Discussion on Marketify - Digital Marketplace WordPress Theme

Astoundify

Astoundify supports this item

Supported

This author's response time can be up to 1 business day.

1953 comments found.

Hello Dear Fernando,

I’m a graphic designer and learning wordpress for create my own marketplace. I haven’t any knowledge about coding of wordpress but have a good knowledge of easy digital downloads plugin and like your wordpress theme. I’ve few presale questions about your theme, So please give your great answers that I should understand easily :

1. Can I collect whole money of my website sales in a wallet that I can withdrawal any time as I want like these https://c1.staticflickr.com/9/8392/29537352656_3a3f2548d0_o.jpg ?

2. Can I add animated slider instead of static image in home page like these https://c7.staticflickr.com/9/8519/29281238990_00b7ded8f9_o.jpg

3. Can I use ” Ultimate Membership Pro WordPress Plugin ” ( https://codecanyon.net/item/ultimate-membership-pro-wordpress-plugin/12159253?s_rank=1 ) ?

4. Can I add curser over effect and star reviews on item’s thumbnail like https://c2.staticflickr.com/9/8459/29490435881_3cc5691ca9_o.jpg

5. Can I change categories and sort by like these https://c5.staticflickr.com/9/8390/29537101836_c6242055d9_o.jpg

6. Can I customize download’s page like these https://c7.staticflickr.com/9/8522/29460954102_902c6f503e_o.jpg I want a big header image of download and add downloads other images in about the download area. Can I change the color of purchase button like red in given link.

Thank you so much in advance for your great answers :)

Her there!

It is possible! Have a look at this page in our demo Merketify Demo Page

Hope this helps!

If you have any questions or if I can be of any further help, please let me know!

Kind regards,

Fernando

Wow awesome :)

I like these demo page. How it is possible ? Have I need coding or not ?

No Coding is required! :)

Unless you wish to completely customize the theme, you will not require any coding experience if you wish to create a website like our demo.

If you have any questions or if I can be of any further help, please let me know!

Kind regards,

Fernando

Hello, this theme looks great. I just want to ask few questions:

1.Would it be compatible with this menu plugin https://codecanyon.net/item/ubermenu-wordpress-mega-menu-plugin/154703?ref=sourcewp

2. Can i change blog category page so each blog post has a picture not header text?

Thanks for your reply

Hi there!

Question: 1.Would it be compatible with this menu plugin https://codecanyon.net/item/ubermenu-wordpress-mega-menu-plugin/154703?ref=sourcewp

Answer: We have not tested the plugin with our theme and can’t guarantee its 100% compatible.

Question: 2. Can i change blog category page so each blog post has a picture not header text?

Answer: Unfortunately there is no setting out of box to add images to each Blog Post Category.

Hope this answers all your questions.

If you have any questions or if I can be of any further help, please let me know!

Kind regards,

Fernando

Hi. A little bit lost in this forest of themes for EDD

What i want to do is a small marketplace/shop for selling SFX. A couple of questions about Marketify functionality.

1) Is it possible to customise theme design because what i really don’t want is to make another soniss website clone?

2) Can i use this https://codecanyon.net/item/waveplayer-a-wordpress-audio-player/14349799?sso&_ga=1.246656781.840390235.1423949861 plugin as a custom player for my sounds?

3) Can i make a sorting of search results not only by title, date, sales and price? Ideally i would like to have search customization based all metadata from my items like tags, file format, length (from-to), price (from-to) etc.

4) Can i display tags in item details page?

5) Can i have subcategories?

6) Can i make a sorting not only as grid but also as a list?

7) I’m not a big fan of WP coding, so can i easily change theme fonts (by this i mean not only fonts by itself but also the multiple font style options like in Helvetica Neue) without CSS and other code things?

Hope my questions not complex and stupid.

Hey, Its great to hear from you,

Question: 1) Is it possible to customise theme design because what i really don’t want is to make another soniss website clone?

Answer: Marketify is powered by Widgets and has various widget areas used to customize the layout and design of the pages. Anything beyond that would need to be customized and can be done so by you.

Question: 2) Can i use this https://codecanyon.net/item/waveplayer-a-wordpress-audio-player/14349799?sso&_ga=1.246656781.840390235.1423949861 plugin as a custom player for my sounds?

Answer: We have not used this player with our Marketify theme, but would recommend this Easy Digital Downloads add-on: EDD Audio Player

Question: 3) Can i make a sorting of search results not only by title, date, sales and price? Ideally i would like to have search customization based all metadata from my items like tags, file format, length (from-to), price (from-to) etc.

Answer: For additional search filters you can use the FacetWP plugin.

Question: 4) Can i display tags in item details page?

Answer: Products can display a tags widget on the sidebar and they will be searchable by tag using the FacetWP plugin.

Question: 5) Can i have subcategories?

Answer: Yes you can create a category and assign it as a sub-category of another category.

Question: 6) Can i make a sorting not only as grid but also as a list?

Answer: At this time the results will be displayed as a grid only.

Question: 7) I’m not a big fan of WP coding, so can i easily change theme fonts (by this i mean not only fonts by itself but also the multiple font style options like in Helvetica Neue) without CSS and other code things?

Answer: At this time you will need to use CSS to change the Font of pages. Through our support we can assist your with this. You can also use this to Change the Font of the Page Titles.

Hope this helps!

Cheers! Fernando

Hi, I am looking for a market place to sell mainly physical products. As I have used your Litify theme and love it, and very pleased with the level of support you provide, of course I’d like to stick with you.

Can I ask if you are likely to bring in physical product + support and documents to help set up the Marketify as a market place for physical product?

Thanks. x

Hey, Spashbunny.

Thanks for reaching out and your question.

At this time Marketify does not offer the ability to sell physical products. :(

The Easy Digital Downloads focuses to sell Digital products. You can see about using the EDD Simple Shipping but it’s not as flexible when it comes to a range of products. You can read further here: Can I Use Marketify to Sell Physical Products?

Sorry for the inconvenience.

Kind regards,

Fernando

Hi i want to know some tips

1) The slide from the front is only with static images? If i want a vídeo it is possible?

2 ) I want to make a marketplace for events and my clients will add the own events and i want to know if this two puglins is compatible with this theme :

Woocommerce subscriptions

Woocommerce product vendors

Hey, Its great to hear from you,

Thank you for your questions today!

Question: 1) The slide from the front is only with static images? If i want a vídeo it is possible?

Answer: Yes you can add video see example:https://marketify-demos.astoundify.com/classic/downloads/a-chemex-method/

Question: 2 ) I want to make a marketplace for events and my clients will add the own events and i want to know if this two puglins is compatible with this theme : Woocommerce subscriptions Woocommerce product vendors

Answer: Unfortunately Marketify is not compatible with those plugins. Marketify supports the Easy Digital Downloads and its add-ons. WooCommerce is not compatible with Marketify.

Cheers! Fernando

cece968

cece968 Purchased

I have a quick question.I’ve had the theme for awhile, I’m just now setting it up. I want to setup this up similar to theme forest. With theme forest as a simple user looking for themes i can register as a user and i can always and see all my purchases. I don’t see where I can do that with the theme is it possible. Thanks

Hi there!

It is possible! the Easy Digital Downloads plugin will allow you to setup a website where you can sell themes and any digital product! If you would like to add vendors to your website, you will need the Frontend Submissions plugin.

Feel free to check out our docs section for Marketify: http://marketify.astoundify.com/

Cheers! Fernando

PRE-SALES Question:

Hi – I want to set up a website where people can sell second hand sporting goods (golf clubs, baseball bats etc.) – so I want to know:

1. Will this theme allow people to load up their items 2. Is there a way for me to approve the items that are loaded before they go live? 3. How would I earn a commision on the sale of that equipment? 4. Is there some way to integrate an ESCROW type of payment (like UpWork) etc.

Thanks a lot

Hi there!

Hope you are doing well today and thanks for reaching out!

Just to let you know, Marketify and Easy Digital Downloads are meant to be used with Digital Downloads, not physical products.

The Marketify theme supports the Easy Digital Downloads plugin and is a theme for creating a digital products store or digital products marketplace.

For further information, please read the following article: Can I Use Marketify to Sell Physical Products?

Question: 1. Will this theme allow people to load up their items

Answer: Using the Frontend Submissions plugin users can submit their products on your website.

Question: 2. Is there a way for me to approve the items that are loaded before they go live?

Answer: Yes you can set up your website to approve items that are uploaded to your website. See here: Product Moderation

Question: 3. How would I earn a commission on the sale of that equipment?

Answer:Yes! Using the Commission Add-On You can earn commission on sales.

Question: 4. Is there some way to integrate an ESCROW type of payment (like UpWork) etc.

Answer: You can view all payment gateways available for Easy Digital Downloads here: Payment Gateways

If you have any questions or if I can be of any further help, please let me know!

Kind regards,

Fernando

Can this be used for a single user. Such as myself? Instead of doing a group or multi-vendor. As for check out – does it is use woocommerce so I can charge tax?

Hey, It’s great to hear from you,

Absolutely! You can use the theme without making into a Marketplace. You will still be able to sell products using the Easy Digital Downloads plugin. Marketify is powered by tgeEasy Digital Downloads plugin and handles all transactions for you. Allowing you to set your taxes.

Hope this answers your questions!

Cheers! Fernando

MoayadF

MoayadF Purchased

Do logged in users (with a subscriber role) have access to the WordPress dashboard and can they see the admin toolbar, or do they only see the front-end of the website?

Hi there!

Hope you are doing well.

No they do not. They can only view the front-end and will not have access to the Admin Panel.

Allowing users to add their own Digital Downloads is possible using the Frontend Submissions plugin. This will allow you to create a Digital Marketplace. With the Frontend Submissions plugin users have the ability to create their products only from the front-end. They will not have access to the back-end.

Hope this helps!

If you have any questions or if I can be of any further help, please let me know!

Kind regards,

Fernando

Is there an option to search locally like your other themes? Instead of digital items can I use as classified whereby I sell items/use paypal for payment? By the way we love your other two themes :D

Is there any plan for you guys to do a classified?

Not at the moment. Although Listify is a directory theme and not a classifieds theme, you can pull off a classifieds website with Listify. If just depends on the specific goals you have for your website. Since Classifieds and Directories are somewhat similar it is possible.

Check out our Listify theme! :)

If you have any questions or if I can be of any further help, please let me know!

Kind regards,

Fernando

Yes we have listify already, but looking for something which has the local search option and also something that supports individuals listing products for sale with paypal checkout… You guys make the best themes by far so this would be something I would like to see

This comment is currently being reviewed.

Hi, nice theme… I am trusted google photographer interested in buying the theme to sell my and others 360º photo & (if possible also) 360º videos… I have a pre sales question about possibility of using your theme for such purpose and also the possibility of adding 360º viewer plugin in order to see the panorama photos/videos in 360º before being purchase by potential clients… thanks in advance and best regards!

Hi there,

Hope you are doing well. Since Marketify uses the Easy Digital Downloads plugin, it supports all the plugin add-ons. You can also upload images and videos to sell on Marketify.

With that said, there is no 360º view available with the theme. It may be possible to integrate a designated plugin, but unfortunatley, we have not tried any out.

Hope this answers your questions!

If you have any questions or if I can be of any further help, please let me know!

Kind regards,

Fernando

Hello Guys, I love your theme! I’m trying to allow vendors to set a cover page for each product from the front end submission form. Something like what you did for the vendor profile here: http://marketify.astoundify.com/article/576-how-do-i-allow-vendors-to-upload-their-own-cover-image but on the product page. Can you please tell me what meta key should I use? I’ve tried many but I couldn’t find the right one. Thank you for your help!

by
by
by
by
by
by