260 comments found

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 4-5 years

Will there be an update to get images to show in the slider? I see the same question has been asked multiple times, I don’t want to pile on! Just having a bit of an issue (even after the directions given in this thread) getting the slider images to show, but all other parts of the site are working with no problems. Thanks for your attention!

stmcan

Hello Thomas,

As I’ve stated earlier, the slider images resizing by the timthumb.php and it need some permissions to work. You need to give to give Chmod 755 to the /cache/ folder and 644 to the timthumb.php. There is no bug in the slider!! The issue they’ve been talking about is totally different and i’ve released a patch for it (index.php – http://www.pastie.org/1140098 ) and i’ll send an update for it asap.

Default-user

Thanks much, it was the image resizing that was preventing images from showing. All permissions and php coding was as you described, so I just disabled it and the images showed… Thanks again for all your help.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 3-4 years
Krzys Purchased

Hi Thomas,

All the other parts are working fine for me, just issues with the slider as well. I hope we can get it fixed as I would like my site up ASAP :)

stmcan

Hi, your “Image For Slider: ” field is empty so the slider don’t have an image to show! Please try to add full path of an image for the field. If you can provide me a temporary wp account i can set a sample for you. Btw, please make sure the cache folder is also (chmod 755 and the script 644) You can send the account details via the contact form on my user page.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 3-4 years

Hi, Can you please tell me whether we can have standard bullet points without arrows and lines. Thanks

stmcan

Hi, please add these lines into the css/style.css http://pastie.org/1145612 to get regular lists. Thanks.

  • Power Elite Author
  • Power Elite Author: Sold between 1 000 000 - 1 999 999 dollars
  • Exclusive Author
  • Has been a member for 5-6 years
  • Bought between 100 and 499 items
  • Referred between 500 and 999 users

@Krzys, @ThomasWilson2 By the way, if you still get issues about showing images on slider, you can simply disable the resize function checking by the “RT-Theme General Options -> Disable auto resize function for slider and portfolio images” checkbox.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 3-4 years
Krzys Purchased

””“Hi, your “Image For Slider: ” field is empty so the slider don’t have an image to show! Please try to add full path of an image for the field. If you can provide me a temporary wp account i can set a sample for you. Btw, please make sure the cache folder is also (chmod 755 and the script 644) You can send the account details via the contact form on my user page.”””

Hi,

Thanks for your reply.

When I am in the widgets section, and I drag and drop the RT THEME slider widget into the slider section on the right side, I put in all the info. and I click “upload” button and select a local image on my PC and it uploads successfully. I don’t understand why it is saying I don’t have a slider image, as I use the slider image directly to upload images.

Also, once I Upload, I can see the image in my “media library” of the RT THEME SLIDER widget settings, but for some reason it do not show up in my main page.

I will forward you some WP login details shortly, but if you could, I would also like to learn how to fix it for future use when I want to change the website layout, etc.

stmcan

The missed part is you’re just uploading, but not inserting the image into the field. Once you’ve upload it, click the “Media Library” tab, click “show” link of an image, than click “insert into post” button. I hope it’s clear now.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 3-4 years
Krzys Purchased

I disabled auto image resizing, and I also check to make sure cache folder is 755 and it was already 755 for permissions. What do you mean by ‘script’ file, I assume you mean the file inside cache? This is also set to 644.

I also just tried to upload another image via the RT THEME SLIDER widget, the upload is successfull and it show it in my “media library” but it do not show in the slider.

stmcan

I see that you’re really confused! Just replied your previous entry.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 3-4 years
Krzys Purchased

You reply so quick hehe, I will try your above suggestion. :)

stmcan

So i’ve just entered an image the field and it’s woking ;) Please delete the temp account.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 3-4 years
Krzys Purchased

WOO HOOOO ! IT WORKS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

YOU ARE THE BEST !!!!!!

Default-user
Krzys Purchased

Thank you VERY VERY VERY VERY VERY much!!!!!! I will buy your themes from you in the future when they are needed, you are the first person I will go to!! :) thanks!!

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 3-4 years

I just purchased the RT-Theme 10 and am very happy with it. Looks great, nice job. I did have a few issues getting the slider to show, however I felt the need to post this on here because I wanted everyone to know that after reading what the developer had to say to others with similar issues I fixed the problem with about 15 minutes of troubleshooting and reading. The answer to anyone’s problem with the slider is in the posts, just read them before you pull your hair out, I’m sure the solution lies here.

stmcan

Thanks for your comment. Best Regards.

  • Bought between 100 and 499 items
  • Has been a member for 5-6 years
  • United Kingdom

Hi,

I am currently changing the colours to fit our brand and have changed every thing apart the a small bar that sites under the page navigation

for example if i create an about us page under home and view the about us page above the main content is a listing of the navigation i.e Home \ About Us

its under this text than i need to change the small colour bar, this bar also grows in size depending how far i drill down the pages

Other than this small undelign perfect theme many thanks

Regards, Sam

stmcan

Hello Sam,

you need to edit this part of the style_cf.css of the color that you’ve chose. For example if you’ve chose style1 you need to edit /css/1/style_cf.css

    .breadcrumb span{
    border-bottom:3px solid #f1433e;
    }

Thanks.

samanders

Worked a treat, many thanks for the quick response :-)

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 4-5 years
  • Netherlands
mrcbk79 Purchased

Just a quick reply to comment that I like this theme very much and that in the version I downloaded there is a small typo in the 404 template. The header tags open with h2 and are closed with h1.

Great work, keep it up!

stmcan

Thanks for the heads up and your kind comment. Best Regards.

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 3-4 years

Hi stmcan!

First of all: Great theme!

one question tho: Can i change the language of the form labels? For example, i want to change the label “your name” into my native language.

Is that possible?

stmcan

Hello, you can find the all the labels in the /functions/rt_shortcodes.php You can simply edit these lines to translate them http://pastie.org/1151955 also you may want to edit the contact_form.php to change response texts.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 4-5 years
kushlash Purchased

Hi stmcan!

Great Theme

I have some troubles using the style No.3 The dark blue one… The buttons on the Side Menu don’t work well with the “crossover effect” they highlight in gray instead of dark blue color. If I change to other style it works well. What could be causing this problem.

The problem should be at menu_active.png and I´ve already checked it and the file seems to be ok.

Heres the link.

http://caritasculiacan.org.mx/

I´ll wait for your answer. Cheers.

stmcan

Hello, I’ve just checked both your site and mine but couldn’t found any issues on the menu. Can you please try to clear your caches. Please let me know! Thank you.

Default-user
kushlash Purchased

Everything´s ok, I dont know why yesterday I was having this issues. Thank´s a lot.

  • Bought between 100 and 499 items
  • Has been a member for 4-5 years

Hello,

Thanks for the good template.

May I ask you for a small feature enhancement for user friendly UI? I want to have some sort of icon to show that some menu options have sub-menu items. For an example, showing like a ’+’ sign next to a menu option that is expandable, then it changes to ’-’ sign when it is expanded.

Thank you!

stmcan

Hi, It would be really nice but i’m not sure it’s possible with the wp3 menus. I’ll be looking for a solution for you though! Thank you.

  • Bought between 100 and 499 items
  • Has been a member for 4-5 years

Hello,

Just a quick question!

May I ask you how you can change the font style and the color of the cufon font?

I really appreciate your help.

stmcan

Hello,

First of all you need to find right style_cf.css of the current style that you’ve chose. e.g., if you’ve chose style1 you need to edit /css/1/style_cf.css

Than, edit this ( http://pastie.org/1151975 ) part of the file for the “Cufon” headings!

Thank you.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 3-4 years

Hi, Thank you very much for your solution to have standard bullet points. I have implemented a simple function to implement the shortcode for Checklist.

function checklist($atts, $content = null) { return ‘ ’.$content.’ ’; } add_shortcode(‘checklist’, ‘checklist’);

And this is my css code in css/Style.css

.checklist ul { margin-left:50px; list-style:none!important } .checklist ul li{ padding:5px 5px 5px 30px; background:#fff url(../../images/3/check.png) no-repeat center left }

However, it does not show the check.png image for the checklist items, other settings work. Could you please help me and tell me what should I do to show the image for checklists. I think there is a conflict between different styles for ul and li. But I dont know how to fix it. Thank a lot for your great theme.

stmcan

Hi, Wise solution! Try to chage this part ../../images/3/check.png as ../images/3/check.png or place the codes in /css/3/style_cf.css

Thank you. Regards.

  • Power Elite Author
  • Power Elite Author: Sold between 1 000 000 - 1 999 999 dollars
  • Exclusive Author
  • Has been a member for 5-6 years
  • Bought between 100 and 499 items
  • Referred between 500 and 999 users

Theme Updated – V 1 .0.1 – Sep 9, 2010

  • Improved php blocks for disable shorthand support (index.php)
  • Improved files for html validation issue (functions.php, header.php, footer.php, functions/rt_breadcrumb.php)
  • Improved RT-Theme News Widget (rttheme_options/widgets/rt-theme-news-widget.php)

  • Bought between 100 and 499 items
  • Has been a member for 5-6 years
senel78 Purchased

Hi,

I changed the index file but the image slider still doesn’t work. Can you take a quick look at it ? I also changed all the permissions to 777.

Nel

stmcan

Hello Nel, Please try to set CHMOD 755 to the /cache/ folder and /wp_content/ folders, set CHMOD 644 to the timthumb.php. If you still need help please provide me a url so i can take look it for you. Regards.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 4-5 years
kushlash Purchased

Hi there, It´s me again…!

I´ve try several times to make the contact form work, i´ve already modify the .php file with my mail data etc… Can you help me with this issue?

http://caritasculiacan.org.mx/?page_id=55

And another thing I can´t find the lines in the code to change the Contact Form data to Spanish for example; Your Name: – Nombre: Your E-mail: e-Mail Your Company – Compañía: Send button to Enviar etc.

I appreciate your help. Regards.

stmcan

Hi, If you still experiencing issues with the contact form you can try contact form 7 plugin or smilar ones to achieve the problem. You can find the fieds in the functions/rt_shortcodes.php file under contact form comment.

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 3-4 years
NotKnown Purchased

Greetings,

I echo what everyone else is saying that it’s a great theme.

I too am having the problem whereas the blog page is not being pulling blog posts. Here is how I have it currently setup:

Created regular new page named ‘Blog’ Under ‘RT-Theme > Blog Options’ Categories are selected, Blog Page ‘Blog’.

When I go to /blog just a blank page that has “Home \ Blog” in the breadcrumb and the default text i typed into the ‘Blog’ page.

Any suggestions?

stmcan

Please make sure you’ve selected the blog categories from blog options and the categories have at least one post. Thank you.

Default-user
NotKnown Purchased

Hi Again,

I’m still having the problem whereas the blog posts will not show up on the designated blog page. I’ve gone through all the options and can’t make any sense of why it’s not working.

Like I said I’m using just a plain old page that has a short url or /blog/. I have selected this page in the RT blog options and have tried all categories, 1 category, no categories selected and still no luck. The /blog/ page will not show any blog posts.

Edit: The breadcrumb for posts DOES show the /blog/ in the location. If I change the Blog page in RT blog options, the breadcrumb changes as well. Does this make it any easier to diagnose ?

Suggestions?

by
by
by
by
by
by