Discussion on Ultra Responsive Multipurpose WordPress Theme

355 comments found

Bought this some time ago because I thought it was beautiful even though I had nothing to use it for at the time. Now I am planning a “how to” blog and is wondering if I can use multiple FAQ pages. I ask only because if not, I will purchase another theme and save this one for another time for something special.

Hi AJ, Sorry, it’s an IE problem – my client is using IE10 and says the drop-down menu disappears BEHIND the embedded YouTube video on the home page. View screenshot I’ve added some CSS to the custom CSS file but looking back through it, I can’t see anything that would cause this problem. Any suggestions? Thanks! Beth

WPExplorer

Hi Beth,

This is a common issue with Youtube and IE.

Try adding ?wmode=opaque to the end of video URL in the iframe. Example:

<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/QIVs_RMQ0_E?rel=0?wmode=opaque" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

You could also try maybe adding some javascript to the site to automatically add it to all iframes:

Example:

jQuery(function($){
   $(document).ready(function(){
    window.onload = function() {
    var frames = document.getElementsByTagName("iframe");
    for (var i = 0; i < frames.length; i++) {
       frames[i].src += "?wmode=transparent";
    }
   });
});

I’m not sure though if that method will cause issues with other frames though. You might need an additional check for youtube.

Default-user

Thanks AJ – I’ll give that a go :) Bloody Internet Explorer!!

Hi, I have an issue with the instal for the Plug in Symple Shortcodes when I activate the plug it says (Plugin file does not exist.)

What I should do with this issue.

Default-user

I spend 2 hours just trying to change the ICO next to the www..com :)where is it. usualy it’s ready and I just change the image, but I coudn’t find it. and about the Symple Shortcodes I fix it now. thanks.

Default-user

finally I did it haha. thanks everything is good now

WPExplorer

Great! sorry for never getting back to you!

Orballa Purchased

Congratulations for a very customizable theme. I’ve got a problem with icons in my theme, can you help me please? My web: http://www.ocreatorio.com

Thanks you!

WPExplorer

I’ve looked in chrome, firefox, safari and the icons are working for me – http://cl.ly/image/0f0H2X3D0g3a – do you maybe just have to clear your browser cache?

Orballa
Orballa Purchased

Wow! It’s a good new, but I’ve cleaned my browser cache and: http://imageshack.com/a/img844/3811/4xp8.png (in Google Chrome and Safari…)

WPExplorer

I’ve checked again on a second computer and the icons are still working for me…Maybe try clearing your W3 Total Cache and then your browser cache again?

I’m not sure why it wouldn’t work on your computer, have you checked on others?

Hello,

I was wondering if this theme provides the demo content? I’m seriously considering for purchase. It looks awesome!!

Thanks!!

WPExplorer

Sample data is included!

ps: We recently released a much more powerful new theme you might want to consider as well (or instead) – http://themeforest.net/item/total-responsive-multipurpose-wordpress-theme/6339019

AviGil Purchased

Hey guys, I wonder, is there any way to add more than one pin to this google maps plugin: Link

Thanks !

WPExplorer

You’ll need to use an advanced google map plugin for this. there are tons of free and premium ones out there, just do a quick G-Search ;)

d25kart Purchased

Hello, great theme!

We are having issues with the Testimonials widget “Read More” directing to a 404. What are we doing wrong?

WPExplorer

Go to Settings->Permalinks and click the save button, that will generally fix 404 errors in WordPresss.

Hey AJ,

Have this theme for some time now and didn’t use it yet. That’s a shame but is gonna change.

Question: Is it multilingual ready, and also for Arabic? Any suggestions

Greetz

WPExplorer

Hi Greetz,

You should be able to translate the theme, .mo/.po files are included! If you have any issues though, let me know ;)

I am trying to get into your support forum. I have a login and have purchased the theme. The login page says “blockUI requires Jquery version so and so”. What does that mean? I don’t have a problem anywhere else. Perhaps I could have a link to the appropriate page? This is what I’m using: http://www.wpexplorer.org/wp-login.php
shezallthat

I have Ultra 1.04 wih a child theme. Should I update the theme to fix the problem?

shezallthat

I followed instructions to update symple shortcodes, had to manually install it, but editor is working now.

WPExplorer

Yep, updating the Shortcodes is all that is needed. Glad you fixed it!

Is there a way to crate a gallery with filters? I don’t want to create a portfolio item for every image… Is there a way to do a gallery and just filter the images by categories: example: Indoors – Outdoors – Rustic etc.

Thanks

WPExplorer

There isn’t any built-in way, you’ll need to find a 3rd party plugin for this (I think I saw some on CodeCanyon that can do that). Or create a function on your own from scratch.

is anyone having issues with this theme embedding flash video embeds?

like this one? http://popwatch.ew.com/2014/03/12/matthew-mcconaughey-impersonation/ <object id="flashObj" width="486" height="450" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,47,0"><param name="movie" value="http://c.brightcove.com/services/viewer/federated_f9?isVid=1&isUI=1" /><param name="bgcolor" value="#FFFFFF" /><param name="flashVars" value="videoId=3291917257001&playerID=673439623001&playerKey=AQ~~,AAAAAA0Xi_s~,r1xMuE8k5NwJJtM9th7ulTVssP1QI3cp&domain=embed&dynamicStreaming=true" /><param name="base" value="http://admin.brightcove.com" /><param name="seamlesstabbing" value="false" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="swLiveConnect" value="true" /><param name="allowScriptAccess" value="always" /><embed src="http://c.brightcove.com/services/viewer/federated_f9?isVid=1&isUI=1" bgcolor="#FFFFFF" flashVars="videoId=3291917257001&playerID=673439623001&playerKey=AQ~~,AAAAAA0Xi_s~,r1xMuE8k5NwJJtM9th7ulTVssP1QI3cp&domain=embed&dynamicStreaming=true" base="http://admin.brightcove.com" name="flashObj" width="486" height="450" seamlesstabbing="false" type="application/x-shockwave-flash" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always" swLiveConnect="true" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"></embed></object>

is there a shortcode for videos?

WPExplorer

It’s probably conflicting with the fitvids script that is included for responsive videos. Send me a direct message and I’ll send you an updated theme for you to test.

vectevs Purchased

Hello!

How I can upload blog Blavatar?

Thanks!

WPExplorer

You can just dump your favicon.ico file on your server in the root folder and all modern browsers should grab it automatically.

Or you can use a plugin – http://wordpress.org/plugins/search.php?q=favicon

Default-user
vectevs Purchased

Thanks! Works like charm!

Hoping for a quick CSS tip…In the “Services” section, I would like to display the “featured image” thumbnail instead of the packaged icons. TIA!

Default-user

Just need a new post type option that says “Use Featured Image Thumbnail”.

Default-user

BTW – I am running ver 1.2 of Ultra…is there a newer version?

WPExplorer
  • There is a version 1.21 that has a few fixes for WP 3.8 and the updated slider revolution.
  • The setting is working for me for the service icon:
http://cl.ly/image/2K2z1t0k3K1A
http://cl.ly/image/1D283c003r2z

Please double check the URL is correct for the image and also try clearing your browser/cache.

Hi, I mailed a couple of times that I can’t get the demo to function normally. Sadly no replies. Can you please help?

Default-user

Hi, i have no mail in spam folder. Can you please mail me again, thanks in advance!

Default-user

Got it, thx! :)

How do I change the a:hover color of the social media icons?

WPExplorer

The social media icons in this theme are actually images, so you can’t alter the hover via CSS.

Default-user

Is it possible to put 2 icons in the “top_right_header” such as a phone icon AND an email icon? What is the process in doing that? I was trying to locate the icon files in the ultra directory and can’t seem to find where they are located. Would appreciate your help! Thanks!

WPExplorer

The only way you’ll be able to do this is by adding the font icons inline in the content box like this – http://cl.ly/image/2c39070j3g0v

The issue is that won’t work right now because the content box in the admin panel for this option strips away HTML. You’ll need to customize the theme a bit for this.

Send me a private message and I’ll look into providing you with the updated theme for that.

Hi, is using the them on www.energiengagemang.se but having problems to get the site working on iphone and ipad. It just seams to be loading the page. Could it be a problem with the slider?

Default-user

Sorry, on my display there is no such thing as “retina support for featured images….” Right after Enable Responsive, it goes to “Branding”

WPExplorer

Your theme must be out of date then.

I have ultra 1.05 and WP 3.4.2. If I update to WP 3.8 do I need to update the theme first?

WPExplorer

There are a few updates for WP3.8 but its mostly aesthetic (such as nicer icons for the custom post types).

Hey AJ,

How I can change the date format in “Recent Posts” section of the homepage? (example: from “november 20, 2013” to “20 november 2013”).

Thanks in advance, Eugenio

When I go tothe home page directly by typing URL it displays my Home Page Version 3 – But If I click the HOME button from anywhere on the site it displays the same home page but it looks different and the url changes a bit: http://suetippflowers.com/?page_id=9487

Also is there a way to make the home page slider responsive?

WPExplorer

Go to Appearance->Menu and make sure your homepage link is correct. Also go to Settings->Reading and make sure your site url is correct.

There is a setting in slider revolution to automatically make the slider responsive.

ps: I updated the plugin somewhat recently, if you want to re-download the theme, unzip it and you’ll find the latest version in the plugins folder.

Hi. with the latest version of wordpress 3.8.1 I’m unable to use the WYSIWIG editor or the html text editor consistently. The editor is blank and only shows the text editor after I update the page. I’ve downloaded the latest version of the theme and the behavior is the same.

is this a know issue? any recommendations or updates I can make to enable the editor for updating the content?

thanks

WPExplorer

Sounds like maybe you made the jump from 3.4 to 3.8…There was a bug with the Symple Shortcodes plugin that came about in 3.5 (i think) and was fixed immediately. Send me a private message for the updated plugin so you can update and see if it fixes the problem.

Sorry for the delayed response.

by
by
by
by
by
by