886 comments found

  • Bought between 100 and 499 items
  • Has been a member for 3-4 years

I’m getting an import fail on images when trying to import the sample content.. Please advise!!

Laborator

Hi timrivard05,

Have you tried the new update (v1.1) of Silicon theme. It includes the new sample content xml, it may work for you.

Do not worry about some media that do not import, the theme will work properly again.

  • Bought between 100 and 499 items
  • Has been a member for 3-4 years

So… I figured out the sample content – your media is listed as http://localhost – so basically it has no idea where to grab the content. However, i’m having trouble now getting the features tabs to work… can you just post the code from the “corporate” home page so I can duplicate and make changes?

Laborator
First make sure you’ve created the Featured Tabs inside your on Silicon > Featured Tabs, then this is the code you can put via the Classic Editor:
[vc_row] [vc_column width="1/1"][laborator_featurestabs width="1/1" el_position="first last"][/vc_column][/vc_row] 
Default-user

This didn’t seem to work.. not sure what’s going on but I create the features tab then add this and it’s still not displaying anything.

Default-user

Just to be clear what i’m looking to do is duplicate this from your theme…. http://postimage.org/image/n1f68047r/

Laborator

Hi timrivard05, could you please send us an e-mail with the info of your website where Silicon is installed so we can check what’s wrong with this issue.

Art.

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 3-4 years

Hello. I just purchased this nice looking theme but when making a child theme for it I noticed that the theme panel settings was all broken. Are they known issues with child themes? Is this just visual? I’d like to start customizing the theme without worrying about future updates. Thx

Laborator

Hi iendeuetju,

Telling you honestly we didn’t tested this theme as child-theme so we are not warned about any inconsistence with child-theme usage. We will try to help you and fix all of your possible issues.

The version 1.1 is going to be released today, so after you can update and see if issues are gone.

Thanks for purchasing the theme

Default-user

ok I’ll check the 1.1 then. What’s the trick for setting up the homepage? There is no ‘homepage’ entry in the dropdown list of page attributes.

Laborator

Homepage can be configured using the tutorial on the link below:

http://documentation.laborator.co/silicon/#1_3

I hope it will help you

Except, page it doesn’t need to have Index page template because all pages can be set as homepage.

  • Bought between 50 and 99 items
  • Has been a member for 2-3 years

Will version 1.1 be available at Themeforest today?

Laborator

Hi helgipetersen,

Sorry for the delay, yes the version will be uploaded in few hours. The reason for delay is because we added few features such as:

  • Revolution Slider
  • Custom Sidebars
  • Features tabs with categories
  • Two Icons collections are available now: Entypo and FontAwesome
  • A lot of Bug Fixes

Also all visual composer elements can now have a class. I apologize for the delay buddy, hope you will understand us.

OnlineThemes

Looking forward to see the update.. ! Nice ide with the Icon collections! Im glad to hear that it is possible to set “classes” for all VC elements. For sure! Better to make a good update, rather than several “smaller”.

Laborator

Hi Helgi,

Sorry for the delay of update because we had to be careful about releasing the v1.1 of Silicon without many issues in the future. So now you have the update ready just re-download files and replace them in server.

I told you will have update notification on your WP admin but there was a bug on Theme Updater and for this time you need to upload files again (do not worry about any replacement everything is right). Now you have to setup Envato API key on Theme Options panel (Miscellaneous > Theme Updates section) and then everything will work fine for you.

Here is the changelog if you want to read: http://themes.laborator.co/silicon/changelog.txt
  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years

Currently, it appears that the blog posts page template does not function properly. By properly, I mean it only displays the most recent post instead of showing all of the posts.

The only way you can see all blog posts is if the home page is set to most recent posts. (Settings—> reading)

If you set the home page to a static page, and if you select the posts page as another page such as “Blog” and set the “Blog” page to be a blog template, it seems we are unable to see all of the blog posts or employ the theme of “two-up” posts that you can set within the Silicon settings.

site: www.flourishingcity.com

Can this be fixed?

Laborator

Hi flourisingcity,

Yes we are working to fix this, tonight you will have the new update

Default-user

thanks for your quick reply!

Laborator

Hi flourisingcity, sorry for the delay of update because we had to be careful about releasing the v1.1 of Silicon without many issues in the future. So now you have the update ready just re-download files and replace them in server.

Here is the changelog: http://themes.laborator.co/silicon/changelog.txt
Default-user

Laborator, Thanks for the update… however it did not address my concern. I am working with version 1.1 but the Blog page does not employ the advertised thematic look with a “two-up” style. I can ONLY employ that feature IF I am not using a Static home page. I need to use a static home page and have the Blog look like it does in the Silicon settings.

Is this possible, perhaps I am missing something… Thanks!

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
MacRamsay Purchased

I’m having issues with scripts crashing in the theme – when the slider is about to load the second image, all the animations stop in the theme – including the features, latest tweets, slider, and main nav menu. In all browsers.

In Chrome – the features icons are not aligned correctly in their boxes.

Looking forward to trying out version 1.1 today at some point – how do i get it and when will i know it’s available? Hopefully these issues will be fixed.

Laborator

Hi MacRamsay, the new update is available now, you can re-download it from your download section.

You can also check the changelog to view what we’ve added and fixed on this version release: http://themes.laborator.co/silicon/changelog.txt

Art.

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 3-4 years
RGBot Purchased

Hi there. Great theme. So far I’m loving it! A few things to note (which may be released in the update, but thought I’d ask anyways).

- Currently using the blog with right sidebar layout and featured images. I noticed when I click on the full post, the large featured image is blurry. I don’t think it’s my photo size, because it’s the same image I used in the post and that’s very clear. Thoughts?

- I noticed with images inside a post, they did not resize for the mobile or ipad. I did a quick fix by adding .post_image img {width:100%;}.

- Didn’t see a Youtube option under Social Network. Do you plan on adding one?

- Is there an option to have a full post instead of an excerpt?

- Lastly, on the contact page template the search bar is missing border-bottom.

Other than that – best template I’ve purchased yet!

Thanks!

Laborator

Hi RGBot,

Sorry that I missed your comment because of too many requests I totally forgot to answer to your comment.

Here are the answers for your questions by order:

1) We have fixed this in v1.2 and will be available in 2-3 days

2) Thanks for suggesting me a quick fix, I have added this too!

3) YouTube icon was missing on Entypo icons which we are using so now it is missing, but if you have a suggestion for any icon type to fit youtube we will add it for you

4) For ‘blog with sidebar’ showing full post it will break the structure, the only option to add full post content may be for full blog with 1 or 2 columns, does this works for you, if so we will include this in update v1.2

5) This is not a bug, we have decided to hide the border above the contact map because it wont look good, but if you want to show it just open tpls/blocks-header.php go to line 114 and apply this (replace with):

<?php if(get_option('silicon_show_header_widget') == 'visible' && ! defined("IS_CONTACT_FORM")): ?>

To

<?php if(get_option('silicon_show_header_widget') == 'visible'): ?>

and the bottom border will appear.

I hope I gave you a clear answer!

Thank you for your kind comments buddy

- Arlind

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 3-4 years
  • United Kingdom
2Boost Purchased

Hi,

I love your theme!

Really cannot wait for the latest release how do I find out its available? [Keep checking every few hours]

I am using the Fade Slider on Wide setting. What is are the optimum image dimensions?

Thanks!

Laborator

Hi 2Boost, sorry for the delay of update because we had to be careful about releasing the v1.1 version without many issues in the future. So now you have the update ready just re-download files.

Here is the changelog: http://themes.laborator.co/silicon/changelog.txt
  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years
Jazzy80 Purchased

URGENT!!!! We had several errors while importing this file ‘silicon-sample-data.2013-01-28.xml’ – Can you pls release an updated version ASAP?

Laborator

Hi Jazzy80,

We have just updated the theme (version 1.1) please re-download it and you will not have any problem.

- Arlind

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 2-3 years

Is there any way to add the ability for a user to Facebook like or directly share a post? How about adding a social counter widget? Will it interfere with the design at all?

  • Bought between 50 and 99 items
  • Has been a member for 2-3 years

I install Silicon 1.1 and now I only see is a white screen and ” Fatal error: Cannot redeclare class UniteBaseClassRev in /var/www/helgipetersen.com/event/wp-content/themes/silicon/inc/revslider/inc_php/base.class.php on line 3”

  • Bought between 10 and 49 items
  • Has been a member for 3-4 years

Hi. I’ve set up a wide slider on my homepage and I don’t understand why the navigation arrows sit outside the slider : http://bit.ly/12DEn77 On the demo it’s inside the slider. How can I fix it?

Laborator

It is because of the size of your logo, try to make your logo smaller in height and this problem will be fixed, or just contact me via e-mail and send me your site information and I’ll fix it for you,

Art.

Laborator

Hi iendeuetju,

This fix will be published on v1.2 of this theme, keep tuned, early in this week an update will be available.

  • Bought between 100 and 499 items
  • Has been a member for 3-4 years

is it possible to add a pattern to the wide-slider?

Laborator

In what manner you want to add wideslider pattern?

You mean by replacing white background?

think-creative69

i want to add a pattern to the image – as an overlay – like in many other sites – for examples this

http://demo.udfrance.com/amplitude/amp4/

they have an pattern overlay on the image – its a nice effect

Laborator

Hi Almir,

Here is the sample for the slider pattern overlay:

http://cl.ly/Mzcb

It will be available in 2-3 days maximum.

Cheers

- Arlind

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years

I’ve just purchased the theme. How can I enable Portfolio page? I’ve added portfolio items and setted the page layout as “Portfolio” but the grid doesn’t appear. I’ve done something wrong? Could you please help me? Thks ;)

Laborator

Hi matteo_brioschi,

Sometime WordPress may not recognize templates and won’t show up the selected template even if you have selected, so all you need to do is to create “New page” and give “Portfolio” template and it should work, I dont know why this happens, strange bug.

Thanks for purchasing Silicon theme

Default-user

Now it works, thanks ;)

  • Bought between 100 and 499 items
  • Has been a member for 4-5 years
juliecook Purchased

Hi I am having issues with the twitter feed. For some reason it is not displaying. Here is my url juliecook.net

Thanks

Laborator

Hi juliecook,

We are working to fix this, so in the next update you’ll be able to have tweets on your site. For the moment, can you use any other plugin for tweets?

Thanks for purchasing this theme

- Arlind

Default-user
juliecook Purchased

Thank you…

  • Bought between 10 and 49 items
  • Envato Studio (Microlancer) Beta Tester
  • Exclusive Author
  • Has been a member for 6-7 years
  • Sold between 1 000 and 5 000 dollars
  • United Kingdom

Hi, I have just purchased the template and look forward to getting into it, first hurdle I have is how i the demo content installed as you have no instructions of how to do so.

thanks in advance.

wozzabikes

Laborator

Hi wozzabikes,

Environment Setup

1) In order to install demo content browse to the extra/demo-content.xml

2) Import test data into your WordPress install. Do this by going to Tools -> Import.

Currently we are experiencing some issues with media importing but the content will be set up well. We are working to fix this asap

Thanks for purchasing Silicon Arlind

  • Bought between 50 and 99 items
  • Has been a member for 2-3 years

Is it possible to have sidebars on the “normal” pages?.

Solved..

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
  • Turkey

Hi guys,

I tried to upload the update via WordPress zip-upload. It is still not working. I got a “Are you sure you want to do this?” after the upload and nothing happened – like in the first Version of Silicon Now I am trying to upload with FTP. We will see.

Best regards

  • Bought between 1 and 9 items
  • Has been a member for 1-2 years
  • Turkey

I have deleted the old silicon folder and uploaded the new update. Now the activation doesn’t work. I got this message: Fatal error: Call to undefined function wp_get_theme() in /homepages/18/d454140808/htdocs/wp-content/themes/silicon/inc/acera-options/includes/theme_info.php on line 2

when I put the old folder back, the activation works. What is going on? The first issue of silicon was really a bit buggy and want to have everything fresh from the scratch. Do I need the old folder to install the update?? regards

  • Bought between 50 and 99 items
  • Has been a member for 2-3 years

Running 1.1: 1.) I’m having Featured tabs, on the front page, on my homepage. But in iPad/iphone it is hard to scroll down on the front site, because it is not able to scroll up/down on the featured tabs.

2.)And the Header in landscape menu on iPad has a bug.

3.)And the footer on the iPhone also have a (big) bug.

Is that something that your are working on?

Laborator

Hi Helgi,

I have noticed the first issue, that is on the process,

The second one, I am unable to test this time because I dont have any iPad to try this, maybe some screenshots from you can help me determine where is the problem

Whats wrong on the footer on iPhone, i tried buut it seems to work fine for me at least!

Also I am working to send you the files so you can apply your custom layout.css for responsive design or general usage. Other features, skins colors and bugs are coming in the next version.

Thanks for reporting buddy, you are a real supporter of this project.

- Arlind

OnlineThemes

Cool.. no problem :) It’s going to be the best theme on TF so!

by
by
by
by
by
by