweaking but is absolutely possible by creating another custom post type based on the portfolio.

Regards,
Filip

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years

I am having problems with my website loading. Including the admin side of it. It takes forever. I contacted my host who said everything is running properly and they told me this is common with Wordpress sites? Told me to disable my plug-ins, but I don’t have any installed that aren’t associated with your theme. Do you have any idea why this is happening? Currently this wordpress site is hosted with Godaddy. But I have another wordpress site hosted at hotzona – and I am having no issues.

www.zodiac-design.com

Thank you.

Veented

Hello there,

That’s a pretty common issue on the Godaddy hosting. Is the zodiac-design.com the website you are talking about? If yes, did you manage to get it working? If not, please send me your WP and FTP login information through my Profile page so I could debug it for you.

Best Regards,
Filip

  • United States
  • Has been a member for 5-6 years
  • Bought between 10 and 49 items

For some reason I cannot get conditionals to work inside widgets which I’ve never had an issue with before.

I’m attempting to use the following:

<?php if (is_page(25)) { } else { ?>
<div style="text-align: center;">[big_button_green url="http://jewsagainsthydrofracking.org/get-involved/mobilize"]ORGANIZE AN EVENT<br />IN YOUR COMMUNITY[/big_button_green]</div>
<?php } ?>

But it’s displaying the button on the page still. :(

  • United States
  • Has been a member for 5-6 years
  • Bought between 10 and 49 items

BTW , you also never fixed the 404 page titling issue you mentioned a month ago and you were missing a curly brace in the fix you provided.

Veented

Hello there,

By default you can’t execute a PHP code in the Text Widget. Are you using any text widget filtering or other plug-in for it? If not, then you should look for one, there is plenty of them.

And as for the 404 error page – I’m truly sorry. I was 100% sure that I’ve included it with the latest update and since noone have complained since that time, it confirmed me even more in that belief.

A new theme update including the 404.php template and few other changes is already in a queue.

Best Regards,
Filip

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years
jmlaw89 Purchased

I cannot get blog thumbnails to show up even though i paste the URL of the pic where is says to place a thumbnail. Any help would be great.

Thanks Jared

Veented

Hello there,

Please read the TimThumb section in the Theme Documentation and make sure that you’ve got everything set up properly. If it still doesn’t work, please send me your website URL .

Best Regards,
Filip

Default-user
jmlaw89 Purchased

Permissions were changed on everything and still no thumbnail pictures are appearing on posts. Really appreciate all your help and thanks for putting out such an awesome theme.

www.gracepointeyouth.com

Veented

Hello again,

That’s your TimThumb script error: http://bit.ly/s25Kvq Are you sure that the /includes/cache/ folder and it’s content has a permission set to 777? You may also send me your FTP login information so i could debug it for you.

Regards,
Filip

  • Bought between 100 and 499 items
  • Has been a member for 5-6 years

Hey man thanks for your help on everything… this has been a great experience.

One quick question… is there a piece of code I can quickly hack to remove the link from the portfolio page? So basically just want the thumbnails to display with the hoverover. But deactivate the actual link functionality.

Veented

Hello there,

I’ve replied your e-mail. :)

Best Regards,
Filip

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years
23h60 Purchased
I have problems with portfolio : images not showing. I have checked the permissions of cache folder & set to 777. Have also confirmed that GD Image Gallery is installed. Not seeing any error messages on the site, but getting image failed to load. Any idea’s? Thanks. http://cluster003.ovh.net/~sebastiez/
Veented

Hello there,

This is your TimThumb scrip error: http://bit.ly/rwWtW3

It is probably the htaccess file issue. Check this articles as a reference:

http://bit.ly/vSwFEt http://bit.ly/QCu5Y

Regards,
Filip

by
by
by
by
by
by